maandag 15 juni 2015

Ontgoocheling bij Vaticaan over gelekte 'encycliek'

In het Vaticaan werd maandag ontgoocheld gereageerd op de vroegtijdige publicatie van een voorlopige versie van de pausencycliek. Pater Lombardi, de directeur van de persdienst van het Vaticaan, beklemtoont dat ‘L’Espresso’ maandag slechts een werkversie van de encycliek heeft gepubliceerd [Het betreft hier wel degelijk de definitieve versie! En Lombardi maar liegen!]. Toch leren wij al enkele zaken. Zo blijkt de encycliek uiteindelijk 192 pagina’s te tellen. Dat spreekt eerdere berichten tegen dat de paus naar een korte encycliek heeft gestreefd, om een ruime verspreiding te bevorderen [We wisten al dat het een lang document was!]. Franciscus is kordaat over de klimaatsverandering [Hoezo?]. Die wordt beschouwd als een vaststaand feit en hij beklemtoont dat die ondanks wetenschappelijke argumenten allerhande - waaronder het argument dat de opwarming een resultaat is van een natuurlijke cyclus -, uiteindelijk door de mens zelf is veroorzaakt. [WHO AM I TO JUDGE? Alles aan Bergoglio is FAKE!]

Paus Franciscus roept op tot een verandering van levensstijl en hij veroordeelt de uitputting van de bodemrijkdommen [Lachwekkend!]. Wij moeten op een andere manier met die bodemrijkdommen omgaan en een passend antwoord zoeken op uitdagingen zoals zuiver water en watertekort [Het 'zuiver water' betreft maar een heel erg klein stukje!], het verlies van de biodiversiteit en de vervuiling van de aarde in het algemeen [Bewijzen?].

De nieuwe encycliek bevat zes hoofdstukken. Die behandelen onderwerpen als de Bijbelse Scheppingsvisie, de menselijke oorzaken van de ecologische crisis [Leugens!], suggesties voor actie en twee gebeden (een voor de aarde en een voor de Schepping). In het slothoofdstuk wordt een ecologische opvoeding en spiritualiteit aanbevolen [Ketterij!]. Bij de bekendmaking van de titel, Laudato si’ (‘Geprezen zijt Gij’) werd al duidelijk dat de paus nadrukkelijk zou teruggrijpen naar het Zonnelied van de Heilige Franciscus van Assisi. Een verantwoordelijke van het Vaticaan bestempelde het voortijdig uitlekken van de encycliek als een ‘gruwelijke daad’ [LOL]. Hij vroeg internationale media om het officiële embargo voor de encycliek, tot donderdag 18 juni, te respecteren.

Bron: Kerknet

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Referentie naar het Zonnelied van St Franciscus?

De Gay-Lobby in het Vaticaan, zal in Oktober de laatste paar paragrafen van het Zonnelied ausradsieren.

Het stukje vanaf: Laudato si, mi signore, per sora nostra morte corporale,...


...
Wees geprezen, mijn Heer, voor onze zuster; de lichamelijke dood,
die geen levend mens kan ontvluchten.

Wee hen die in doodzonde sterven;
gelukkig wie zij in uw allerheiligste wil vindt,
want de tweede dood zal hun geen kwaad doen.

Prijs en zegen mijn Heer,
en dank en dien Hem in grote nederigheid.

=

Anoniem zei

”... en een passend antwoord zoeken op uitdagingen zoals zuiver water en watertekort ... “

Zoals het antwoord op dit probleem dat door Kolonel Gadafi geformuleerd is. Hij had de aquivers van de Sahara aangeboord en een indrukwekkend netwerk van pijpleidingen naar Tripoli, Sirte, Misrata en Benghazi gebouwd. Natuurlijk, dit zonder lening van het IMF, en hij heeft er met zijn leven voor betaald.

Als het Westen nu eens voor de verandering de Sahara vruchtbaar zouden maken, zoals de Romeinen ons reeds voorgedaan hebben. Libie was de graanschuur van het Oude Rome.

Of het “passend antwoord dat de gemeenteraad van Chicago formuleert en simpelweg de watertoevoer aan de armste buurten afgesloten hebben, omdat er niet genoeg water is. Of de boeren de in Californie, die hun gewassen niet meer mogen irrigeren omdat de supervilla’s in Bel Air het water nodig hebben om hun gazon groen te houden.

!!! ??? “ ... een passend antwoord ... “ ??? !!!

En geeft de Bisschop de Rome enige suggestie wat dit antwoord zou kunnen zijn?

Anoniem zei

192 bladzijden?

Ja, als ik de koeletters in de encykliek zie, kan ik ook 192 bladzijden vullen. Om papier te sparen had hij zijn tekst normale grootte gegeven kunnen hebben.

Maar goed, 42,000 woorden is veel te lang, ... Wie wil al die bullshit lezen? De encykliek heeft geeft focus. Je kan niet zeggen waar het over gaat.


Eigenlijk is het geen encykliek; het is een slechte en langdradige preek, die erop neerkomt, dat het “Nieuwe Jeruzalem” uit de Apocalypse, een wereld is waarin er geen koolstof meer uitstoten wordt, waar de ijsbergen niet smelten, en waarin armoede niet bestaat.

Een door mensenhanden gecreerd Nieuw Jeruzalem.

Wel, veel geluk daarmee.Een voorbeeld van het gebrek aan focus uit de laatste paar paragrafen:


Maria, de moeder die zorgde voor Jezus, neemt nu de zorg van deze gewonde wereld met moederlijke genegenheid en pijn . Toen huilde ze met haar hart doorboord met de dood van Jezus, nu heeft ze medelijden met het lijden van de gekruisigde armen, uitgeput van hun menselijke kracht.. Ze woont samen met de volledig getransfigureerde Jezus, en alle schepselen zingen haar schoonheid. Het is de vrouw, "bekleed met de zon, met de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren op haar hoofd" (Apk 12,1). Hoog in de hemel, is zij Moeder en Koningin van de hele schepping. Naast Zijn verheerlijkt lichaam, samen met de verrezen Christus, heeft de creatie de volheid van haar schoonheid bereikt. Ze houdt niet alleen in haar hart het hele leven van Jezus, “die ze in haar hart droeg” (zie Lc 2,19) [dat is het kerstverhaal, vlak nadat de herder het kindje Jezus aanbeden hebben], maar nu ook de betekenis van alle dingen. Dus vragen wij u om ons te helpen met wijzerre ogen naar de wereld te kijken.


Ongelooflijk wat er hier allemaal door elkaar gehaspeld wordt. Wartaal.

Anoniem zei

Onderaan de Encykliek staat anders:

Dato a Roma, presso San Pietro, il 24 maggio, Solennità di Pentecoste, dell’anno 2015, terzo del mio Pontificato.


We zullen tot donderdag moeten wachten om te zien op welke feestdag deze ‘encykliek’ gepubliceerd is.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer