dinsdag 30 december 2014

0. Homo-activisten nomineren Johan Bonny voor prijs

Zijn pleidooi dat de Kerk homoseksualiteit moet erkennen, heeft mgr. Bonny, bisschop van Antwerpen, de nominatie opgeleverd voor een prijs van homoactivisten.

Dat melden Belgische media. Het gaat om de Campaign Award van 'çavaria', de koepel van homo-activistische organisaties. Deze prijs wordt uitgereikt aan "de beste holebi- en transgender gerelateerde campagne".

Er zijn nog twee andere genomineerden. Nog afgelopen week herhaalde mgr. Bonny zijn pleidooi in een interview met de Vlaamse krant De Morgen. Daarin stelde hij dat een holebirelatie evengoed aan de criteria van een kerkelijk huwelijk kan voldoen als een heteroseksuele relatie. De bisschop suggereert dat naast kerkelijke erkenning daarvoor ook een adoptiemogelijkheid zou moeten bestaan.

Mgr. Bonny heeft de nominatie vooral te danken aan de open brief die hij schreef naar aanleiding van de bisschoppensynode in Rome, waarin hij pleitte voor de aanvaarding van homoseksualiteit. "Het belang van zijn pleidooi kan niet onderschat worden, gezien de morele invloed die de Kerk heeft in grote delen van de wereld", meent Jeroen Borghs van çavaria.

De winnaars worden op 17 januari bekendgemaakt in de Gentse Vooruit.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6731-homo-activisten-nomineren-mgr-bonny-voor-prijs

1 opmerking:

Anoniem zei

daar moet hij vooral trots op zijn, de dwaas. hij heeft werkelijk iedere autoriteit of gezag verloren. geperverteerd tot en met...

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer