zaterdag 22 november 2014

Jozef De Kesel roept 'omstreden' priester terug

Mgr. Jozef De Kesel, de bisschop van Brugge, roept de West-Vlaamse priester waartegen twee klachten werden ingediend wegens seksueel misbruik terug uit Brazilië. Dat heeft het bisdom Brugge gemeld. De bisschop nam deze beslissing na het inwinnen van advies van deskundigen.

De klachten tegen de priester dateren van 3 jaar geleden. De feiten zouden dateren uit de jaren tachtig. Ze zijn juridisch gezien verjaard. Het opvangpunt voor klachten van seksueel misbruik wil de priester zo snel mogelijk horen in verband met de tegen hem ingediende klachten.

Bron: Kerknet

Dit gebeurt in het kader van het 'preventieve' optreden van De Kesel. Drie jaar NA de feiten...

1 opmerking:

Anoniem zei

Volgens de Belgische wet zouden de misdaden die Brazilië afgespeeld hebben wel verjaard zijn, maar niet in Brazilië.

Voor zover ik het begrijp begint de verjaring in Brazilië pas te tellen vanaf het moment de misdaad uitkomt, of vanaf het moment dat een klacht ingediend wordt. Ik ben geen jurist; maar zoals het in het artikeltje staat heeft de bisschop “advies van deskundigen” gezocht. Heel wijs. Dus die pedofiel is teruggeroepen – om vervolging te vermijden.

Bergoglio trouwens ook. Waarom denk dat hij zijn Argentijns paspoort vernieuwd heeft? Daar zal hij ook wel deskundig advies voor gezocht hebben.

Hoe dan ook, zelfs indien maar 1% waar zou zijn van de geruchten die ik hoor van hetgeen priesters in de fevela’s in Zuid-Amerika uitsteken, is het nog weerzinwekkend.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer