dinsdag 30 december 2014

2. Bonny wil dat Kerk holebi's erkent

De Antwerpse bisschop JohanBonny pleit voor een kerkelijke erkenning van holebirelaties. Het dogma dat de katholieke kerk alleen man-vrouwrelaties kan aanvaarden, stelt hij in een interview met De Morgen in vraag. "Er moet een diversiteit aan erkenningsvormen komen."

Bonny valt de dogma's dus al aan!

Bron: De Morgen

Link:

http://www.demorgen.be/binnenland/bonny-wil-dat-kerk-holebi-s-erkent-a2164731/

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De Kerk hoeft helemaal niets te erkennen. Dat er mannen zijn die met mannen samenleven, of vrouwen met vrouwen, dat is een feit. Men heeft de Kerk niet nodig om dat vast te stellen. Het is ook niet de rol van de Kerk om zich hiermee bezig te houden.
Holebi's betreden echter wél het terrein van de Kerk wanneer zij een kerkelijk huwelijk zouden willen. Wat Bonny wil is natuurlijk dat men zo'n kerkelijk huwelijk zou installeren, alleen durft hij daar niet voor uit te komen. Hij tracht ons een rad voor ogen te draaien door het voor te stellen alsof wij de homo's niet als mensen zien en dat we daarover beschaamd moeten zijn. Dat is een leugen. Jezus heeft ons geleerd om niet te oordelen over anderen, dus ook niet over homo's, maar dat mag ons niet afleiden van het feit dat het kerkelijk huwelijk voorbehouden is voor de relatie tussen een man en een vrouw. Dat zijn de spelregels en daar zal men het mee moeten doen.

Anoniem zei

IEDEREEN kan het canoniek rechtboek aanhalen (zowel oud als nieuw ) :Oud : TITULUS XI. De delictis contra fidem et unitatem Ecclesiae. Can. 2314. par. 1. Omnes a christiana fide apostatae et omnes et singuli haeretici aut schismatici: 1. Incurrunt ipso facto excommunicationem;Nieuw: Can. 1364 - § 1 Een geloofsafvallige, een ketter of een schismaticus loopt een excommunicatie van rechtswege op, onverminderd het voorschrift van can. 194, § 1, nr.2;…Deze man Bonny is automatisch geëxcommuniceerd wegens openlijke ketterij.. Dus hij heeft daarmee ook het ambt van bisschop van Antwerpen verloren. Iedereen kan hem dat vertellen omdat het canoniek recht hem automatisch (“ipso facto” ofte “van rechtswege”) geëxcommuniceerd heeft door het feit van zijn ketterij.

pater E.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer