vrijdag 17 juli 2015

Parijs, 17 juli 1794 - "De Martelaren van Compiègne" - 16 Karmelitessen worden vermoord in naam van "de Vrijheid, de Gelijkheid en de Broederschap"


Nogmaals veroordelen wij de beestachtigheden van de Franse Revolutie
en de onderliggende ideologie!

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeer eng verbonden met de 16 martelaressen van de Karmel van Compiègne was het convent der engelse benedictinessen van Kamerijk ("Atanbrook Abbey").
Gesticht door de achter-achterkleindochter van de Hl. Thomas More, Dame Gertrude More, voerden zij in en praktizeerden zij bijzonder spiritueel gebed en hadden continue en tot nu florerende groei.
Verband naar Kamerijk (Cambrai), destijds Zuidelijke Nederlanden, kwam deze abdij eveneens onder de dwingelandij van de franse revolutionairen.
De benedictinessen werden in de gevangenis naast de carmelitessen in Kamerijk ondergebracht; reeds hier hadden deze carmelitessen een bijzondere faam van heiligheid door hun intensief gebedsleven en eucharistische aanbidding, wat de benedictinessen zeer impressioneerde.
Beide groepen werden gevangen naar Parijs gebracht.
Bij de executie werden de benedictinessen verplicht de schomele lekenkleren, die de carmelitessen bij hun gevangenschap gedragen hadden, aan te trekken.
De geguillotineerde hoofden en de lichamen werden in twee groeven op het kerkhof der Picpus geworpen.
De jongste, de novice Constance de Jésus, 29 jaar, door de franse revolutionairen verhinderd haar laatste belofte uit te spreken in 1789, besteeg als eerste het schavot; ze zong daarbij het Laudate Dominum- de aankondiging van het Rijk der Hemelen na de dood.
De andere zusters volgden, onder het herhaald zingen van Veni Creator Spiritus.
Paus Pius X verklaarde deze dappere martelaressen heilig.

De benedictinessen, die de martelarendood van de 16 Carmelitessen op 17.07.1994 steeds als zoenoffer zagen, beleefden nog de val en de dood van Robespierre op 24.07.1794; ze keerden naar Engeland terug en zijn ervoor verantwoordelijk, dat zeer vele reliquien, om te beginnen de schomele klederen van de carmelitessen in het gevang, zorgvuldig bewaard bleven en als relieken over de hele wereld verspreid werden.

Stanbrook abbey bestaat totnutoe (28 nonnen, 2 Postulanten) en heeft een enorme faam.

Alleluia-Justi epulentur
Praemia pro validis

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer