woensdag 10 december 2014

Over Jozef De Kesel

Jozef De Kesel is in 1947 in Oost-Vlaanderen (Adegem, bij Maldegem) geboren in een streng-katholieke familie, met de beroemde "Nonkel Fons" alias Daniel Omer De Kesel OPraem (1912-1996), de hoofdredacteur van Zonnestraal, Zonneland en de Vlaamse Filmkes (Uitgeverij Altiora/Averbode) als neef van zijn vader en met B. Leo De Kesel (1903-2001), hulpbisschop in Gent, als zijn oom; verder vele neven als priester.

De Kesel kende het clericale milieu van jongsaf vanbinnen en vanbuiten. Tot 1996 was hij professor aan het grootseminarie van Gent, in dezelfde periode ook aan het Hoger Instituut voor godsdienstwetenschappen in Gent met de opleiding van pastoraalasstenten/s en godsdienstlera(a)r(e)s(sen) bezig; in deze tijden vond het luidruchtige protest tegen het godsdienstboek 'Roeach' met de pedofiele afbeeldingen plaats.

Het is uiterst onwaarschijnlijk dat De Kesel niets van 'Roeach' afgeweten heeft, temeer omdat het de Gentse bisschop Arthur Luysterman was (de directe chef van De Kesel) die door een onthouding op de Vlaamse bisschoppenconferentie een verder gebruik van dit afschuwelijke boek mogelijk maakte. Godfried Danneels en Roger Vangheluwe stemden natuurlijk voor!

In de daaropvolgende jaren van zware ontreddering van de Noord-Belgische bastaardkerk (Tussenkomst door de Congregatie voor de Geloofsleer, het opduiken van steeds meer pedo-en homofiele schandalen, het sluiten van de CPRL, de 'migrerende' pedo-priesters in Vlaanderen etc.) landde De Kesel in Brussel-Mechelen als hulpbisschop van de homovriendelijke Danneels.

De affaire Robert Borremans met het gerechtelijk onderzoek tegen 'kardinaal' Danneels en hulpbisschop Paul Lanneau, heeft De Kesel zeker intensief meebeleefd. De veroordeling van zijn collega-hulpbisschop Lanneau eveneens.

Als vicaris voor Brussel heeft hij de misbruikschandalen, ook en bijzonder aan de Nederlandstalige zijde, zeker gekend. Zijn beleid, visie en schema's waren zo weinig waard en doeltreffend, dat ze 5 jaar later door Jean Kockerols opnieuw geschreven werden.

Ten laatste door de geweldige ophef rond de misbruikschandalen in de USA in 2005 (NB. in Blanden bij Leuven zat de voortvluchtige oblatenpater Eric Dejaeger) en bij het conclaaf van 2005, waar de pedofilie-affaire een geweldige rol speelde (Vatican Magazine) moet De Kesel zeer veel geweten hebben. Hij was lang genoeg hulpbisschop onder Danneels om de misnoegdheid, vooral onder de Vlamingen, te kennen.

De problemen voor oprechte Vlaamse priesterkandidaten moet hij ook gekend hebben, was hij toch lang regens van het grootseminarie in Gent en liet dit ook met het Johannes XXIII-seminarie in Leuven fusioneren.

Helemaal Danneels-geïndoctrineerd werd hij kort na het aantreden van Aartsbisschop Léonard uit Brussel verwijderd en naar Brugge weggepromoveerd, om hier de Augiasstal van Vangheluwe (zeer lang getolereerd door Godfried Danneels) op te ruimen. Hetgeen De Kesel natuurlijk NIET gedaan heeft. En nu de hele beerput in zijn gezicht explodeert, is Jozef natuurlijk kop van jut.

Bron: Anoniem

Opvolgingscommissie betreffende de behandeling van seksueel misbruik en feiten van pedofilie binnen een gezagsrelatie, inzonderheid binnen de Kerk


Woensdag 10/12/2014

Om 14 u.15

Hoorzittingen met:

  • Mgr. Guy Harpigny, bisschop van het bisdom Doornik, en Mgr. Johan Bonny, bisschop van het bisdom Antwerpen, referent-bisschoppen;
  • Mgr. Jozef De Kesel, bisschop van het bisdom Brugge;
  • De heer Koen Van Houtte, vicaris-generaal van het bisdom Brugge.
   

Samenstelling van de Opvolgingscommissie betreffende de behandeling van seksueel misbruik en feiten van pedofilie binnen een gezagsrelatie, inzonderheid binnen de Kerk

Vaste leden

N-VA : Sophie De Wit, Daphné Dumery, Goedele Uyttersprot, PS : Karine Lalieux, Özlem Özen, MR : Sybille de Coster-Bauchau, Stéphanie Thoron, CD&V : Sonja Becq, Raf Terwingen, Open Vld : Carina Van Cauter, sp.a : Karin Jiroflée, Ecolo-Groen : Stefaan Van Hecke, cdH : Christian Brotcorne


Plaatsvervangers

N-VA : An Capoen, Sarah Smeyers, Kristien Van Vaerenbergh, PS : Eric Massin, Fabienne Winckel, MR : Philippe Goffin, Luc Gustin, CD&V : Els Van Hoof, Servais Verherstraeten, Open Vld : Katja Gabriëls, sp.a : Monica De Coninck, Ecolo-Groen : Benoit Hellings, cdH : Catherine Fonck

LINK:

http://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cfm?section=/comm&language=nl&cfm=/site/wwwcfm/agenda/comagenda.cfm?pat=PROD-commissions&type=full&com=1450-003_00#Woensdag

1 opmerking:

Anoniem zei

De Kesel is een babyboomer, en zoals alle babyboomers heeft hij vooral voor zichzelf en voor zijn generatiegenoten gezorgd. Zijn generatie kenmerkt zich bovendien door een totaal gebrek aan moreel besef.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer