zaterdag 28 maart 2015

Bisdom schorst priester na misbruikklacht

Het bisdom Brugge schorst een priester uit Desselgem na een klacht over seksueel misbruik in het Heilig Hartcollege in Waregem. Een tweede priester, die eerder al ontslagen werd nadat hij in opspraak kwam, moet de streek verlaten.

Diverse media berichtten donderdag over een nieuw mogelijk slachtoffer van seksueel misbruik. De feiten zouden dateren uit de jaren 70. De man in kwestie zou een viervoudige klacht hebben neergelegd: tegen de priester die eerder in opspraak kwam, tegen een tweede priester, tegen het toenmalig schoolbestuur en tegen het bisdom.

‘Bisschop Jozef De Kesel heeft maatregelen genomen tegenover de twee priesters die ooit les hebben gegeven aan het Heilig Hartcollege van Waregem’, bevestigt perschef Peter Rossel van het bisdom. ‘De eerste priester werd al ontslagen als pastoor in de federatie Heuvelland en heeft nu ook geen toelating meer om, zolang het onderzoek duurt, enige andere pastorale of liturgische taak uit te oefenen. De bisschop heeft hem ook gevraagd de streek te verlaten.’

‘We hebben eerst via de media vernomen dat er bij justitie ook een klacht is ingediend tegen een andere gewezen priester-leraar van het college in Waregem’, aldus Rossel. ‘Inmiddels heeft het slachtoffer ook contact opgenomen met het opvangpunt van het bisdom. Bisschop De Kesel heeft vandaag meteen de betrokken priester preventief geschorst voor de duur van het onderzoek.’

Bron: Nieuwsblad

Link:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150327_01602122Beschuldigde priester reageert: "Ik ontken misbruik"


De priester uit Desselgem, die beschuldigd wordt van misbruik, reageerde deze namiddag exclusief voor de camera's van Focus & WTV.
 

Link:

http://www.focus-wtv.be/nieuws/beschuldigde-priester-reageert-ik-ontken-misbruik

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ken de priester uit Desselgem persoonlijk en kan me niet inbeelden dat hij zich hieraan schuldig zou hebben gemaakt. Zoals hij het zelf beschrijft, een oorveeg en zo, zeker wel, maar dat was in de tijdsgeest niet zo "fout" als het vandaag is een schoolse context zou zijn.
Als toch zijn schuld zou blijken vast te staan, dan zal dit alleen maar tot gevolg hebben dat mijn geloof in de kerk en AL zijn dienaars, volledig weg zal zijn!

The Guardian Angel zei

Het Geloof staat of valt niet met de zonden van één mens.

Anoniem zei

is het niet zo dat iemand onschuldig is zolang zijn shuld niet is bewezen?
aat ons dan eerst het onderzoek afwachtenv en dan pas oordelen.
kan het ook niet vatten dat die betrokken priester uit Desselgem zoiets zou gedaan hebben wel mss een oorveeg wat dan wel in de tijdgeest vantoen moet worden gezien en dan heel gebruikelijk was.
wat zal er gebeuren als blijkt dat hij onschuldig is maar zijn naam is wel door het slijk gehaald?
Het is waar dat je aann bedienaars van het geloof zou beginnen twijfelen zeker als je hem goed kend is hij de laatste van wie je zoiets zou verwachten"mag je dan niemand meer vertrouwen??"
Dat is toch ook niet wat het geloof ons leerd?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer