dinsdag 13 oktober 2015

Danneels-Gate 24: Wat doet 'kardinaal' Danneels daar op de Gezins-Synode???


"Vaticaan meet met twee maten en gewichten"


Het Vaticaan meet met twee maten en gewichten. Dat zegt priester Rik Devillé van de Werkgroep Mensenrechten in de Kerk. Volgens Devillé had kardinaal Godfried Danneels uit respect voor de slachtoffers van seksueel misbruik beter niet kunnen gaan naar de synode voor het gezin in Rome.

Homoseksuele priesters worden gestraft en priesters die seksueel misbruik in de doofpot stoppen, worden ongemoeid gelaten en zelfs uitgenodigd op de synode van het gezin in Rome. Dat is meten met twee maten en gewichten, vindt Devillé.

De priester verwijst daarbij naar de Poolse homopriester, de Vaticaanse theoloog Krysztof Charamsa. "Die wordt meteen gesanctioneerd, ook al begaat de man geen misdrijf en gaat het niet om strafbare feiten", schrijft Devillé [Klopt niet! Priesters moeten celibatair zijn, zélfs als ze homoseksueel zijn!]. Godfried Danneels daarentegen wordt uitgenodigd op de synode, terwijl er meer dan voldoende aanwijzingen zijn dat hij het seksueel misbruik, onder meer dat van de ex-bisschop van Brugge, Roger Vangheluwe, in de doofpot stopte.

"Dat paus Franciscus ondertussen voor bisschoppen als kardinaal Danneels de paarse loper uitrolt om deel te nemen aan synode voor het gezin in Rome en dat kardinaal Danneels daar op ingaat, laat duidelijk zien dat zowel de paus als het college van bisschoppen geen rekening houdt met de gevoeligheden van slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke kerk wereldwijd", besluit hij.

Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2466107

1 opmerking:

Anoniem zei

Als u stelt dat meerdere misbruiken niet de kerk niet werden gesignaleerd ben ik het volkomen met u eens. Zoiets gebeurt ook nog regelmatig in de private sector.
De misbruiken in de Kerk waren zonder meer schandalig, hemeltergend.
Ik denk: op een bepaalde dag kwam ik in een kerkje in centrum Brussel waar een boek werd voorgesteld.Ik denk dat u het was heer Devilé maar het is al zo lang geleden..
Er waren daar reporters om de uiteenzetting te horen.
Ik kwam er om te bidden en ben weggegaan: het ging niet waar het ietwat rumoerig was en drankjes (ik weet niet welke) werden aangeboden.
Maar we moeten nu verder doen in onze opgang naar de Heer en niet té veel omzien naar wat gebeurd is, de toekomst telt.
Zeer genegen.Ik zet anoniem, niet uit schrik of wat ook... het is al zo lang geleden

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer