zondag 4 januari 2015

16. Het Canonieke Recht zegt dat Johan Bonny "van rechtswege" uit het ambt van bisschop van Antwerpen werd verwijderd wegens openlijke ketterij:

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad!

Bonny is zijn jurisdictiemacht kwijt en heeft niets meer te zeggen in het Bisdom Antwerpen.

Al de bestuursdaden die hij nu nog stelt, zijn onwettig!

Anoniem zei

Net zoals Benedictus XVI er nog net door kon, na een reeks zeer bedenkelijke Pausen, is Bergoglio totaal op hol geslagen.

Zo ook in België, na een Aartsbisschop die er nog net door kon (Mgr. Leonard), na een reeks zeer bedenkelijke Aartsbisschoppen, is het nu tijd voor een aartsbisschop die goed op hol slaat.

België heeft dit nodig. België is een dergelijk hopeloos rampgebied dat alleen de totale opheffing van alle bisdommen, het aartsbisdom incluis met de verbanning van alle prelaten, een oplossing kan bieden. De Kerk in België moet van de grond op heropgebouwd worden.

Daarom heeft België nu een aartsbisschop nodig die de Kerk in België afbreekt (of tenminste; die vermikte en misvormde bastaard kerk die voor ‘Kerk in België’ doorgaat.), want voorlopig blijken er weinigen te zijn die beseffen hoe erg het hier gesteld is.

Anoniem zei


Een statistiek; 5% van Belgische katholieken gaat wekelijks naar de ‘mis’. Het laagste percentage ter wereld. En het blijft dalen met 0.5% per jaar.

Maar dat maakt Danneels helemaal niet bezorgd. In 2008 heeft hij in de Tablet laten verstaan dat alleen het dalend aantal priesters hem zorgen maakt. “Where have all the thinkers gone?” Wel, zij die nadenken zijn met hun priesterroeping naar het buitenland getrokken. Er zitten ondertussen meer Belgische seminaristen in het buitenland dan in België. Godfried - of mag ik u gewoon ‘god’ noemen - ge weet waar ge ze kunt vinden.

In België trouwt geen 50% van de katholieken voor de Kerk.

Dat maakt Bonny’s voorstel om homo’s te huwen zo absurd. Hij zal moeite hebben een ‘katholiek’ homokoppel te vinden dat voor de Kerk wil trouwen. Maar toch wil hij de Leer van de Kerk voor de hele wereld veranderen.

Als Bonny van rechtswege uit zijn ambt ontzet is, kan hij nog altijd in het comedy cafe ‘The Joker’ in Antwerpen aan de slag. Niet-gelovigen en anders-gelovigen zullen hem echt grappig vinden.

Anoniem zei

Ik ben blij dat het feestelijk seizoen bijna voorbij is.

Kerstmis en Nieuwjaar is de tijd van het jaar oproerzaaiers van de gelegenheid gebruik maken om hun rare ideeën in de kranten te luchten, omdat de kranten plaats hebben.

Vandaar ook, dat er met Kerstmis hard moet sneeuwen, zodat de kranten over verkeerschaos en hopen doden kunnen leuteren. 2014 is een bijzonder gezegend jaar geweest. Ze hebben zelfs een vliegtuig laten afvallen om de gaten in de krant met gezelverhalen te kunnen vullen.

De voorzitter van de Europese Bank – Super Mario Draghi - heeft vrijdag een interview voor een krant gegeven. De Europese Centrale Bank publiceert haar beleid nu al alleen nog maar via de rioolpers. De geldmarkten waren zo onder de indruk dat de Euro opeens een heel percent lager stond – m.a.w. dat Europa opeens een heel procent goedkoper was.

Kerstdag was ook een goed ogenblik om een flauwe film over die Noord-Koreaan die verzot is op kaas en kernraketten. Obama vond Nieuwjaar een goed ogenblik om er een schepje bovenop te doen en sancties tegen Noord-Korea in te voeren. Niemand die eraan denkt dat de VS en Noord-Korea nooit een vredesakkoord gesloten hebben, alleen een wapenstilstand, en de VS-Koreaanse oorlog woedt nog steeds.

Kerstmis en Nieuwjaar maakt die praatzieke lui loslippig, en de kranten geven hen een platform omdat ze niet goed weten wat drukken.

Bonny heeft het ook gedaan. Proficiat. Zijn persdienst weet van aanpakken. Bonny is een schoteldoek, een marionet, en een onbenul. Een hulpeloos konijn dat in de koplampen van een aanstormende vrachtwagen staart.

Een goed voornemen voor 2015 is om zeker te zijn niet te kortbij die konijnen te staan.

Anoniem zei

Een onderschrift voor de foto die je hier toont:

Zoals met die drie aapjes: Ik hoor niet goed. Ik zie niet goed. En zwijgen kan ik evenmin.

Anoniem zei

Nu wordt het echt interessant.
Een van rechtswege verwijdering uit het ambt van bisschop wegens open ketterij op basis van het canoniek recht.
Hoe diep is het episcopaat van de noordbelgische bastaardkerk gevallen!
Nu vraag ik me toch af hoe ze dat willen oplossen: waarschijnlijk "postmodern", dwz:
"Het canoniek recht telt niet, een ketterij telt niet, de rechtsweg telt niet(dat hebben we al bij de behandeling v.d. franciscanen en franciscanessen v.d. Immacolata gezien)...".
De grote vraag is echter wel of het ambt van "bisschop" hier telt- en juist bij de sacraliteit van de vele wijdingen in de Danneels- en vanGheluwe-entourage zijn er daaromtrent zeer heftige bedenken.
Daarover wordt van hoog tot laag in alle talen gezwegen.
Zoals de zaken zich op dit moment ontwikkelen, ziet het er hier zeer slecht uit voor het bisdom Antwerpen (en natuurlijk Brugge en Gent).
De voorgaande poster met zijn beeld van het konijn en de aanstormende lastwagen met grote lichten ligt helemaal juist.

Anoniem zei

@Anoniem 11:19,

Het zal nog beter worden met Jozef DeKezel als Aartsbisschop. In 2008 was er algemene overeenstemming voor DeKezel als opvolger voor Danneels, maar die ‘vervelende’ B16 heeft Leonard gekozen.

Nu krijgt men opnieuw de kans voor DeKezel te kiezen.

Mooie keuze.

Anoniem zei

Het verzet richt zich op! http://www.marsvoorhetgezin.be/blog/actie-voor-het-gezin

Anoniem zei

Eric de Beukelaer et les propos de Mgr Bonny : non aux "postures tribales", oui au dialogue

http://belgicatho.hautetfort.com/archive/2015/01/07/eric-de-beukelaer-et-les-propos-de-mgr-bonny-5527924.html

ter informatie

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer