zondag 1 maart 2015

Flater van de Week: Campuskrant, Jaargang 26 nr. 06 (25 februari 2015)

"De Raad: Hoe progressief is paus Franciscus écht?"


Kerkjurist en rector Rik Torfs:
"Nu we hem bezig zien, is het vooral heel jammer dat we eerst nog acht jaar Ratzinger hebben moeten verdragen."


Kerkhistoricus Mathijs Lamberigts:

“Vergelijk deze Franciscus even met zijn voorganger Ratzinger, met zijn zin voor kleurrijke luxekledij, zijn schoentjes van Prada. Dat had vaak iets weg van een verkleedpartij, terwijl Franciscus dag in dag uit hetzelfde lijkt te dragen. Bovendien kwam Ratzinger over als een gecrispeerd iemand, met zijn gesloten houding, zijn gereserveerde blik. Franciscus daarentegen spreekt met een enorme vrijmoedigheid."

Link:

http://nieuws.kuleuven.be/node/14832


We raden de 'journalisten' van de Campuskrant aan om mensen te interviewen die kennis van zaken hebben. Géén emoties en rancune, maar inhoud.

Het is ook jammer dat we Torfs als rector van de KUL moeten verdragen. Heel erg jammer. Maar, Torfs zegt steeds weer hetzelfde, want deze uitspraak van Torfs hadden we al een keertje gehoord. De eerste tekenen van Alzheimer? Of wil hij gewoon de Katholieken pesten?

De schoentjes van Prof. Dr. Mathijs Lamberigts. Is dat nu de 'mening' van een kerkhistoricus?

Heel erg 'wetenschappelijk' allemaal van de hooggeleerde heren! 

Het lijken wel kinderen die hun gelijk en hun zin niet krijgen!


Kerkhistoricus Mathijs Lamberigts: "Franciscus spreekt vooral heel erg vanuit zijn buikgevoel."
 

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Torfs zegt steeds weer hetzelfde,

De duivel heeft ook nooit iets nieuws Te bieden.

Anoniem zei

Het reeds uiterst diep gevallen niveau van de uitspraken van Rik Torfs en Matthijs Lamberigts zakt ongeloferlijkerwijze continu nog meer af.
Albert Einstein zei ooit:
"Voor mij zijn er 2 oneindige zaken: het helal en de menselijke domheid; over het heelal ben ik niet zo zeker".
Deze 2 vlaamse idioten tonen publiekelijk dat ze hun persoonlijke anti-en sympathieen voor bepaalde personen met hun eigen voorliefde en afneiging voor bepaalde ideeen verknopen;
ze tonen openlijk hun intolerantie voor Personen, daar waar de Hl. Kerk intolerantie steeds tov. ideeen en leren leert en practiceert, voor de mens als persoon steeds tolerantie toont:
"De Hl. Kerk haat de zonde maar ze houdt van de zondaar".
Niets kan beter de totale verdoling en onchristelijkheid van deze bastaard"kerk" in Vlaanderen illustreren als het gezever van deze tisten.
Ik draag overigens ook bij het dagelijks werk grote zwarte bottinen en laarzen; in de stal gaat het niet anders.
Dat heeft met het geloof niets te doen, met de situatie anders.

In vroom gedenken aan wijlen mijn tantes die met een grote konijnenkweek in de tweede wereldoorlog hun talrijke familieleden en verwanten door de oorlog hielpen, en aan de vele mexicaanse katholieke boeren die voor hun geloof sneuvelden!

Anoniem zei

De 2 grote vragen bij deze "vrijmoedigheid" van Bergoglio zijn:
- Of Bergoglio inderdaad de de schandalige "relatio post disceptationem" v. Forte bij de Synode in Oktober 2014 gelezen heeft vooraleer ze 's maaandags 13.oktober aan de pers uitgehandigd wird (Kard. Baldisseri zegt "ja, hij heeft"- Pater Lombardi zegt "nee, hij heeft niet")
- Of Bergoglio nu indrdaad de briefkastjes van de synodedeelnemers heeft laten fouilleren om het boek der Kardd. Burke, Müller, Brandmöller,Cafarra,... te confisceren.
Daarover wordt op dit moment doodstil gezwegen, omdat de Posta Vaticana, ooit eens met een bijzonder degelijke roep, hier zeer grote problemen met de Wereldpostorganisatie kan krijgen.
Stalin was ook zeer vrijmoedig.

Anoniem zei

wat een oppervlakkige commentaren. natuurlijk weten ze niet dat 2/3 van de "luxe" kledij van Benedictus toebehoorde aan pauselijke voorgangers, zoals de mijter van pius ix of de mantum van leo xiii. en dan nog.

en inhoudelijk weten ze al helemaal niets interessants te vertellen. altijd leuk, iemand op uiterlijkheden door het slijk halen in ketters vlaanderen.

Anoniem zei

Zwarte wolken over de Kerk en over de wereld.
Uit Profetie 12 van A.C. Emmerich (1774-1824):
De kleine zwarte man in Rome, die ik heel vaak zie, heeft veel mensen in zijn dienst, zonder dat ze precies weten wat ze doen. Hij heeft zijn handlangers ook in de nieuwe zwarte kerk. Als de paus Rome zal verlaten, zullen de vijanden van de kerk machtig worden. Ik zie de kleine zwarte man in zijn eigen land vele diefstallen plegen en fraude plegen op grote schaal. De godsdienst wordt daar zo slim onderuit gehaald dat er nauwelijks honderd goede priesters zijn. Ik kan het niet allemaal goed zien want de mist en duisternis neemt toe. (...) zelfs de geestelijken dragen bij aan de vernietiging. (...)
Uit Profetie 13:
Ze willen slechte bisschoppen hebben. (...) Ik zie dat de duivel alles gebruikt om mij te schamen. Hij stuurt onophoudelijk mensen naar mij om mij te bezoeken en te martelen en mij uit te putten.
Uit Profetie 14:
Ik zie de Kerk alleen, verlaten door iedereen en rond Haar ruzie, lijden, haat, verraad, bitterheid en totale blindheid. Ik zie boodschappers aan alle kanten van een donker centraal punt met boodschappen die uit hun mond komen als zwarte damp, en die de woede en haat van de mensen die het horen aanwakkert. (...) O stad! O stad! [Rome] waarmee wordt gij bedreigd! De storm komt dichterbij, wees waakzaam! Ik vertrouw dat hij zal stand houden!
( http://www.bloggen.be/medjugorje/ - Chris De Bodt 1958-2012 )

Anoniem zei

Anoniem 10:45

Geen enkele commentator heeft iets over het gebrek aan pauselijke parafernalia gezegd. Het is kerkhistoricus Laberigts die meent te weten dat Benedictus naar Prada ging. De man kijkt te veel film, "The Devil wears Prada" Dat gaat ook over rode schoentjes.

Maar dat is eenmaal het niveau van een verwaande en ijdele snuiter - is alleen in uiterlijk vertoon geinteresseerd. Maar een katholiek kijkt naar de inhoud. En helaas Bergoglio denkt alleen aan zijn buik. Gelukkig maar dat het vasten is.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer