dinsdag 30 december 2014

7. Jongsocialisten dienen klacht in tegen KVHV na uitspraken over Bonny

"Monseigneur, wat u voorstelt is niet katholiek"


Het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) Antwerpen reageert in een persbericht fel op de Antwerpse bisschop Johan Bonny, die de voorbije weken verschillende keren opriep om homoseksuelen met meer respect te behandelen. De Antwerpse Jongsocialisten reageren verontwaardigd en dienen klacht in.

"Monseigneur, wat u voorstelt is niet katholiek", klinkt het fel in het persbericht van het KVHV. De vereniging verwijst daarmee naar Bonny's oproep in deze krant, toen de Antwerpse bisschop opriep om "de inhoudelijke kwaliteit van holebikoppels" ook binnen de kerk te erkennen.

Begin september schreef Bonny al een open brief aan het Vaticaan [Bisschoppen dienen geen 'open brieven' naar het Vaticaan te sturen.]. Daarin oordeelde hij dat homoseksuelen "een meer genuanceerd oordeel" verdienen dan "uit de taal van bepaalde kerkelijke documenten blijkt".

Voor de Katholieke studentenvereniging KVHV overschrijdt Bonny met zijn oproep een nieuwe grens. Volgens het KVHV mag de Kerk het huwelijk tussen twee personen van hetzelfde geslacht niet goedkeuren. "Dat is op omfloerste wijze het geloof veranderen", vindt de vereniging.


"Manifest onjuist"


Volgens het KVHV schept de bisschop onterecht het beeld "dat homoseksuelen geen plaats zouden hebben binnen de katholieke Kerk. Dit is manifest onjuist", vindt het. Ieder mens - hetero of homo - is welkom in de Kerk, zegt de KVHV.

Het huwelijk moet volgens de studenten echter voorbehouden blijven voor een man en een vrouw. "Seksualiteitsbeleving is door God gewenst binnen het huwelijk. Op deze wijze is het einddoel van seksualiteit, de voortplanting van de mens, het stichten van een gezin", stellen ze.

"Bonny lijkt seksualiteitsbeleving buiten het sacrament van het huwelijk om te willen verkopen als niet-zondig." En dat kan niet door de beugel, vinden de Katholieke studenten.


 

"Terug naar de jaren stilletjes"

Jongsocialisten Antwerpen is misnoegd over de uitspraken. "De visie van het KVHV is ronduit griezelig. Terug naar de jaren stilletjes, waar seksualiteit niet werd besproken en holebi's het best in de kast bleven zitten", zegt de jongerenafdeling van de sp.a. "Een moderne, solidaire en warme samenleving onwaardig. Wij wisten niet dat de H in KVHV voor 'homofoob' stond."

De uitspraken wekken volgens de Jongsocialisten de indruk "dat holebiseksualiteit en het holebi-huwelijk zondig zijn." [Wat inderdaad zo is!] De jongeren dienen daarom klacht in bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum. "Voor ons is een grens overschreden" [Voor ons ook!], zegt Jongsocialisten Antwerpen, "Als dit de zogenaamde Vlaamse elite is, dan maken wij ons ernstige zorgen om de toekomst." [Die socialisten met hun lange tenen toch. Altijd zo 'dogmatisch' in hun ideologische denken! Ook dat is van "de jaren stilletjes"!]

Bron: De Morgen

Link:

http://www.demorgen.be/binnenland/jongsocialisten-dienen-klacht-in-tegen-kvhv-na-uitspraken-over-bonny-a2166813/

1 opmerking:

Anoniem zei

Het zijn toch rare tijden: communisten, socialisten, ecologisten, libertijnen, liberalen en alles wat van dicht of ver haar wortels in het atheïsme en materialisme vindt, vormt front met Mgr. Johan Bonny, en tegen de klassieke katholieke geloofsleer zoals die verdedigd wordt door de jonge lekengelovigen omdat het episcopaat te bang is vrij te spreken en het geloof ongeschonden te verkondigen. De haat die van dit front gekanaliseerd wordt richting afwijkende meningen is zonder proportie. Tolerantie en vrijheid van meningsuiting is blijkbaar alleen iets dat geldt voor Russische minderheden in Rusland of islamitische fundamentalisten in binnen- en buitenland, maar niet voor het eigen volk. Het zijn toch rare tijden.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer