dinsdag 6 januari 2015

19. 'Actie voor het Gezin': Op zondag, 4 januari 2015 voerden enkele vrijwilligers van de Vereniging 'Pro Familia', samen met enkele leden van de studentenvereniging KVHV, actie voor het gezin aan de kathedraal van Antwerpen.


Deze actie gebeurde naar aanleiding van de recente uitspraken en de 'viering' ter gelegenheid van de zesde verjaardag van de bisschopswijding van de bisschop van Antwerpen, Monseigneur Johan Bonny.

Link:

http://www.kerknet.be/vicariaatvbm/nieuws_detail.php?ID=349&nieuwsID=111660

Er werden een duizendtal pamfletten verdeeld aan de mensen die 'de viering van Johan Bonny' kwamen bijwonen, alsook aan de voorbijgangers op de Handschoenmarkt aan de kathedraal.

In de titel van het pamflet stelden de actievoerders de volgende prangende en legitieme vraag:

"De zesde verjaardag van de bisschopswijding van Monseigneur Bonny":
"Een reden om te vieren of een reden om te bidden?"

In dit pamflet herhalen de actievoerders hun vorige oproep aan alle gelovigen om dagelijks vurig met hen mee te bidden voor de bekering van de Bisschop, dat hij al zijn gelovigen waarlijk mag beminnen, hen de ware Leer zou willen onderwijzen en hen zo de weg naar de Hemel tonen.

Link naar het pamflet:

http://www.marsvoorhetgezin.be/uploads/1/1/7/7/11776288/pamflet_04012015.pdf


Aan de kerkelijke overheid vragen de actievoerders:

1. Onomwonden en publiek afstand te nemen van de verklaringen van Mgr. Bonny zoals verwoord in zijn jongste brief 'Synode over het gezin - verwachtingen van een diocesaan bisschop'.
2. Ondubbelzinnig de Kerkelijke Leer over gezin en leven publiek te belijden en te onderrichten.
3. De waardigheid van de Heilige Communie steeds opnieuw onder de aandacht te brengen en alle gelovigen op te roepen om hun eigen zielenheil niet in gevaar te brengen door onwaardig te communiceren.
4. Seksuele misdrijven van geestelijken zo snel mogelijk en passend te sanctioneren.


Link naar de website van 'Pro Familia':

http://www.marsvoorhetgezin.be/blog/actie-voor-het-gezin

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Twee jaar geleden stond men ook aan het De Singel theater in Antwerpen in de koude de H. Rozenkrans te bidden ter gelegenheid van de Affaire Castellucci, toen men stront en handgranaten op het Visione Dei aan het gooien was. Zijne Eminentie Mgr. Johan Bonny was onder de aanwezigen en werd vermaakt door de regisseur van het toneelstuk met champagne, allerlei hapjes en heel veel bull shit.

Bonny meende een correlatie te zien tussen het toneelstuk en het Boek Job. Bonny mag wel een paar doctoraten theologie onder de riem hebben maar dat maakt hem nog geen Kerkleraar. Ik heb ondertussen de ‘Moralia, sive Expositio in Job” van H. Gregorius de Grote gelezen en ik kan alleen besluiten dat Bonny, geen bisschop is, geen priester, geen katholiek en misschien daarom zelfs geen ketter. De man is anathema. Ik heb zelfs moeite hem een mens te noemen.

Bonny kon zelfs geen ‘goededag’ zeggen aan zij de H. Rozenkrans aan het bidden waren. Tja, de duivel vlucht al vanaf het moment hij de naam van de H. Maagd hoort.

En laat me eens raden, Bonny zal de Pro Familia activisten ook in de koude hebben laten staan.

Anoniem zei

Uitstekend werk!
Terwijl aan de ene kant Bonny's papieren en uitspraken fundamenteeltheologisch uiteengeplukt worden (ook en vooral op deze site gepubliceerd)(dat is het zware artillerievuur op lange afstand) en hij bij de opheldering en behandeling van de misbruikschandalen continu een modderfiguur slaat (dat is dan het geweervuur aan het front) wordt voor zijn eigen kathedraal het in het geloof gefundeerde protest getoond (dat is dan de stormloop "over the top").
Bonny die opeens zoveel over de eerste wereldoorlog zegt, ondervindt nu aan den lijve wat de arme soldaten destijds meemaakten.
Zeer moedig- een in vlaamse kerkelijke middens zeldene deugd.
Van ganser harte proficiat!
Voor U geldt overigens het mooie gezegde:
"Doe wel en zie niet om":
Zowel teruggaand op de boer die de hand aan de ploeg slaat om voor het Rijk Gods te akkeren als met de oudnederlandse betekenis geen angst te hebben bij het doen van de plicht, wa dit ook de leuze van de beroemde nederlandse admiraal Piet Heyn.
Dat belooft voor de toekomst!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer