zaterdag 14 februari 2015

'Verzet tegen Bergoglio in de Kerk groeit'

De aankondiging door kardinaal Burke dat hij "weerstand zal bieden" aan elke volhardende poging van paus Franciscus om de H. Communie toe te staan aan hertrouwd gescheiden katholieken heeft alleen maar meer gelovigen attent gemaakt op wat de komende Gezinssynode in oktober op het spel staat.

Dat schrijft vaticanist Edward Pentin. Volgens hem bouwen zich spanningen in de Kerk op in de aanloop naar de volgende synode. Er leeft een gevoel dat de vaste katholieke leer over morele kernwaarden inzake huwelijk, gezin en seksualiteit verzwakt en ondermijnd wordt.

De opmerking van Burke lijkt ook andere prelaten aan te moedigen hun zorgen uit te spreken, niet alleen over de synode, maar over de crisis in de hele Kerk. In een open brief op het blog Rorate Caeli, schrijft Jan Pawel Lenga, emeritus aartsbisschop van Karaganda in Kazachstan, dat zijn geweten hem niet toestaat "stil te blijven terwijl het werk van God belasterd wordt".

De emeritus zegt zich gedwongen te voelen tot een open brief omdat iedere andere methode zou stuiten "op een bakstenen muur van stilte en wegkijken". Hij bekritiseert het Vaticaan omdat dit een politiekcorrect pad zou inslaan, en zegt dat de meeste bisschoppen op dit moment zwijgen als "lammeren tegenover woeste wolven". De gelovigen "zijn in de steek gelaten als weerloze schapen."

Lenga geeft de schuld aan zwakke bisschopsbenoemingen en aan vrijmetselaars die met "stille goedkeuring van valse getuigen" topposities in de Kerk bekleden. Hij zegt het "moeilijk te geloven" te vinden dat paus Benedictus XVI vrijwillig afstand heeft gedaan van het pausschap. Dit commentaar komt kort nadat de Poolse aartsbisschop Henryk Hoser zei dat de Kerk op de Gezinssynode "verraad pleegde" aan de leer van de H. Johannes Paulus II. Een andere bisschop uit Kazachstan, Mgr. Athanasius Schneider noemde de slottekst van de laatste synode "radicale neo-heidense ideologie". Zie ook zijn oproep aan de gelovigen.

Volgens Pentin ontstaat in Rome steeds meer de indruk dat het vraagstuk van hertrouwd gescheidenen in werkelijkheid als Trojaans paard moet dienen. Door de kernleer van de Kerk op een betrekkelijk ondergeschikt punt onderuit te halen, zou de weg geplaveid worden voor hervormingen op andere gebieden zoals kerkelijke erkenning van het 'homohuwelijk'. "We dachten dat dit ging over scheiden en hertrouwen", zou een bron uit het Vaticaan aan Pentin gezegd hebben. "Maar nee, het gaat over homo's."

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/6974-verzet-in-de-kerk-groeit

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De wonderen zijn de wereld niet uit. Op het Nieuwsblad lezen ze nu ook al Rorate-Caeli en citeren Pentin.

Waarom? Is Bonny niet meer interessant genoeg? En wat met het troepje 'specialisten' op de fac Theologie aan KUL? Of Tertio die het zo goed weten en toch oh zo interessant zijn.

Anoniem zei

aan vorige anoniem; als u katholiek nieuwsblad ook maar enigszins volgt, dan zou u moeten weten dat dat helemaal geen links modernistisch vodje is. zij publiceren regelmatig (uitsluitend?) orthodoxe artikels, kijk maar naar de citaties en meningen over bv Kasper of Bonny. ik vraag me af waar u dat vandaan haalt. er zijn genoeg artikels die scherp uithalen naar modernistische geestelijken en gebeurtenissen.

natuurlijk, als bergoglio weer eens een stommiteit begaat dan zijn ze genoodzaakt hierover te informeren, maar nergens wordt hij aanbeden in de trant van tertio of aanverwanten.

Anoniem zei

Aan Anoniem 14 februari 2015 01:11

Geachte,
Waarschijnlijk heeft u de krant "Nieuwsblad" (vroeger inderdaad uit de katholieke/christendemocratische hoek in Vlaanderen- ondertussen totaal gelaiciseerd; helemaal niet meer vlaams en christelijk denkend, daarom ook terecht verzakend aan het logo AVV-VVK) verwisseld met het "Katholiek Nieuwsblad", een roomskatholieke periodiek uit Nederland.
Anoniem 14 februari 2015 19:51 had dit natuurlijk ook kunnen zeggen (omdat het voor de hand ligt).
De situatie en de inhoud en de stijl van de roomskatholieke kerk in Nederland zijn overigens veel beter als in Vlaanderen.
Slechter als Bonny, de tisten van de Faculteit Theologie der universiteit Leuven, als tertio en de Danneelsbrigade rondom en in Halewijn kan men inderdaad moeilijk bereiken.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer