zondag 16 november 2014

Pastoor Hooglede trok zich niets aan van contactverbod

De burgemeester van Hooglede, Rita Demaré (CD&V), is geschrokken door het nieuws dat er een gerechtelijk onderzoek rond seksueel misbruik loopt naar een priester uit haar gemeente. De man had nog steeds contact met jongeren, ook al was hem dat verboden. "Als het waar is wat ik in de kranten lees, dan kan ik alleen maar vaststellen dat het gerecht zijn werk niet doet", zegt ze vanochtend.

Volgens Demaré was de priester al zeven jaar actief in Hooglede, en deed hij alles wat een normale priester doet [!]. "Hij heeft een openbare functie. Hij was er dus ook bij vormselvieringen" [!], aldus Demaré. Nochtans had de priester een uitdrukkelijk verbod gekregen om met jongeren om te gaan. "Het enige dat hij niet deed, was catechese geven", merkt ze op. [!]

"Ik weet sinds heel kort dat er een rechtzaak loopt, maar ik ben geen rechter in dit verhaal. Maar als het waar is wat de media vertellen, dan moest die man al achter de tralies zitten", klinkt het. Demaré wil zo snel mogelijk verhaal halen bij het gerecht en het bisdom.

Het Brugse bisdom reageert verbaasd op het nieuws dat de priester toch nog contact had met minderjarigen [!][!][!]. Volgens hen heeft bisschop Jozef De Kesel echter alert ['inert' zou een beter woord zijn!] heeft gereageerd op de nieuwe verwikkelingen. De bisschop heeft namelijk na de commotie in Middelkerke eind oktober de nodige instanties bijeengeroepen en de priester preventief [!] volledig geschorst.

Bron: HLN.BE

Link:

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2119385/2014/11/13/Pastoor-Hooglede-trok-zich-niets-aan-van-contactverbod.dhtmlCLOU:

"Het Brugse bisdom reageert verbaasd op het nieuws dat de priester toch nog contact had met minderjarigen."

Uit de mededeling van De Kesel een paar dagen geleden:

"Alle activiteiten in nauw contact met jongeren, in jeugd- en jongerenpastoraal werden hem door de bisschop uitdrukkelijk verboden, wat schriftelijk werd bevestigd. Tevens werd gevraagd de nodige maatregelen te nemen met een regelmatig toezicht.
"

Het is duidelijk dat er hier zware professionele fouten gemaakt zijn!

Was het 'regelmatig toezicht' stekeblind?

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer