zaterdag 4 juli 2015

'Flater van de Week' door Luc Van Looy:

"De belangrijkste uitdaging is de wereld overtuigen van de integrale ecologie: de opwarming van de aarde tegengaan en tegelijk meer rechtvaardige structuren creëren.”

Bron: Kerknet

Het redden van zielen is natuurlijk van geen tel meer.
 

Om binnen de Post-Conciliaire Bastaardkerk een benoeming te krijgen,
moet je tegenwoordig blijkbaar je verstand inleveren!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

‘Integrale Ecologie’ is een concept dat door de VN verzonnen is.

Als de Kerk het op zich neemt een agenda van een wereldlijke organisatie te promoten, houdt de Kerk op Kerk te zijn. Dat is geen religie meer, dat is zelfs geen staatkerk meer, dat is niets meer dan een propaganda agentschap. (ook al zou de VN zelf achterlijk moeten zijn om zich Van Looy te verlaten om haar propaganda te promoten)

Maar dat is allemaal niet van belang.

Wat belangrijker is, is dat ‘intergrale ecologie’ een financieel instrument is, waarmee de hedge-funds en de banken subsidie zullen kunnen krijgen om in ‘vriendelijke’ onderontwikkelde landen ‘ontwikkelings’ hulp te leveren.

Wat Bonny met “rechtvaardige structuren” bedoelt zal hij zelf niet kunnen beantwoorden, maar wat ik lees wanneer ik “structuren” zie, is dat het me herinnert aan “Collatoralised Debt Obligation” (CDO), en “Credit Default Swaps” (CDS), en andere gestructureerde financiele instrumenten die op schuld gebaseerd zijn.

Nu weten we dat de CDO’s en CDS’s de financiele crisis in 2007/08 veroorzaakt hebben. De nationale banken hebben die crisis ‘opgelost’ door de rommelkredieten in zombiebanken onder te brengen.

Niemand weet wat ze met die kredieten moeten doen, want die gaan zo maar niet weg, indien men het hoofd diep genoeg in het zand steekt. Die rommelkredieten moeten verdwijnen. Nu lijkt het mij een goed idee om de kredieten een beetje te verspreiden en derde wereldlanden lijken mij heel goede kandidaten om die rommelkredieten van het Westen te kopen.

Maar het gaat op rechtvaardige wijze gebeuren – zoals Van Looy het zegt. Hij gaat “rechtvaardige” gestrucutreerde rommelkredieten aan de negertjes verkopen. Het zou niet de eerste keer zijn dat België genocide op Afrika loslaat.

****
Wanneer je nog eens langs de Cinquantenaire in Brussel rijdt, dan moet je er maar een moment bij stilstaan, dat het bloed van 10 miljoen Congolezen van de muren druipt – en je mag je ook afvragen waarom het “Het Jubelpark” genoemd wordt.

****
En dan is er de Congofontein. Daarop lezen we opschriften als:

“Ik heb het Congo werk ondernomen in het belang der beschaving en voor het welzijn van België”. Léopold II 3 juin 1906.

“Opgericht ter eere der eerste belgische baanbrekers”

“De belgische militaire heldenmoed verdelgt den Arabische slavendrijver”

Dit laatste is een vervalsing van de geschiedenis: Ten tijde dat Leopold II eigenaar van Congo was, was hij volop slaven aan het verhandelen, maar toen hij de kolonie aan de staat overgedragen heeft, mocht die slavenhandel opeens niet meer.

Niet dat het Belgische leger vandaag op springen staat om de hedendaagse Arabische Slavendrijver van Islamic State “te verdelgen”. Nee, ze kopen de slaven van IS. Of zoals het officieel genoemd wordt; de bootvluchtelingen, of migranten vinden welkom onderdak in Europa. Maar uiteindelijk zijn dat slaven die Europa van IS gekocht heeft.

Liegers en bedriegers zijn het en Van Looy is nog een domme erbovenop.

Niet voor niets dat ze zich niet meer als bisschop willen verkleden - want ze zijn het gewoon niet.

Anoniem zei

Eventueel om er een nieuw item van te maken

Sint-Jacobskerk wordt gastronomische pop-upbar tijdens Gentse Feesten.

http://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/sint-jacobskerk-wordt-gastronomische-pop-upbar-tijdens-gentse-feesten/article-normal-585631.html?utm_source=Newsletter-08/07/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer