zaterdag 15 november 2014

Tommy Scholtes: "Bisschoppen doen wat ze moeten doen" = LACHWEKKEND

Alle bisschoppen in België doen wat ze moeten doen en de richtlijnen inzake opvolging van seksueel misbruik in de Kerk worden overal goed toegepast. Dat zegt Tommy Scholtes, woordvoerder van de Belgische Bisschoppenconferentie, na uitspraken van Rik Devillé van de werkgroep Mensenrechten binnen de Kerk over seksueel misbruik.

Devillé had gezegd dat het bisdom Brugge een pioniersrol speelt in de strijd tegen seksueel misbruik. Volgens hem zou men zich beter zorgen maken over bisdommen waar niets wordt onthuld. [Het is duidelijk dat Rik Devillé hier Jozef De Kesel uit de wind zet. "De Kesel is er eentje van ons" lijkt Devillé te zeggen. Met andere woorden, de 'progressieven' sluiten de gelederen! Devillé is dus ook een hypocriet.]

"Ik heb de indruk dat voor wat betreft de opvolging van seksueel misbruik alle bisdommen, zowel in het Vlaamse als Waalse landsgedeelte, doen wat ze moeten doen en dat de richtlijnen goed worden opgevolgd", reageert Tommy Scholtes.

Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2148476


Na de perikelen in het bisdom Brugge weten we meteen wat het betekent: "Bisschoppen doen wat ze moeten doen".

"Liegen alsof het gedrukt staat!!!"

1 opmerking:

Anoniem zei

De vlaamse modernisten staan in hun ondrbroek en produceren onzin aan de lopende band.
De vlaamse bisschoppen doen helemaal niet wat ze moeten doen:
-DeKesel blundert aan de lopende band (men leze de postings en de Artikels op deze blogsite sedert 14 dagen)
- Bonny houdt nog steeds aan Jef Barzin vast; en heeft tegen alle regels in het geval Tom Schellekens nooit aan het vatikaan doorgegeven én deze tist ook weer ingezet.
Mene mene Tekel U'pharsin

Nu begint Rik Devillé ook weer zottigheden te verkopen:
Westvlaanderen is niet de koploper bij het bestrijden van de pedofilie in de kerek!
Integendeel, het is in Westvlaanderen (en dat wordt nu eindelijk ook volmondig in de kranten geschreven) dat de pedo- en homofiele doordrenking van de kerk massaal doorgedreven wird (en wel niet alleen door nonkel Roger vanGheluwe, er zaten en zitten daar in Brugge sedert tientallen jaren medeweters).
Dit is een kriminele bende- en ze hoort onschadelijk gemaakt.
Het is overigens ook typisch voor de ambivalentie van velen die bij dit probleem betrokken zijn dat de website van de pedofiele slachtoffers met Linda Opdebeeck en Gert Verstraete via de "Werkgroep Mensenrechten in de Kerk" dan opeens naar het "Bezield Verband" overleidt, waar we Bart Pieters en Pieter Delanoy weer vinden, uit het beruchte zuidwestvlaamse kerkelijke milieu (B. Pieters goed met Gesquiere bekend, P. Delanoy eveneens): de slachtoffers zitten opeens weer verlinkt met het milieu van de daders.
Dat heeft echter niets Meer met de UNa Sancta Catholica, met het Mysticum Christi Corpus te doen, niets Meer met het Evangelie, met het Magisterium der Hl. Kerk.

Het dorre hout moet verbrand worden.


S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer