zondag 8 februari 2015

Richard Nicolaus Graaf van Coudenhove-Kalergi: Brabant ontmoet Venetië


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Venetianen, zionisten, communisten, genocides, en quatsch mogen mij worst wezen. Satan bekritiseren maakt mij nog geen goede katholiek.

Ik heb net een goed nieuw boek gelezen dat kort en bondig uitlegt hoe de vork aan de steel zit – dat helpt hoe we nu wel goede katholiek te worden.

‘To Build the City of God – Living as Catholics in a Secular Age’

door Brian M. McCall (van wie we nog meer gaan horen), met voorwoord van Christopher Ferrara die we het best kennen voor zijn bedrages voor de Remnant Newspaper.

Uitgegeven door Angelico Press

Een boek vanuit het traditioneel katholiek moraal theologisch perspectief geschreven is. McCall en Ferrara zijn allebei proto-lefebvrionisten (wat alleen goed kan zijn), en geloven beiden in Fatima. Kardinaal Burke is ook nooit ver weg.

De auteur begint zijn inleiding met Cicero, die het moreel stelsel voor het Romeins Recht op het begin van het Romeins Keizerrijk geformuleerd heeft. Gevolgd door Augustinus die het Moraal Thoelogisch stelsel voor de Katholieke Kerk op het einde van het Keizerrijk geformuleerd heeft.

Zo legt hij heel goed uit hoe de Katholieke leer en moraal werkt.

En hij legt uit hoe de seculiere wereld die probeert af te breken, en de fouten die hierin gemaakt worden.


McCall is geen conservatief. Een conservatief heeft een romantische notie van hoe het vroeger beter was. Dit maakt een conservatief per definitie ook reactionair. Hij reageert op een situatie die vandaag niet goed is.

Maar McCall gaat terug naar de wortel. Hij begint van het nul-punt. Hij bestudeert dat wat de Kerk oorspronkelijk voor het eerst opgebouwd heeft. Zo voorkomt hij een reactionair te zijn, en bouwt hij aan de Stad van God in de puurste vorm.

Het probleem is natuurlijk dat we kinderen van onze tijd zijn, en dat het heel moeilijk is als katholiek in deze wereld te leven, zonder reactionair te zijn. Hetgeen de Kerk vandaag nodig heeft, bestaat nog niet, maar de studie van datgeen de Kerk voor het eerst opgebouwd heeft, is een goed begin, indien we de oplossingen voor de hedendaagse problemen willen vinden.

Een aanrader.

http://angelicopress.com/to-build-the-city-of-god/

Anoniem zei

Wat ik hieraan wil toevoegen is dat er niets mis is met Pius V, maar hij was een reactionair. Hij is de Paus van de Contra-Reformatie. Een reactionair op de reformatie.

Pius X, XI en XII idem. Reageerden op het Modernisme.

Iets minder hard uitgedrukt, gingen ze ten strijde tegen de listen van de satan.


Johannes-Paulus II daarentegen, ging wel ten strijde tegen de listen van de satan, bijvoorbeeld zijn steun aan het Poolse Solidariteit in zijn strijd tegen het Communisme, maar daarvoor heeft hij wel een pakt met de duivel gesloten, namelijk de CIA. JPII heeft het communisme aangepakt met de hulp van satan. Het is niet duidelijk of JPII ten strijde is gegaan met de hulp van de CIA, of de CIA haar eigen monster (communisme) aangepakt heeft met de hulp van de paus.

In ieder geval JPII heeft de deuren van het Vaticaan wagenwijd opgezet voor de de satan, met alle gevolgen vandien. Bergoglio is zelfs niet meer paus te noemen, maar eerder een antichrist, of op zijn best, een louter CIA agent.

Interessant is ook de Pius V DE H. Mis ingevoerd heeft, de Mis van Alle Tijden, maar tegelijkertijd de Ambrosiaanse Rite bewaard heeft. Het mag als twee maten, twee gewichten gezien worden, maar het kan ook zijn dit een goddelijke voorzienigheid is, omdat Ambrosiaanse Rite de Tridentijnse nog gaat overleven, aangezien de Trijdentijnse meer aandacht krijgt.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer