zaterdag 22 november 2014

Pastoor tijdens preek: "Pedopriesters zijn gevolg van het celibaat"

De Kortrijkse priester Wim Seynaeve (42) heeft zich de woede van zijn parochianen op de hals gehaald. In zijn preek nam hij het op voor de twee priesters uit  Middelkerke en Hooglede die in een storm belandden wegens seksueel misbruik. "Zouden die feiten ook gebeurd zijn zonder het celibaat?" [Ja! Omdat dit homofiele, pedoseksuele misdaden zijn!]

Bron: HLN

Link:

http://www.hln.be/hln/nl/6916/Kindermisbruik-in-katholieke-kerk/article/detail/2124743/2014/11/19/Pastoor-tijdens-preek-Pedopriesters-zijn-gevolg-van-het-celibaat.dhtml


ALTIJD WEER KORTRIJK, KORTRIJK, KORTRIJK...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Onze oude bekende BertRoebben, ooit eens medeauteur van het beruchte godsdienstboek Roeach3 met pedofiliserende afbeeldingen, vertelde ooit in een interview over zijn jeugdig leven:
hoe hij 1978 in het seminarie van Hasselt binnenging (om priester te worden), hoe hij daar na 2 jaar weer wegging "omdat men toen kon zien dat het celibaat niet zou opgegeven worden"
(NvdR: een zeer juiste inschatting van de psychologie van Paus Johannes Paulus II)
Ten laatste na Coelinatus Sacerdotalis moest het zelfs voor de grootste domkop klaar zijn, dat het celibaat zou blijven.
Wat men daarvan in het Bisdom Brugge gemaakt heeft, ligt nu helemaal bloot (en werd door Pieterke Delanoy zelfs voor zijn "wijding" in de gazetten vrij uitgebazuind):
"Het verzaak aan een echtgenote is voor velen een zware belasting"- dat men daarnaast ook de mogelijkheid van homofiele vrienden en pedofiele aktiviteiten had, wird er natuurlijk niet bijgezegd.
En wat betreft "hoeren": daar was de affaire met de gestolen kelk, die met geld van de kas "Broederlijk Delen" eensklaps teruggekocht wird; en zelfs Huub Oosterhuis heeft deze topos bij de schildering van zijn belevenissen in het noviciaat en het gedrag van zijn collega's (de facto:Luik) gebruikt.
Wat een beerput!

Anoniem zei

Dit is nu binnen de 3 weken de vijfde westvlaamse priester die zich in de brandnetels zet.
Dit bisdom is totaal rot.
Dit moet alles elektronisch in de hele wereld verstuurd worden, en wel in het bijzonder naar Noordamerika (Nunavut/Baker Lake/Igloolik// Cath. Univ. America)(Braziliê) om de situatie hier daar bekend te maken, waar deze mensen toch zo veel geleden hebben onder deze schanddaden der westvlaamse "priesters".
Hier is inderdaad een atoombom in dit bisdom ontploft en het plutonium glimt aan alle kanten.
Hier "ziet men werkelijk in het aangezicht van de antichrist", om Paus Emeritus Benedictus XVI te citeren.

Anoniem zei

Op welk seminarie ging Seynaeve?
Door wie werd Seynaeve gewijd?
(hij stamt van Kuurne)

Seynaeve vergeet hier het elementairste:
hij heeft bij zijn priesterwijding uit vrije wil de belofte van het celibaat afgelegd, dat de totale toewijding aan de dienst voor de Hl.Kerk symboliseert.
Dit schijnt voor de pedofielen van nul en gener waarde geweest te zijn- van dienst aan de Hl.Kerk kann geen sprake zijn, wanneer men zich aan de zwaksten vergaat.
De Heer heeft daar overigens zijn woord van de molenstenen gesproken.
Seynaeve heeft niet de bevoegdheid om de woorden van de Heer te veranderen naar zijn gusto;
nog meer weerzinwekkend is het om in een kerk met kleine kinderen en gesensibiliseerde ouders tot begrip voor de daders op te roepen.
Hij is echter niet aan zijn proefstuk: hij spreekt ook over pijn en verdriet, en in de context van de daders (dat deed Godfried Danneels ook al bij het verbrandende interview).
Seynaeve vergeet dat de barmhartigheid niet tegen het gerecht kan/mag uitgespeeld worden en dat vergeving nooit afgedwongen kan worden.
(Ik weet niet waar Godfried Danneels, Mark VandeVoorde, Wim Seynaeve, Hans Geybels enz. deze onzin gehaald hebben; dat is ook weer een moraalfilosofische vernieuwing van de noordbelgische bastaardkerk)
Het gerecht is nu juist de genade;
de zonde is het weggaan van Gods wetten, de "anomia" (a(weg van) en Nomos(wet)), het "verlaten van het rechte pad" (zoals Seynaeve als medeauteur van een boekje over de doop (2010, Brugge, CCV) schreef).
En God scheidt (Ps.1) de gerechten van de zondaars en de spotters.

Anoniem zei

Bij al deze sexgeschiedenissen enz. moest ik toch denken aan de uitspraak van JL de Decker bij het schandaal-vanGheluwe, die zeer plat (daar hebben we de parrhesia weer) uitriep dat hij direkt bereid was om hem (vanGheluwe) met twee bakstenen te castreren.
Deze brutale methode had hoogstwaarschijnlijk vele slachtoffers gered en het bisdom Brugge veel problemen bespaard.
Miserere

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer