dinsdag 10 februari 2015

Flater van de Week door Lieven Boeve, de topman van het 'katholiek' onderwijs...

"Het hoofddoekverbod in het onderwijs moet verdwijnen."
"Ik wil vooral een maatschappelijk debat openen, omdat het te maken heeft met de wijze waarop wij neutraliteit verstaan en de wijze waarop wij toelaten dat religieuze symbolen in de openbare ruimte zichtbaar zijn. Want dat is vaak het argument om het niet toe te laten. Dus het gaat over welke maatschappij wij in de toekomst willen en hoe onze scholen daartoe bijdragen", besluit Boeve zijn oproep.
Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2234335

Beste Lieven,

Het 'katholiek' onderwijs moet niet 'neutraal' zijn, het moet Katholiek zijn!

Helaas ben je ook maar een zielig mannetje, dat doet wat hem wordt opgedragen!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Er zijn twee dingen die je van een katholieke school moet weten. Ten eerste; ze zijn katholiek, en ten tweede is het een school.

Een belangrijk kenmerk van een katholiek is dat hij naar de mis gaat. Indien de katholieke scholen niet een paar keer per jaar naar de Kerk gaan, dan zijn ze niet katholiek te noemen.

Het allerbelangrijkste kenmerk van de katholiek, is dat hij het katholieke geloof verkondigt. Als ze dat niet doen, dan zijn ze niet katholiek te noemen.

Lieven Boeve moet geen "maatschappelijk debat openen"over het dragen van een hoofddoek. Het dragen van de hoofddoek is een religieuze kwestie en dat heeft niets met "maatschappelijk debat" te maken, noch een katholieke school.

Denk hij nu echt dat de mensen zo dom zijn dat ze niet inzien dat hij de moslims van hun geloof wil afbrengen met het reduceren van het dragen de hoofddoek tot “een maatschappelijk debat”. Net zoals de katholieke scholen reeds 95% succes geboekt hebben, als het aankomt het aantal mensen dat niet meer naar de Kerk gaat. Katholieke scholen; dat zo een maatschappelijke instelling waar ze gelovigen van hun geloof afbrengen.

Anoniem zei

Een maatschappelijk debat over het al dan niet zichtbaar zijn van religieuze symbolen.

Laten we beginnen met een religieus debat over de maatschappij.

Want daar ligt het probleem. Eerst is Filosofie van Religie ontdaan. Toen was moraal van filosofie ontdaan. En tot slot bleef alleen het "maatschappelijk debat" over.

Lieven Boeve, je hebt het salaris dat overeekomt met de status die gepaard gaat met chef van het onderwijs.

Wil je je a.u.b. dan ook als chef gedragen i.p.v. steeds overleg te plegen. De job van chef van het onderwijs bestaat omdat iemand het beleid moet sturen. Indien het beleid toch maar het resultaat is van een maatschappelijk debat, mag de job van chef van het onderwijs ook afgeschaft worden.

Anoniem zei

Ik denk dat ten gevolge van het debat dat Boeve wil voeren het volgende met de interieurs van de scholen gaat gebeuren:

De klasjes worden blauw, groen en zwart geschilderd voor het Hindoeïsme, Boeddhisme en Islam. Lotusbloemen in vijvers zullen voor het nodige aanplantingen zorgen. Een Shinto poort als voordeur, met het Swastika voor het boeddhisme erboven. Een paar sfinxen links en rechts van de voordeur, en een offeraltaar van de Maya in het midden van de speelplaats. Het stookhuis wordt het heiligdom voor de satanisten waar de zwarte missen opgedragen worden. De Moroni Engel van de Mormonen bovenop het dak. Schoonschrift lessen worden vervangen met Arabische Kalligrafie en als strafstudie moet je de Zen-tuin harken.

Ik ben bang dat Lieven Boeve teveel Harry Potter gelezen heeft. Hij is niet de chef van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus maar de chef van het katholieke onderwijsnet, waar een kruisbeeld vooraan in de klas en een beeld van het H. Hart op het einde van de gang zouden moeten volstaan.


Oh, en Lieven Boeve, niet vergeten he. De zomervakantie moet met de Ramadan samenvallen. Dat zou nu eens echt nuttig zijn voor moslimkinderen.


Een ander gevolg van dergelijke “Maatschappelijke Debatten” komt uit Oost-Java, waar schoolmeisjes getest worden of ze nog maagd zijn. Indien ontmaagd krijgen ze geen secondair diploma. Dit om pornografie en buitenechtelijke seks te verminderen. In Java zijn ze 90% moslim, en religie bepaalt er vele maatschappelijke etiquettes.

Anoniem zei

Boeve gooit olie op het vuur. Indien hij een probleem heeft met "neutraliteit" zoals hij zegt dan moet hij geen maatschappelijk debat voeren dat te gevoelig ligt, want dat kan alleen tot ruzie leiden.

Als hij dingen begint te beloven maar zijn beloftes niet kan houden stelt hij mensen teleur. Tegelijkertijd zet hij kwaad bloed.

Als hij een probleem heeft met neutraliteit moet hij het schooluniform terug invoeren.

Hier een mooi voorbeeld:

http://www.carletonhouse.co.uk/wp-content/uploads/2012/08/Uniform-summer-2.jpg

Ik zou zeggen dat dit uniform niet neutraal is, want het communiceert allerlei. Het communiceert, burgerschap, discipline, correctheid, beleefdheid, zelf-waarde, zelf-vertrouwen en noem maar op. Misschien geen katholieke waarden, maar zeker de waarden die elke school elk kind moet aanleren.

Hier een ander voorbeeld. Dit keer van Eton. Het uniform toont heel andere waarden dan mijn eerste voorbeeld:

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01477/uniform_1477192c.jpg

Het katholieke onderwijs in Vlaanderen is noch katholiek, noch onderwijs.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer