zaterdag 3 oktober 2015

Mathijs Lamberigts in 'Tertio': "Kerk bij de tijd brengen"

“De critici van Vaticanum II moeten leren inzien dat het Concilie een antwoord op een zich aandienende crisis wilde zijn [Zo werd hét Concilie verkocht!], maar dat het niet de oorzaak van de huidige crisis in het Westen is” [Inderdaad, niet alleen een crisis binnen de Kerk, maar ook in de gehele maatschappij als dusdanig!], beklemtoont Mathijs Lamberigts. De decaan van de Leuvense theologiefaculteit schreef met Brugs kanunnik Leo Declerck, destijds vice-rector van het Belgisch College in Rome, een geschiedenisboek over dat kerkgebeuren.

“Ik erger me aan die visie die het Concilie de schuld geeft van de kerkelijke leegloop [Zeer zeker!], aan hen die het Concilie uitkleden en heimwee hebben naar de preconciliaire tijd”, stelt Mathijs Lamberigts. “Het Concilie heeft ons veel goeds gebracht [Lachwekkende bewering!]; de herontdekking van de Schrift en het invoeren van een variëteit aan Bijbellezingen in de liturgie bijvoorbeeld [Schokkend!]. Maar het zat van in het begin fout. Lokaal waren veel priesters niet voorbereid op de vernieuwingen [De Kerk 'vernieuwt' niet, maar 'conserveert' de Geopenbaarde Waarheid!]. Zo waren ze opgeleid tot autoritaire leiders [Zoals Bergoglio bijvoorbeeld! LOL!!!] maar moesten nu samenwerken met leken. En aan de top waren de Curieleden van meet af aan tegen een vernieuwingsconcilie [Nogal logisch!] en juist zij moesten nadien de besluiten ingang doen vinden.” 

Bron: Tertio

Link:

http://www.tertio.be/magazines/816/artikels/kerk-bij-de-tijd-brengen


Over de verraders, die het Concilie gekaapt hebben, en de Kerk gegijzeld houden, tot op de dag van vandaag, zwijgt Mathijs Lamberigts zedig!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"De critici van Vaticanum II moeten leren inzien dat het Concilie een antwoord op een zich aandienende crisis wilde zijn...."

Dat is gelogen.

De voorstanders van Vaticanum ii moeten leren de liturgie in de volkstaal te voeren.

daarom moeten ze “Tweede Vaticaans Concilie” zeggen, of dat te veel werk omdat allemaal gezegd te krijgen wanneer snel-weg “Vaticanum II” kan zeggen?

Maar dat is mijn punt niet.

Vat ii is geopend om een vraag problemen te behandelen die Kerk had. Maar op het Concilie is alles behalve die problemen behandeld. Bijvoorbeeld: Is de H. Maagd de Mediatrix van ALLE genade of niet? Dat was zo een probleem dat het Concilie niet behandeld heeft gekregen.

Ten tweede moeten de voorstanders van Vat ii leren inzien dat ze die kans verkwanseld hebben.

Ten derde is het Concilie er gekomen op aandringen van de Wereldraad van Joodse Rabijnen die het feit dat joden Jezus aan het kruis genageld hebben proberen te ontkennen. Wat ze stilzwijgen is dat ze de katholieke Kerk willen overtuigen dat het Oude Verbond nog steeds bestaat en het Nieuwe Verbond nooit bestaan heeft.

The Guardian Angel zei

De Faculteit Theologie en Religiewetenschappen in Leuven zou er beter aan doen om zichzelf op te doeken, wegens overbodig!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer