maandag 8 december 2014

De Brugse bisschop Roger Vangheluwe, de vriend van Godfried 'kardinaal' Danneels, nam begin jaren '90 een veroordeelde pedofiel in bescherming en wijdde de man zelfs tot diaken...

Slachtoffer Rudi Verstraete was vijftien toen hij in 1985 tot driemaal toe seksueel misbruikt werd door een godsdienstleraar. De jongen hield het misbruik lange tijd voor zich, maar na een ziekenhuisopname raakten de feiten bekend bij zijn familie. Uiteindelijk kwam het tot een rechtszaak en werd de godsdienstleraar over de hele lijn schuldig bevonden. Alleen werd zijn straf opgeschort. Nauwelijks een paar jaar later, in 1991, pleegde de jonge Rudi zelfmoord.

Toen de familie in 1995 vernam dat de godsdienstleraar promotie zou maken en tot diaken werd gewijd, werd alles in het werk gesteld om dat te vermijden. Twee dagen voor de wijding trok de familie naar Vangheluwe, die de toekomstige diaken goed kende. 'Maar tot onze grote verbazing zei Vangheluwe alleen maar dat we moesten leren vergeten en vergeven', vertelt Gert Verstraete, de broer van het overleden slachtoffer. 'Volgens hem was het allemaal niet zo erg, want mijn broer was maar drie keer misbruikt. En bovendien moesten we doen zoals Jezus: tot 7 maal 70 maal vergeven.'

De veroordeelde pedofiel werd door Vangheluwe toch tot diaken gewijd

Bron: Het Nieuwsblad

Link:

http://m.nieuwsblad.be/cnt/GG92PD9E3


Geen nood Bonny! Het is maar 'laster'!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij het ontploffen van het vanGheluweschandaal en de vele vragen, ook van niet-gelovigen, wat betreft de sacramentele dimensie van vanGheluwes misstappen bij zijn bisschopsambt, sprak aartsbisschop Léonard de gedenkwaardige woorden:
"Men had hem nooit mogen wijden".

Inderdaad laat de wijding een niet wegneembare stempel op de gewijde terug- een bisschop staat daarmee in de apostolische successie en dit kan niet weggenomen worden.

Het grote probleem is echter dat er dan "wijdingen" kunnen plaatsvinden die niet geldig zijn.
Voor een geldige wijding/toediening van een sacrament moet de wijdende persoon die "potestas" hebben (de macht, de bevoegdheid om dit te kunnen doen)(bij vG voorhandig), er moet ook de "intentio" (de wil om een waardige en geschikte kandidaat tot een wijdingsambt v. d. Hl. Katholieke Kerk te wijden) voorhandig zijn, en wel zowel voor de wijder als voor de tewijdende (daar de levensstijl der 2 Personen hier lijnrecht tegen het katholiek geloof inging, is dit hier niet voorhandig) en er mag ook geen "obex"(grendel, absolute hindernis om iemand te wijden)voorliggen (in dit geval: obex voorhandig door sexueel lastigvallen van kinderen en jeugdigen).
Deze wijdingen zijn ongeldig.
Dat is de catastrofe tout court van Westvlaanderen: hier is in tientallen jaren een pedo- en homofiel vlechtwerk in de kerk ontstaan en gegroeid, dat alleen maar pseudosacramenteel is;
dat is voor deze theaterspelers niet van belang; om zo belangrijker is het echter voor de Hl. Kerk, die hier continu bezoedeld wordt door deze sexmaniakken.
Totale zuivering nú!

Anoniem zei

En dan Mark Vandervoorde (ooit ook nog eens een paar maanden perschef v.h. bisdom Brugge ondr vanGheluwe, en nadien bij Kerk&Leven, en wel juist bij de heftige Protesten over het pedofiel getinte Roeachboek), Hans Geybels en Geert DeKerpel over de "tweede kans" zeveren voor pedofiele daders.
De vernoemde blog van Marc Vandervoorde staat overigens nog altijd op kerknet, hoewel door de verdere ontmaskeringen hopeloos voorbijgestreefd en alleen nog pijnlijk (op kerknet staan nog andere dinosauriêrs).

Anoniem zei

Dit drama toont de totale afwezigheid van christendom:
Vergeving kann niet afgedwongen worden, ze is gratis, voor niets, zonder dwang of anrecht door de dader.
"Mieke" alias Maria Magdalene van Hecke, de vroegere Chefin van het vlaamse katholieke onderwijs, die alles naar de knoppen probeerde te krijgen, die Msgr. AB Léonard aanviel en stokken in de wielen stak, zoals de ganse bende van de pedofilieverdedigers en -"vergevers" zoals MvdV, GdK, HG, BC, TO en hoe ze allen nog heten,heeft steeds weer deze onzin gepreekt.
De molenstenen zijn ze vergeten, het laatste oordeel ook, zoals ze ook het grootste deel van de bijbel inklusief de evangelies, vergeten hebben of nooit geleerd.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer