zondag 18 januari 2015

25b. Antwerpse bisschop "ongemakkelijk" over holebiprijs

De Antwerpse bisschop Johan Bonny en zanger Will Ferdy hebben van Çavaria een prijs gekregen voor hun inzet voor de gelijkberechtiging van holebi's [Daar ging het niet over.]. In een persbericht laat Bonny weten dat hij Çavaria heeft gevraagd om zijn naam te schrappen [!]. Hij wil naar eigen zeggen geen prijs voor iets wat tot zijn zending als bisschop hoort [Een homo-prijs!]. Çavaria is niet op zijn vraag ingegaan.

Bonny schreef in september een open brief naar zijn collega-bisschoppen naar aanleiding van de bisschoppensynode in Rome. In "de pastorale uitdagingen voor het gezin in de context van evangelisatie" pleitte hij voor de aanvaarding van homoseksualiteit." [Daar ging het niet over.] Volgens Çavaria gaat het hier om een belangrijk pleidooi. "Het is ook een hart onder de riem voor de gelovige holebi's, hun ouders en familieleden", zegt woordvoerder Jeroen Borghs.

"Als bisschop wil Mgr. Bonny een herder zijn voor alle gelovigen van het bisdom Antwerpen en een bruggenbouwer [!] tussen al wie aan zijn pastorale zorg zijn toevertrouwd", laat Bonny weten in een persmededeling. De bisschop benadrukt dat hij "zijn onafhankelijkheid wil bewaren tegenover alle groepen of verenigingen die in een bijzonder werkveld betrokken zijn". [!]

Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2211738

1 opmerking:

Anoniem zei

Bonny is ondertrussen zeer "ongemakkelijk" met zijn prijs.
Sedert 7 uren staat er een uitgebreid bericht van zijn woordvoerder Olivier Lins op kerknet (bisdom Antwerpen).
Deze stomme lieden zijn nu zo in paniek dat ze -dat is nu werkelijk een unicum in de kerkelijke geschiedenis van Vlaanderen in de laatste 45 jaar- er parallel een tamelijk caduke vertaling in het frans hebben aan toegevoegd ("Pour les flamands la même chose!").
Na het theologisch debakel komt nu nog het linguistiek debakel.
Bonny is nu helemaal zot geworden.

Weer één met een torpedovoltreffer in de flank.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer