vrijdag 30 oktober 2015

Danneels-Gate 37: "Liberale prelaten spanden samen tegen verkiezing Ratzinger"

De openlijke bekentenis van kardinaal Danneels deel uitgemaakt te hebben van een “soort mafia” binnen het college van kardinalen, heeft bij de Duitse vaticanist Paul Badde een lichtje doen branden.

In gesprek met de Duitse afdeling van de katholieke persdienst CNA vertelde Badde begin deze maand dat hij in april 2005 “betrouwbare informatie” ontving dat slechts drie dagen na de begrafenis van Johannes Paulus II zich in ‘Villa Nazareth’, het huis van kardinaal Silvestrini, een aantal prelaten verzamelde om een geheime tactiek te bespreken die de verkiezing van Joseph Ratzinger moest voorkomen. [Het verhaal van ‘Villa Nazareth’ kunnen wij bevestigen!]

Overtreding

Het zou gegaan zijn om de bisschoppen en kardinalen Martini (Milaan), Lehman en Kasper (Duitsland), Backis (Litouwen), Van Luyn (Nederland), Danneels (Brussel) en O’Connor (Londen). Badde maakte er destijds melding van, mede omdat de bijeenkomst een duidelijke overtreding is van de instructie Universi Dominici Gregis die door Johannes Paulus II al in 1996 was uitgevaardigd en die in nieuwe en strenge regels verbiedt dat interne onderhandelingen worden gevoerd over de verkiezing van een paus voor of tijdens het conclaaf. De liberale prelatengroep was energiek bestreden door kardinaal Joachim Meisner [!]. Badde vind het opmerkelijk dat deze maand echter niet Meisner, maar Danneels door paus Franciscus op de synode is uitgenodigd, ondanks diens gebleken medewerking aan de invoering van de abortuswet en aan verdoezeling van misbruik.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/liberale-prelaten-spanden-samen-tegen-verkiezing-ratzinger

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer