zaterdag 15 november 2014

Derde misbruikdossier op rij in bisdom Brugge

De Brugse bisschop Jozef De Kesel riep in 2011 een priester terug uit Brazilië, nadat twee slachtoffers klacht tegen hem hadden ingediend wegens kindermisbruik. Maar de bisschop verhinderde niet dat de man een jaar later weer naar Zuid-Amerika vertrok, waar hij nu met straatkinderen zou werken. Dat schrijven in Het Nieuwsblad en De Standaard.

Bron: VTM

Link:


http://nieuws.vtm.be/binnenland/116029-3e-misbruikdossier-bisdom-brugge
 

WEER LAAT JOZEF DE KESEL, "DIE DOET WAT HIJ MOET DOEN", EEN PEDO-PRIESTER LOPEN!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

DeKesel is totaal in paniek.
DeKesel liegt aan de lopende band:
al deze priesters zijn geîncardineerd in het bisdom Brugge- dat wil zeggen dat ze onder hem staan wat betreft de jurisdictie en de administratie; en Dekesel is verantwoordelijk voor de verkondiging (dat is naar het 2e vaticaans concilie zijn eerste en belangrijkste munus, "dienst"), dwz ook de theologische vorming en controle bij zijn priesters en voor de liturgie.
En op deze gebieden is hij een nulliteit.
Het is geen "inschattingsfout", hier is geen enkele uitvlucht mogelijk:
Wanneer een verdacht van misbruik van kinderen in kerkelijk milieu bestaat, moet dit direct en zeer grondig onderzocht worden en de verdachten zijn van ieder contact met minderjarigen weg te houden.
Wat een missionaris in Braziliê nu wil of niet wil, doet niets ter zake.
Bij ongehoorzaamheid kann een priester dan direct geschorst worden of ook geexcardineerd.
(DeGrieck, waar ben je nu?)
Westvlaanderen heeft al een catastrofe in Noordcanada aangericht (de oblaat Eric Dejaegher uit roeselare), het is het aanbinden van de kat op het spek door een verdachtige missionaris terug naar Braziliê te laten gaan.
Al deze tisten had men totaal contemplatief moeten laten leven in eenzame kluiscellen in de Apennijnen, zonder computer en telefoon od gsm, waar ze onder mekaar dan kunnen doen waarop ze lust hebben.

DeKesel zal door de parlementaire commissie niet alleen gehoord, maar koolzwart geroosterd worden. En Bonny,de schutheer van Jef Barzin, vroegere collega van Frans Lefevre, meegewijd door vanGheluwe, opvanger van Fey Brack, eveneens.
Dat is hier het grote "Kalkoenschieten van de Marianen" (Battle of the Marians)
Dies irae

Anoniem zei

syWat een Augiasstal!
Geen mens vraagt overigens wat er hier in Westvlaanderen (en in Leuven aan de universiteit, toch ook zeerr sterk onder leuvense invloed) theologisch geleerd wird en wordt.
Het antwoord is zeer eenvoudig: niets katholieks, niets christelijks.
Bij de teksten van al deze tisten komt nooit Meer het woord God, Jezus Christus, Heilige Geest, het Credo, het Confiteor voor; in Hooglede was overigens links in de inhoudstafel het sacrament van de biecht niet te vinden (oude Danneelsbrol: geen zonde-geen schuld).
En op de bandrole rechts dan "Verkondiging": bij aanclicken komt dan "Kerk&Leven" met de abonnementsmogelijkheid.
Dit is inderdaad het einde van de westvlaamse bastaardkerk.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer