woensdag 30 december 2015

Euthanasie: Wat is nu eigenlijk het probleem?

Marc Desmet, jezuïet en arts palliatieve zorg Jessa Ziekenhuis Hasselt: "Maar wat is het probleem eigenlijk? De realiteit is dat bij mijn weten zeer weinig of misschien zelfs geen enkele katholieke instelling euthanasie formeel verbiedt, tenzij de psychiatrische ziekenhuizen van de Broeders van Liefde."

Bron: Nieuw Kerknet


Dit is de inzet van deze hele discussie:

De psychiatrische ziekenhuizen van de Broeders van Liefde!!!

Het euthanazistische utopia van Open VLD, N-VA en SPA viseert de psychiatrische ziekenhuizen van de Broeders van Liefde, want het is crisis!!!

Men wil de zwakzinnigen uit de weg ruimen!

Allez De Kesel! Waar blijft uw verontwaardiging?

De Kesel: "Maar vanuit mijn geloof is het niet evident." 

NIET EVIDENT???

DIT IS NAZISME PUUR!!!


"Ons vertrekpunt is niet de individu: we voeden niet de hongerigen, laven niet de dorstigen, kleden niet de naakten. Voor ons voortbestaan hebben we gezonde mensen nodig."
— Joseph Goebbels, 1938.    


Aktion T4, was de codenaam van nazi-Duitslands eugenetische euthanasie- en verplichte sterilisatieprogramma. Het was een in 1939 opgezet programma om lichamelijk of verstandelijk gehandicapte Duitsers en Oostenrijkers om te brengen of te steriliseren. Het programma was vernoemd naar het adres aan de Tiergartenstraße 4 in Berlijn van de Gemeinnützige Stiftung für Heil und Anstaltspflege ("Stichting tot Nut van het Algemeen tot Voorspoed en Inrichtingsverzorging"), geleid door Philipp Bouhler en Karl Brandt. Brandt werd tijdens de Processen van Neurenberg veroordeeld en in 1948 opgehangen in Landsberg. Bij dit proces werd ook de Code van Neurenberg opgesteld om dergelijke praktijken in de toekomst te voorkomen.

Tussen 1931 en 1941 werden 80.000 tot 100.000 verstandelijk gehandicapten in instituten omgebracht. Hieronder waren 5.000 kinderen en 1.000 Joden. 300.000 van hen werden gesteriliseerd In totaal werden meer dan 200.000 geesteszieken vermoord.
 

Link naar meer uitleg over Aktion T4:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Aktion_T4

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb eerder de kenmerken van fascisme uiteen gezet.

Fascisme is veel complexer, dan de nazi's alleen.

Fascisme vinden we overal doorheen de hele geschiedenis terug.

Etnische zuivering is zo oud als de mensheid zelf, maar als ideologie, vindt je de eerste referenties naar eugenitca bij de joodse mystici en de kabbala in de 17de E.

Ik wil maar zeggen; die Nazi's; hoe geniaal, en brilliant ze ook mogen lijken, hebben niets uitgevonden, maar herhalen altijd maar steeds dezelfde lytanieen die je bij fascisten doorheen die hele wereldgeschiedenis terugvindt.

Anoniem zei

Marc Desmet, jezuîet en arts palliatieve geneeskunde, gebruikt hier net zoals DeKesel het woord "eigenlijk".
Het woordje "eigenlijk" relativeert inhoudelijk de gedane uitspraak of de betreffende situatie en is in het kader van een theologische en christelijk moraalfilosfische uitspraak totaal fout.
Jezus Christus is de Weg, de Waarheid en het Leven; Hij vraagt aan Zijn volgelingen niet of ze wel lust hebben om het ene te verkondigen en andere delen van Zijn leer te verdonkeren (overigens de grote specialioteit van de belgische bisschoppen, Danneels op kop);
nee, de Heer vraagt dee totale inzet, het Ja dat ja is en het Neen, dat neen is; geen laveren, geen relativeren, geen wellnesszielzorg, geen apokatastasis, geen zinloos gelullen en gezever, maar de ganse boodschap van het Evangelie, met alle harde punten en hoeken en kanten, die erin zitten.
De hele modernistische bende is sedert tientallen jaren uiterst laf en angstig, totaal ontspoord en van het geloof afgevallen;
er wordt klaarblijkelijk geêuthanaseerd naar lust en luimigheid, een beetje hier en een beetje daar, zeer veel gezwegen wanneer een westvlaamse diaken dan helemaal doordraait en 46 mensen ombrengt en dit nog in een schoolschriftje boekt (de theoretisch mogelijke verdere 220 doodsgevallen werden totnutoe nog niet geêxhumeerd)(criminologisch overigens zeer interessant, ook van forensisch-psychiatrisch en palliatiefgeneeskundig opzicht) (toch beter hier niet de westvlaamse diaken en forensische psychiater D.V. als expert inzetten- een zeer komieke zaak daar in het bisdom Brugge onder vanGheluwe!/ en Marc Desmet schijnt mij ook geen coryfee in palliatieve geneeskunde op christelijke Basis te zijn (daar ken ik internationaal toch veel betere).
Op de vroegere homepage van het grote bejaarden- en gehandicapteninstituut Borgerstein (het vroegere St.-Jozefseminarie v.h. aartsbisdom Mechelen-Brussel in St.-Katelijne-Waver (op kavlaanderen.blogspot vroeger reeds zeer deskundig besproken) werd destijds ook de euthanasie aangesproken; na een paar sappige aetikels alhier verdeween dan eensklaps de betreffende alinea.
(In de raad van toezicht zit overigens de ideologischetop van de cd&v: zoals oudbekend steeds de grootste broekkakkers).

Jongens: het christendom floreert door zijn martelaars en martelaressen, niet door slappe tisten en lafaards.
En natuurlijk ook door deskundigheid en een zuivere correcte en kordate taal:
Marc Desmet, jongen, de jezuîeten hadden vroeger veel meer kaliber en kwaliteit!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer