maandag 24 augustus 2015

Flater van de Week, dit keer op Kerknet: "Standard & Poor's publiceert lijst voor Katholieke investeerder"

Het Amerikaanse ratingbureau Standard & Poor's heeft op 20 augustus een 'Catholic Values Index' gepubliceerd met vijfhonderd topondernemingen die de katholieke moraal respecteren. De lijst werd opgesteld op basis van een aantal waarden waaraan bedrijven moeten voldoen. Het ratingbureau speelt met de publicatie in op de vraag van een groeiende groep investeerders, die zich bij beleggingen laten leiden door ethische normen en geloofsbeginselen. De lijst is in eerste instantie bestemd voor katholieke investeerders en beheerders van kerkelijk patrimonium van bisdommen en kerkelijke instellingen. Het ratingbureau publiceerde in 2006 al eens een gelijkaardige lijst, toen van bedrijven die de principes van de sharia respecteren.

Tot de belangrijkste aandelen in de Catholic Values Index behoren onder meer de technologiebedrijven Apple, Microsoft, Facebook en Amazon, de banken Wells Fargo en JP Morgan Chase, levensmiddelenproducent Procter & Gamble, de farmagroepen Amgen en Gilead, maar ook olieproducent ExxonMobil.

Bron: Kerknet

"Apple, Microsoft, Facebook en Amazon, de banken Wells Fargo en JP Morgan Chase, levensmiddelenproducent Procter & Gamble, de farmagroepen Amgen en Gilead, maar ook olieproducent ExxonMobil."

Hoe achterlijk kan je zijn!

Om je ziek te lachen!

Dit is net de opsomming van de grootste criminelen!

Wat zegt Bergoglio hiervan?

Bergoglio in zijn zogenaamde 'encycliek' Laudato Si':

"In de tussentijd blijven de economische machten het huidige mondiale systeem rechtvaardigen, waarbij speculeren en zoeken naar financieel gewin prevaleren, die ertoe neigen iedere context en de effecten op de menselijke waardigheid te negeren."


Vandaag lijkt me trouwens een slechte dag om te investeren, of misschien moet men vandaag 'koopjes' doen om de beurs...

Wie zal het zeggen?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

De aandelen die het zeker verdienen om op die lijst te staan zijn FCA (Fiat/Chrysler), CNH Industrial, en andere bedrijven die banden hebben met de familie Agnelli/Elkann. De leiding van die bedrijven is door en door katholiek. Bij de inhuldiging van een nieuw model komt de bisschop naar de fabriek en bidt samen met de werknemers om Gods zegen over de arbeid. Van de Ferrari's met een beperkte oplage gaat er telkens 1 naar het Vaticaan, om vervolgens voor het goede doel geveild te worden.
In 2006 stroomde het Sint-Pietersplein vol met Ferrari's, om de zegen van Paus Benedictus te ontvangen.
http://www.focus.de/fotos/18-juni-2006-der-petersplatz-ist-nach-dem-dreitaegigen-easy-rider_mid_1237448.html

Anoniem zei

Ja, maar Fiat aandelen worden wel in Milaan verhandeld. Kerknet vernoemd hier alleen Amerikaanse bedrijven.

Anoniem zei

De 'Catholic Values Index' waar Kerknet naar verwijst is een lijst bedrijven die volgens de Amerikaanse Conferentie compatiebel is met katholieke ethiek, gedetailleerd in hun 'Socially Responsible Investment Guidelines'.

Volgens hen blijkt elk bedrijf compatibel te zijn met katholieke ethiek zolang NIET betrokken is bij:

- Biologische en chemische wapens, cluster bommen en landmijnen.
- Nucleaire wapens, of eender welk bedrijf dat deel uitmaakt van het wapensysteem, inclusief de raketten en software.
- Conventionele Defensie handel - of ten minste - bedrijven wiens primaire activiteit uit militaire producten bestaat.
- Eender welk bedrijf dat ergens in haar supply chain kinderarbeid aanwendt.

Kerknet had hier dus een hele waslijst bedrijven kunnen opsommen die hieraan voldoen. Maar nee. Ze slagen erin de grootste schurken op te sommen.

Ze vermelden Apple en Microsoft. Beide hebben kinderarbeid in het supply chain gevonden in de laatste 3 jaar.

De banken leveren nooit leningen aan wapenhandelaren. Zeker niet Wells Fargo of JP Morgan. Oh nee. Dat zouden ze nooit over hun hart krijgen. JP Morgan heeft haar bankrekenining nog in Vaticaanbank gesloten omdat Benedictus xvi het Vaticaanbank verboden had het betalingsverkeer voor clandestiene wapen verhandelingen te leveren. De openheid die Benedictus xvi verklaard had, deed zo veel lijken uit de kast vallen, dat het JP Morgan iets te heet werd, en ze zijn het afgebold. Natuurlijk zal je bank ook nooit een lening zien leveren aan kernwapen ontwikkeling etc. Hoe achterlijk kan je zijn? .... blijkbaar heel erg achterlijk.

Zullen we eens beginnen hoe Exxon Mobil de Afrikaanse landen uitbuit, waar het naar olie boort. Dat is echt geen aangename lectuur.

En volgens de Amerikaanse bisschoppenconferentie mag je gerust in bedrijven investeren die stamcel onderzoek doen, voorbehoedsmiddelen en abortus pillen maken, privé ziekenhuizen beheren die o.a. abortionmills uitbaten. Geen woord over mensenhandel. Drughandel.

***

Dat is altijd zo. Wanneer het boeltje op instorten staat, komen ze je vertellen dat het tijd is om te investeren. Bij Well Fargo worden de mensen die daar voor vallen “Muppets” genoemd.

Kerknet raadt ons ook aan alleen in Amerikaanse bedrijven te investeren. Ja; breng je geld maar naar Amerika, als je dom genoeg bent. Heb je de wisselkoersen gezien in het voorbije jaar. De Dollar is zo zwaar geinfleerd dat de pats het gaat geven aanzienlijk gaat zijn. Als je je geld wil kwijtspelen breng je je geld naar de VS. Je zou vorige week 6% kwijtgespeeld zijn, en deze namiddag alleen opnieuw 6%. En die Amerikanen maar lachen.

Ze zullen een Wees Gegroetje bidden als dank.

Anoniem zei

The Catholic Values Index is pas 5 dagen geleden gestart.

Het heeft de goedkeuring van de Amerikaanse Bisschoppenconferentie en veel hebben ze er niet mee te maken. Het is Global X dat op het idee gekomen is voor een ‘Katholiek’ Fonds, en die het fonds gaan verhandelen.

Erg katholiek is het fonds niet: zolang het bedrijf niet betrokken is in wapens of kinderarbeid is het katholiek genoeg. De overwegende factor om een bedrijf in de lijst op te nemen is echter wel hun milieuvriendelijkheid.

Je kan dus in het fonds investeren en daarvoor heb je een goeie bankkaart en het telefoonnummer van Global X Funds nodig.

Global X Funds is klein bier. Drie Miljard Dollar onder investering. Niet de moeite waard om over te spreken.

Ze specialiseren zich in Exchange Traded Funds. Maar pas op. Wanneer je in een fonds investeert, investeer je in het fonds, niet in het bedrijf.

Als je het aandeel zou hebben, en het bedrijf gaat failliet en het is niets meer waard op de beurs, dan heb je nog altijd een aandeel in dat bedrijf, en je zou in de liquidatie van het bedrijf nog een paar euro terugkrijgen. Maar wanneer je in een fonds investeert heb je het aandeel niet. Met jouw geld dat je investeert in het fonds, koopt Global X wel aandelen in de bedrijven in het fonds, maar daar blijven zij eigenaar van. Indien de bedrijven in het fonds het goed doen, maak je winst. Als Global X failliet zou gaan, ben je geld kwijt, ongeacht de prestatie van het fonds.

Het feit alleen dat de Catholic Values Index als Exchange Traded Fund verhandeld wordt, is niet in lijn met katholieke ethiek. Katholieke ethiek zou wel akkoord gaan met het investering in een bedrijf en er aandelen in te kopen - indien de activiteit van het bedrijf compatibel is met katholieke ethiek. Maar katholieke ethiek kan niet akkoord gaan met het investeren in een fonds omdat dat dat puur speculatie is.

En voor ik het vergeet.

De volatiliteit in de beurzen in de laatste paar dagen, komt natuurlijk van de 13 Miljard die Griekenland gekregen heeft, terwijl de beurzen niet zo heel liquide zijn tijdens de zomer. Om dat de begrijpen moet je weten dat Griekenland geen 13 miljard gekregen heeft, maar dat dat geld bij de banken blijft plakken die het zogezegd aan Griekenland gegeven hebben. Griekenland heeft dat geld nodig omdat het de interest op haar leningen niet kan betalen, dus moeten ze lenen. Dus lenen de banken aan Griekenland zodat Griekenland het direct terug kan geven aan de banken, als interest betaling.

De banken hebben dus 13 miljard om mee te spelen. Als je denkt dat dit een piramidespel is, wel, dan heb je het goed begrepen.

Maar het is zomer, en iedereen is op vakantie en er wordt weinig verhandeld op de beurs, maar als er opeens 13 miljard de rond begint te doen, dan beginnen prijzen wild op en af te springen.

Ten tweede; de grootste volatiliteit in de voorbije weken is in de fondsen te vinden. Die worden goed gehamerd. En ik zie in de lijst fondsen op de beurs in New York, dat een meerendeel een 10 tot 25% lager staat voor het jaar tot vandaag. Ondanks Dollar inflatie, doen de fonds het heel slecht. Dergelijke discrepantie gaat uiteindelijk in de handel van de effectieve aandelen overlopen.

Veel fondsen investeren in Chinese bedrijven. Vooral global X. Het is te veel om diep op in te gaan.

Maar ach. Kerknet zijn bandieten dat ze hier fondsen zitten te adverteren.

Anoniem zei

De actualiteitspagina van kerknet is een echte grabbelton: totaal horendul.
Dit kan ook niet anders:
eerst heeft men tientallen jaren de geloofsgetrouwe katholieke vlamingen uit de kerk weggekoejonneerd en intern de meest heidense rommel gepropageerd;
later heeft men het eigen kwaliteitsvolle onderwijs dan de nek omgedraaid en met laten verdommen;
en uiteindelijk zijn ze nu zelf helemaal dom en onwetend geworden.
"Deskundigheid en profiel" (sic Guido Dierickx SI): dat is helemaal zoek.
Perte totale.

Anoniem zei

De Fiat-aandelen worden zowel in Milaan als New York verhandeld. Op Wall Street bekend met de code FCAU.
Vroeger stond er op YouTube een filmpje van de inhuldiging van de Alfa Mito, in aanwezigheid van de bisschop van Turijn. Er werd door iedereen, ook door de CEO (Marchionne), gebeden, naast de productielijn. Helaas is dat filmpje intussen verwijderd.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer