maandag 28 december 2015

De Bisschoppenconferentie spreekt van een "Onterechte mediastorm":

De bisschoppenconferentie staat achter De Kesel. "In tegenstelling tot wat sommige politici vandaag beweren, verplicht de euthanasiewet ziekenhuizen en andere verzorgingsinstellingen niet om euthanasie in hun zorgpakket op te nemen", reageert de bisschoppenconferentie op de "onterechte mediastorm". "De parlementaire documenten zijn hierover immers klaar, duidelijk en ondubbelzinnig."

"De wet creëert immers geen subjectief en noch minder een fundamenteel recht op euthanasie", is te lezen in een tekst op Kerknet. "De wet beperkt zich tot de niet-strafbaarstelling van artsen die euthanasie in de wettelijke voorwaarden uitvoeren. De wetgever heeft dus geoordeeld dat een correcte medische begeleiding bij het levenseinde niet noodzakelijk de mogelijkheid tot euthanasie insluit."

Bron: De Redactie

Met andere woorden, de politici liegen!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

CD&V- woordvoerder Steffen V. wil niet commenteren...
Wat een eeuwige broekschijters!

Zoals de vlaamse jezuîetenprofesso Guido Dierickx eens zei, kann de Kerk alleen meespreken in de maatschappelijke dialoog door deskundigheid en profiel.
De beste verdediging is het offensief: het duidelijk klaarstellen van de eigen grondvesten en de dappere en consequente uitvoering van de christelijke overtuiging.
En daar ligt het probleem:
de noordbelgische bastaardkerk is totaal tureluut;
DeKesel is een slappe lafaard; en nu zit hij in de eerste lijn, krijgt kloppen en zijn genoten houden laffelijk hun mond en duiken weg onder water.

Als troost voor Jefke DeKesel dan toch de hymnus uit de vespers van vandaag 29.12.2015 (St. Thomae Episcopi et Martyris):
Deus, tuorum militum Sors et corona, praeterum:
Laudes canentes Martyris Absolve nexu criminis.

Veel geluk!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer