woensdag 5 augustus 2015

De gevallen 'priester' Rik Devillé van de Werkgroep 'Mensenrechten in de Kerk' torpedeert 'vakkundig' de mogelijkheid om Mgr. Hoogmartens tot opvolger van Mgr. Léonard te benoemen. Johan Bonny zal Devillé dankbaar zijn!


"Slachtoffers misbruik in de Kerk willen bisschop Hoogmartens voor tribunaal"


Het Bisdom Hasselt is niet op de hoogte van een eventuele procedure tegen bisschop Patrick Hoogmartens van Hasselt. Slachtoffers van misbruik in de Kerk hebben aan de Congregatie van de Geloofsleer gevraagd om Hoogmartens voor het tribunaal te brengen dat nalatige kerkleiders moet beoordelen.


Het in juni opgerichte tribunaal moet bisschoppen horen die nalatig waren in dossiers van pedofiele priesters. Verschillende slachtoffers zouden Rome al aangeschreven hebben met de vraag om aartsbisschop André-Joseph Léonard [Natuurlijk!], kardinaal Godfried Danneels [Devillé blijft rancuneus!], oud-bisschop van Brugge Roger Vangheluwe [Een achterhoedegevecht!] en de bisschop van Hasselt, Patrick Hoogmartens [Dit is vuile kerkpolitiek vanwege Devillé, en misschien ook van Johan Bonny?], te berechten.

“Het gaat hier om schuldig verzuim en niet om daderschap”, verduidelijkt Rik Devillé van de Werkgroep Mensenrechten in de Kerk [= karaktermoord!]. “Het gaat om slachtoffers die seksueel misbruikt zijn door een clericus, slachtoffers die in het verleden hierover een dossier ingediend hebben bij hun bisschop of overste. Wanneer die bisschop of die overste de dader ongemoeid heeft gelaten dan heeft die bisschop of overste een probleem. Wellicht heeft mgr. Hoogmartens ook gelijkaardige dossiers van zijn voorganger, mgr. Schruers geërfd.” [Dossiers van Schruers...]

Bron: Het Belang van Limburg

Link:

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20150803_01803318/slachtoffers-misbruik-in-de-kerk-willen-bisschop-hoogmartens-voor-tribunaal


Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer