dinsdag 9 december 2014

Nieuwe kaakslag voor de slachtoffers van misbruik in de Kerk

De nieuwe feiten over misbruik door een geestelijke zorgen bij slachtoffers van misbruik binnen de Kerk voor heel wat pijn en verdriet.

Gert Verstraete, die indertijd mee het misbruik binnen de Kerk aan het licht bracht, kent de pedo-priester [Jeroen Claerhout] uit Hooglede al bijna twintig jaar. Hij was een graag geziene gast in het homomilieu in Zuid-West-Vlaanderen en was onder meer een persoonlijke vriend van de deken in Kortrijk [Marc Gesquière].

Uit de Humo (Maandag 14 maart 2011 ):

Zie negende paragraaf:

"Nadat hij is afgestudeerd, gaat Gesquière aan de slag in Loppem. Hij verwerft er algauw een reputatie: op bevlogen momenten spreekt de jonge priester in tongen. 'Een échte predikant,' zegt Jeroen Claerhout, pastoor van Hooglede."

Link:

http://www.humo.be/humo-archief/31108/de-roze-deken-de-mysterieuze-verdwijning-van-marc-gesquiere-update

De verdachte priester heeft zijn geaardheid ook nooit onder stoelen of banken gestoken. "Al is homo zijn nog iets helemaal anders dan grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van minderjarigen", zegt Verstraete. Maar de strenge celibataire regels zijn blijkbaar voor veel priesters moeilijk om dragen, en vol te houden. De Brugse bisschop De Kesel, die sinds zijn aantreden bij slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk op veel krediet kan rekenen, is nu toch heel wat geloofwaardigheid kwijt, aldus de slachtoffers.

Gert Verstraete: 'Ik ben met een bezwarende brief in verband met een homofiele priester naar bisschop De Kesel gestapt. Hij zei: 'Verscheur 'm maar, het heeft geen belang.' [!][!][!]

Link:

http://www.focus-wtv.be/nieuws/nieuwe-kaakslag-voor-slachtoffers-van-misbruik-de-kerk#


LEES OOK:

De Brugse bisschop Roger Vangheluwe, de vriend van Godfried 'kardinaal' Danneels, nam begin jaren '90 een veroordeelde pedofiel in bescherming en wijdde de man zelfs tot diaken...


Link:

http://kavlaanderen.blogspot.be/2014/12/de-brugse-bisschop-roger-vangheluwe-de.html 

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Homo’s, omwille van hun anders-geaardheid, hebben geen loyaliteit voor de organisatie waarvoor ze werken, maar alleen loyaliteit ten aanzien van elkaar.

Het enigste deze lui doen is de organisatie (de Kerk in dit geval) voor hun eigen doeleinden (homoseksualiteit) in te zetten. God of Zijn Gebod komt daar HELEMAAL niet meer bij kijken. Samen met het actieve pro-homo beleid in de seminaries, is homoseksualiteit in de Kerk geïnstitutionaliseerd. Vandaar dat de focus in de Kerk van theologie naar homologie (in antropologie en biologie) verschoven is. De Kerk is een homoclub geworden.

Op de 150ste verjaardag van de Syllabus Errorum van Pius IX doen we er goed aan het even te lezen.

http://www.papalencyclicals.net/Pius09/p9syll.htm

Je ziet hoe Pius IX de huidige stand van zaken voorspelt heeft, reeds 100 jaar voor Vat II. Alles wat er vandaag mis is met de Kerk, staat in de Syllabus vermeld.

Het is DE grootste fout van Paulus VI de Syllabus af te schaffen, maar ja, net zoals water en vuur kunnen de Syllabus en Vat II niet naast elkaar bestaan.

Anoniem zei

Het overplaatsen van de homo-priesters uit het bisdom West-Vlaanderen naar het bisdom Antwerpen dient om Bonny zot te draaien. Die lui moeten Bonny klaarstomen en compromitteren zodat tegen de tijd hij aartsbisschop wordt, ze met hem kunnen doen wat ze willen, en hem dwingen te doen wat ze willen.

Het eerste voorbeeld dat hun strategie resultaten boekt is zijn recente opmerking waarin hij het “aanklagen van pedofilie” “laster” noemt.

(1) Wacht eens even. Pedofilie MOET MOET MOET aangeklaagd worden. Maar Bonny vindt dus van niet. Hij wil het beschermen van pedofielen de norm maken en zodoende pedofilie legaliseren.
(2) De pedofiele priesters die onlangs in het nieuws gekomen zijn, zijn stuk voor stuk veroordeelde pedofielen. Hun namen noemen is niets meer dan het vermelden van een ‘feit’. ‘Laster’ houdt in dat het niet waar zou zijn. Dus, Bonny zegt dat die veroordeelde pedofielen helemaal niet veroordeeld zijn. Hij ontkent dat ze veroordeeld zijn.

Is hij dom? Hij wordt in ieder geval gemanipuleerd en krijgt slecht advies – allemaal dankzij de overgeplaatste homo’s uit het Kortrijkse.

Het gaat dus niet alleen over openlijk homo-seksuele priesters, die er actieve homo-seksuele relaties op nahouden, het gaat ook over openlijk pedofiele priesters, die er openlijk pedofiele relaties op nahouden.

Bonny is pas 60 jaar oud. Hij gaat 15 jaar tijd krijgen, om naast homofilie, ook pedofilie te institutionaliseren. Tenminste als hij het zolang gaat uithouden. Vijftien jaar is lang genoeg is om een fout te maken, zo groot, dat hij met stront bekogeld, uit het aartsbisschoppelijk paleis weggejaagd gaat worden.

Maar de toon is gezet: Pedofilie aanklagen mag niet, nu nog pedofilie goedpraten.

En in dit alles, mag de Kerk op volle steun van het gerecht rekenen, door de vonnissen van pedofiele priesters op te schorten.

En vergeet niet: 27 februari 2010: Mgr Leonard wordt Aartsbisschop, op 24 juni 2010 was het gerecht al bij hem binnengevallen. “Heyla, manneke, waar denkt gij dat ge mee bezig zijdt?”

Anoniem zei

Aan anoniem 9 december 2014 09:32

Hooggegeachte,

Met Uw vaststellingen heeft U de nagel op de kop getroffen.
Ik ben het volmondig met U eens.

Santa Maria della Vittoria

Anoniem zei

Zelden las ik zo'n goede titel boven een artikel.

Dat er in de vlaamse bastaardkerk een ongelooflijke berg aan pedofiel misbruik, aan familiaal leed, aan homofiele vernetting, aan verloedering van de liturgie, aan geloofsafval voorhanden is, is klaar en duidelijk voor iedere mens met gezond verstand.
Dat het geklungel van de vlaamse kerkelijke overheid in de laatste 4 jaar bij dit enorm probleem nu opnieuw alle slachtoffers in het gezicht slaagt, is weerzinwekkend.

Doofpotten, betalen (maar niet te veel), verhuizen binnen en buiten het bisdom, naar het buitenland sturen of laten vertrekken, op verzorgingspostjes zetten, alles naar mogelijkheid deêskaleren en- wanneer er dan publiek kritiek geuit wordt, ook nog van "laster" en "heksenjacht" en "tweede kansen" spreken.
(waarschijnlijk ook 7x70 kansen, nuja, de cijfers in Igloolik en Menen zijn er niet ver af)

De bisschoppen willen het niet verstaan: hier moet radikaal gezuiverd worden, hier moet een grote task force met forensische psychiaters continu werken, moeten alle strukturen doorgelicht en onderzocht worden door de inquisitie, moet onverbiddellijk gestraft worden en moeten alle slachtoffers ruim vergoed worden.
En de slachtoffers in het buitenland eveneens- tot de laatste euro.
En een geweldig grote schaar van psychotherapeuten voor de slachtoffers- de daders horen chirurgisch en/of chemisch behandeld en uit het verkeer getrokken.
Eerst dan is een nieuw begin in de kerk mogelijk.

Anoniem zei

De pedofiele schimmel zit al tientallen jaren in de vlaamse bastaardkerk.

Zeer illustratief overigens het geval D.M.

In de nazomer van 1990 ging in het noordwesten van Brussel bij de katholieke gelovigen met kinderen een beroerde geschiedenis over de tong:

In een zeer beroemde ordeschool in het centrum van Brussel zou voor jaren een pater onbetamelijk gedrag tegenover minderjarigen in schoolverband getoond hebben.(Nil novi sub sole)
Bij een hoofdonderwijzer waren merkwaardige gedragswijzen van de pater opgevallen, bijzonder in connex met schoolkinderen; zo meldde hij dit direct aan de schooloverheden, in hoc casu de ordegeestelijken, die verdere acties van de hoofdonderwijzer onderzegden omdat ze zich zelf met de zaak gingen bezighouden.
(Dat was destijds de "klassieke stijl"!)

Bijna twintig jaar later moet de bom dan gebarsten zijn:
met zeer veel vertraging kwamen er klachten binnen (zeer typisch), die natuurlijk eerst niet geloofd of sereieus genomen werden (ook zeer typisch), maar door meerdere slachtoffers onafhankelijk van elkaar dan toch zeer belasstend waren.(ook typisch)
De orde reageerde nu zeer typisch: de pater was zeer oud /ondertussen dood- wat natuurlijk de "opruiming" sterk vergemakkelijkt.
Problematisch wird echter de financiêle regulatie: de zeer rijke orde wou niet betalen, maar wilde de schuld van de pater en de ordeleiding(Commanding authority) nu helemaal van zich afschuiven door de totaal onschuldige onderwijzer achteraf te belasten met "schuldig verzuim".
Een geweldige commotie, was de man en zijn familie lokaal zeer goed bekend.
Een pastorale catastrofe van formaat, zowewl tegenover de slachtoffers, die hier zeer typisch van het kastje naar de muur werden gestuurd, als ook door de onverschilligheid waarmee de eigen mensen aan de moloch van de pedofilie en haar regulering geofferd werden.
Het geval moet zeer veel ophef in de orde gemaakt hebben, moet door personele oversnijdingen ook tot in de spitsen van het aartsbisdom geweten zijn (daar hadden ze natuurlijk ook in 1984 Kerk&Leven gelezen met de pedofilieactie van Jef Barzin)(en zouden ze in 1995 het pedofiele godsdienstboek Roeach3 lanceren).
Ze hebben in het aartsbisdom alles geweten, vanaf 1984 over 1990 tot 1995-1999, en vanaf 2001 tot 2012.
De ordes zwijgen overigens nog altijd over het misbruik-op hun Homepages komt het niet voor, zeker niet op de eerste site.
Walgelijk!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer