dinsdag 10 maart 2015

Daniel Deforche? Een beetje 'googlen' en de oude kameradenbende is er weer!

"Aanstelling nieuwe pastoor EH Daniel Deforche 16 Februari 1992"

Op 16 februari had de aanstelling plaats van de nieuwe pastoor, EH Daniël Deforche. De foto toont hier de nieuwe pastoor in gezelschap van de Deken van Brugge-Zuid, Missiaen Kamiel, de getuigen Degrieck Patrick en Algoet Guyde priesters van de federatie Groot-Beernem en burgemeester De Cuyper Urbain aan de ingang van de pastorie.

Op 16 februari had de aanstelling plaats van de nieuwe pastoor, EH Daniël Deforche.Vlnr: getuige Degrieck Patrick, Deken Missiaen Kamiel, pastoor Deforche Daniël, getuige Algoet Guy.

"De getuigen" (en nu wordt het zeer interessant): Patrick Degrieck en Guy Algoet, Priesters van de federatie Groot-Beernem.

In Beernem is Tom Flavez ook zijn gangen gegaan..

Patrick Degrieck is nu een oude bekende, "kerkjurist" en goede kameraad van Tom Flavez. Hij gaf deze, na zijn vertrek uit Middelkerke, onderdak bij de communiteit van OLV van de Zeven Weeën.

Degrieck zocht in november 2014 opeens toevlucht in het bisdom Antwerpen bij Johan Bonny, nadat bekend werd, dat het dossier van Tom Flavez, dat naar de Congregatie voor de Geloofsleer in Rome gestuurd was, niet gans compleet bleek te zijn.

Hier werd klaarblijkelijk niet alleen zwaar gedoofpot, maar werd ook met voorbedachten rade de Congregatie voor de Geloofsleer en haar prefect Kard. Müller bedrogen.

Wat een geweldige criminele energie!

Pedo-maffia puur.


En zoals steeds de klassieke reactie: oorverdovend zwijgen.

In 'De Standaard' was er maar een klein artikeltje.

'Het Laatste Nieuws' en 'DeRedactie' hadden een dag eerder al uitgebreide meldingen gepubliceerd.

De Brugse 'bisschop' Jozef De Kesel zwijgt.

De Brugse bisschoppelijke 'vicaris' Koen Vanhoutte zwijgt.

De Antwerpse 'bisschop' Johan Bonny, bisschop-referent voor de overheid inzake misbruik, zwijgt.

De Belgische 'bisschoppen' zwijgen.

Marc Van De Voorde zwijgt.

Tertio zwijgt.

Geert De Kerpel zwijgt. 

'Baron' Jan De Volder zwijgt.

Kerknet zwijgt.

Theo Borgermans zwijgt.

Hans Geybels zwijgt.

Godfried 'karidnaal' Danneels zwijgt.

Rik Torfs zwijgt.

Didier Pollefeyt zwijgt.

De ganse Leuvense troep zwijgt.

De nuntius zwijgt. 

En het Vaticaan zwijgt.

Kardinaal Müller zwijgt.

Bergoglio, "Who am I to judge?", zwijgt.


In deze dagen worden de Franciscanen en Franciscanessen van de Immaculata zwaar aangepakt, vervolgd en onder druk gezet en zij ondergaan gewillig hun geestelijk martelaarschap...

En het vuilnisbelt-bisdom Brugge wordt niet eens apostolisch gevisiteerd.

Dat is overigens niet meer nodig: het bisdom Brugge ligt zieltogend op de grond...

Kapot door de massieve pedofilie...

Met homofilie doordrenkt...

Finaal aan de afgrond...

Spiritueel een ruïne!

Bruges-la-Morte! C'est fini!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Alles wat je van Patrick Degrieck wil weten is op Thomas te vinden:

http://www.kuleuven.be/thomas/page/tijdschriften/viewarticle/61943/

Hij was o.a. de enigste priester/kerkjurist aan de Commissie Andriaansens. Een rol die hij opgenomen heeft, in het jaar dat het schandaal Vangeluwe losbarstte.

In dit interview noemt Degrieck - die als kerkjurist aan het bisschoppelijk paleis in Brugge verbonden was - Vangheluwe een “vriendelijke man”. De datum van het interview (November 2010) is een maand na de verbanning van Vangheluwe uit de abdij van Westvleteren (Oktober 2010).

Hoe kan men Vangheluwe in dergelijke woorden beschrijven als lid van de Commissie Adriaansens?!!! En wel zo kort na de losbarsten van het schandaal (April 2010) – nog vóór het gerecht besliste dat de Vangheluwe feiten verjaard waren (April 2011).

Je moet me ook eens proberen uit te leggen wat een kerkjurist met nauwe banden met Vangheluwe überhaupt aan de Commissie Adriaansens doet? En wel als enigste priester/kerkjurist. Konden ze echt niemand anders vinden?!!

Adriaansens had die man gewoon (vrij letterlijk) de deur uit moeten stampen, als hij zijn commissie een beetje geloofwaardigheid wilde geven.

---

Nu moet je ook even terugkijken naar de persmededeling die het ontslag van Vangheluwe bekend gemaakt heeft.

http://www.kerknet.be/admin/files/assets/documenten/Teksten.pdf

1/ Hierin zegt Vangheluwe dat hij ontslag ingediend heeft om redenen dat zijn slachtoffer, na jarenlang om vergeving gevraagd te hebben, nog steeds zwaar getekend is door het seksueel misbruik. Geen woord van spijt. Geen woord ter afkeuring van pedofilie en seksueel misbruik – alleen dat de mediastorm het trauma ondraaglijk gemaakt heeft. Och arme toch. Die boze media.

2/ In dezelfde mededeling spendeert Mgr. Leonard twee alinea’s aan het lijden van het slachtoffer. In de derde alinea spreekt Leonard over de vereiste voor Transparantie. In de vierde alinea spreekt hij over de schade dit schandaal voor de gelovigen is. Maar natuurlijk, niemand die naar Leonard luistert.

3/ Mgr. Harpigny heeft ook iets te zeggen.

“Ik bevestig [BEVESTIG] hier klaar en duidelijk [KLAAR EN DUIDELIJK] dat geen enkel [GEEN ENKEL] lid van de Bisschoppenconferentie op de hoogte was van de situatie” [ZELFS BISSCHOP VANGHELUWE WIST ER NIETS VAN]

“Ik heb alleen vernomen dat in het begin van de maand kardinaal Danneels” [DANNEELS IS INDERDAAD GEEN LID VAN DE BISSCHOPPENCONFERNTIE ] “op dat moment aartsbisschop emeritus – de familie heeft ontmoet en dat op vraag van de familie van het slachtoffer en in aanwezigheid van Mgr. Vangheluwe.” [DANNEELS IS HET HARPIGNY – EN WAARSCHIJNLIJK ELKE BISSCHOP, TWEE WEKEN VOOR HET ONTSLAG KOMEN VERTELLEN EN WAT HEEFT HARPIGNY TUSSEN “het begin van de maand” EN 21 APRIL 2010 GEDAAN? – op vakantie naar Kinshasa?]

“Hij [DANNEELS en VANGHELUWE] heeft geluisterd en vastgesteld dat de gemoederen niet waren bedaard” [DE FAMILIE HAD EINDELIJK EN TERECHT GENOEG VAN DE DOOFPOTTERIJ] “en het daarbij ook niet kon blijven. Tegelijkertijd heeft het slachtoffer contact opgenomen met de Commissie voor de behandeling van klachten wegens seksueel misbruik in een pastorale relatie.”

TOEN KONDEN DE BISSCHOPPEN NIETS MEER DOEN OM HET STIL TE HOUDEN

IN ANDERE WOORDEN; HARPIGNY WAST ZIJN HANDEN IN ONSCHULD VOOR HET UITLEKKEN VAN HET SCHANDAAL.

Toch hebben ze snel Patrick Degrieck, de poulain van Vangheluwe, in de commissie gestoken, want ten gevolge van de stortvloed klachten in de dagen na het ontslag had de arme “Peter Adriaenssens, die nood had aan bijstand, onder meer van een canonist, ...” zoals het in het eerst-vermelde artikel staat.

!!! ADDERGEBROED !!!

Anoniem zei

oorverdovend zwijgen… Leonard moet zich verantwoorden voor de rechter. Hier geen woord over op deze blog?!
oorverdovend zwijgen… koning en koningin op bezoek bij de paus. Hier geen woord over op deze blog?!
oorverdovend zwijgen… Paus Paulus zalig verklaard.
Hier geen woord over op deze blog?!
oorverdovend zwijgen… Paus Johannes XXIII en Johannes Paulus II heilig verklaard. Hier geen woord over op deze blog?!

De pot verwijt de ketels dat hij zwart ziet. Selectief!!
Als de katholieke kerk op niks trekt, stap er dan uit. Vorm een eigen kliekje (sekte) met de rug naar 't volk en hou de schijn hoog dat de "echte" priesters de enige juiste zijn. Schijnheiligaards, witgekalkte graven,… zotten!!!

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Soms is het beter om te zwijgen. Inzake pedofilie kan men echter niet genoeg spreken.

Aangezien u me de mond open breekt:

1. Mensen die op geld azen...
2. Als de koning en koningin bij Bergoglio op bezoek gaan, zal mij verder worst wezen. Dat is geen relevante informatie.
3. Paulus VI is geen zalige.
4. Johannes XXIII noch Johannes-Paulus II zijn heilig.

Johannes XXIII en Paulus VI waren vrijmetselaars en kunnen dus niet zalig of heilig zijn.

Verder ontbreken voor beiden de vereiste wonderen. Het erkende wonder van Johannes-Paulus II wordt dor verschillende autoriteiten in twijfel getrokken.

'De bevestiging uit de hemel' ontbreekt dus.

Een zalig- of een heiligverklaring behoort trouwens niet tot het Magisterium van de Kerk omdat het geen geloofspunt betreft.

Anoniem zei

je spreekt jezelf constant tegen, maar wat kan je anders verwachten van een psychiatrische patiënt? En ik sluit mij volledig aan bij dit: De pot verwijt de ketels dat hij zwart ziet. Selectief!!
Als de katholieke kerk op niks trekt, stap er dan uit. Vorm een eigen kliekje (sekte) met de rug naar 't volk en hou de schijn hoog dat de "echte" priesters de enige juiste zijn. Schijnheiligaards, witgekalkte graven,… zotten!!!

En nog iets: de Kerk heeft mensen heilig verklaard, als je daar niet mee akkoord ben, excommuniceer je jezelf. Probleem opgelost - je staat dus buiten de Kerk, ook omdat je het gezag van de Paus (verkozen door de kardinalen) niet aanvaardt. Het enige wat je nu nog te doen staat: schiet een kogel door je kop

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Mijn punt is net dat iemand die een zalig- of heiligverklaring niet erkent, zich zelf niet excommuniceert, omdat een zalig- of een heiligverklaring niet behoort tot het Magisterium van de Kerk omdat het geen geloofspunt betreft.

Een zalig- of heiligverklaring is een daad van bestuur, geen geloofsaangelegenheid.

Anoniem zei

Vooreerst: bedankt aan anoniem 10 maart 2015 19:07 en 11 maart 2015 12:27 : bij zoveel substantieel en tegelijk afgrijselijk nieuws en oorverdovend zwijgen van de vlaamse bastaard"kerk" is deze blogspot-site werkelijk de "Vox clamantis in deserto", de "stem van de roepende in de woestijn";
en dan verheug ik mij toch dat ernog een paar kleine levenstekens uit de modernistische hoek komen.
Kavlaanderen.blogspot wordt gelezen, wordt zeer veel gelezen, wordt in de hele wereld inclusive het vatikaan gelezen, wordt klaarblijkelijk zelfs door de Adepten van de vlaamse bastaard"kerk" gelezen- zeer goed!
De kwaliteit van hun postings is echter ondermaats.
De opgehitste taal en de warrige inhoud maken wel duidelijk dat @The Guardian Angel hier de zenuw van deze krottersclub getroffen heeft.
"De rug naar 't Volk": dat heet "versus Deum", dat is de oeroude richting naar het Oosten, naar het Licht, naar de Heer; voorgeleefd door de eerste christen, in de roomskatholieke kerk tot het 2e Vaticanum steeds in ere gehouden, nog steeds trouw gevierd door de oriêntaalse christenen die in ons land een bedreigd onderkomen gevonden hebben.
Ik hen sterke bedenken wanneer het wel en wee van deze arme mensen van de steun van de laffe Danneelsbrigaden zou afhangen.
Gelukkig zijn er anderen die daar zeer moedig meer van verstaan.
Het druist helemaal tegen de woorden van de Heer, tegen de zin van het christendom in, oprechte christen tot het verlaten v.d. Hl. Kerk en het stichten van een "kliek/club" op te roepen.
Integendeel: "Gaat en onderwijst alle Volkeren in Mijn Evangelie...".
Dwz: het evangelie van Onze Heer Jezus Christus, niet de ketterse brol van Danneels, niet de pedofiele zeik van Jef Bulckens en Frans Lefevre, niet de "haalbaarheidsmoraal" van R.Burggraeve;
en de Hl. Kerk is het mystiek Lichaam van Christus- dat heeft met een pedo- of een homoclub niets te doen (wat einige vlaamse bastaard"kerkers" toch te denken schijnen).
Interessant Uw idee verdergedach dat "valse" Priesters ook juist zouden kunnen zijn:
proficiat, daar heeft U het probleem van de sacramentele geldigheid van de priesterwijdingen door vanGheluwe in het vizier gebracht.
Dat is inderdaad dynamiet!
Dat deze tisten met hun vuile poten indedaad geldig het Lichaam van de Heer kunnen consecreren, is inderdaad onmogelijk.
Het tegendeel mag U steeds bewijzen.
Of nu Angela Merkel, de Dalai Lama, Poetin, Hollande, de belgische koning en konigin,enz. de paus bezoeken, heeft geen fundamenteeltheologische implicatie.
(Toch oppassen: de pedofiele priester Roger Borremans (I) leidde ooit het koor bij een belangrijke mis voor de vorsten)(weer op een pedofiele landmijn getrapt).
Zalig- en Heiligverklaringen zijn inderdaad bestuursdaden- daarom zouden ze ook beter correct naar de voorgeschreven procedures verlopen.
(een zeer fundamenteel commentaar hierop bij www.dici.org)
En wat "zotten" betreft: hier denk ik aan het adagium van Erasmus: "Spartam nactus, hanc orna"- niets anders doen we hier.
Vliegt de blauwvoet-Storm op zee!

Anoniem zei

Guy Algoet van de Sint-Michielsbeweging? http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=116954

De cirkel wordt alsmaar ronder...

Anoniem zei

De postings van de twee kritikasters hierboven tonen uitstekend hoe dom en ongelooflijk diep gezonken men in het eens zo christelijke Vlaanderen is.
In plaats van berouw te hebben bij deze doodzonden, boete en inkeer te doen, in plaats van na de oorvijg op de ene kaak ook de andere kaak aan te bieden (en Franciscus verstaat iets van meppen!), in plaats van de misvormingen in de Kerk te hervormen (denk aan de orde der karthuizers: numquam reformatus quare numquam deformatus) wordt hier de oproeper tot zuivering de zelfmoord door de kogel aanbevolen en het ophoepelen uit hun "kerk".
Hier werd vroeger reeds door een modernist de zelfdoding door de strik aangeprezen (waarschijnlijk een westvlaming, dat ing heet in Gent en Brabant een strop); en het was nu juist Danneels die door zijn gestuntel de oorzaak was dat de destijds homofiel levende priester Rudy Borremans een doodsbedreiging met een kogel kreeg (verwisseling met de pedofiele priester Roger Borremans, die zwaar gedoofpot erd door Godfried en de hulpbisschop Lanneau).
Lees eens "Splendor Veritatis", "Mystici corporis Christi" en het apostolische schrijven van Johannes Paulus II aan de noordamerikaanse bisschoppen.
U brengt hier alles door mekaar.
De Hl. Kerk heeft met deze pedo-,homo- en ondertussen ook bestioclub niets te doen ( de arme husky van Dejaegher!)
De kerk in Vlaanderen schijnt nog altijd niet te beseffen dat ze deze pest en deze bandieten helemaal moet amputeren vooraleer één waarachtig woord over het evangelie gezegd kan worden.
Overigens: lees eens zeer aandachtig het credo nicaeo-constantinopolitanum:
"...Vandaar zal Hij komen in heerlijkheid om te oordelen levenden en doden; en Zijn rijk zal geen einde kennen".
De Heer heeft deze bandieten met de molensteen om de hals in de zee gedreigd; Hij heeft de geldwisselaars en de kooplieden uit de tempel gesmeten, omdat ze van het huis van Zijn Vader een rovershol gemaakt hadden.
Ik will mij niet inbeeölden wat Hij gaat doen met de tisten die van het huis van Zijn vader een pedo- en homobordeel gemaakt hebben.
Dit is inderdaad het werk van de antichrist.

Anoniem zei

"... hou de schijn hoog dat de "echte" priesters de enige juiste zijn."

Logica is niet de sterkste kant in de conciliaire bastaardkerk.

Het hangt van je definite van "echte" priester af, maar ik zou zeggen dat alleen een "echte" priester de enigste juiste kan zijn.

Alsof een 'valse' priester ook de enigste juiste kan zijn, wanneer een "echte" reeds de enigste juiste is.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer