woensdag 22 oktober 2014

Schandaal-interview van Christoph 'kardinaal' Schönborn

Schönborn: „Massive Angriffswelle“ gegen Papst

Schönborn: "Massale aanval" tegen paus

Kardinal Christoph Schönborn hat nach der Synode im Vatikan von einer „massiven Angriffswelle“ gegen den Papst berichtet und sowohl die Kirche als auch die Medien für ihren „Tunnelblick“ auf die Themen der Synode kritisiert.

De gelovigen hebben volgens Schönborn dus last van 'tunnelvisie'!Als Belege dafür nannte der Kardinal die Berichterstattung in Teilen der italienischen Presse wie beispielsweise in „Il Foglio“ oder eine beim „Mondadori“-Verlag erschienene Publikation, in der sogar die Gültigkeit der Wahl von Papst Franziskus bezweifelt werde. Von manchen Kreisen würden derzeit „apokalyptische Szenarien“ gezeichnet, in denen dem Papst vorgeworfen werde, die Kirche in den Untergang zu führen. 

Il Foglio is bijzonder goed geïnformeerd! 


...in der sogar die Gültigkeit der Wahl von Papst Franziskus bezweifelt werde.

...in dewelke zelfs de geldigheid van de verkiezing van paus Franciscus betwijfelt wordt. 

Schönborn en de anderen in Rome hebben het dus ook gehoord!


Der Papst selbst habe in seiner Abschlussansprache vor der „Versuchung der feindlichen Erstarrung“ der Traditionalisten gewarnt. 

Natuurlijk zijn het weer de Traditionalisten die een gevaar voor de Kerk zijn en niet zij die de doctrine willen veranderen...

Over tunnelvisie gesproken.

Zoals bekend, is 'kardinaal' Schönborn de zoon van een vrijmetselaar!

Bron: ORF

Link:

http://religion.orf.at/stories/2674779/

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Interessant dat Schönborn precies Il Foglio aanpakt. Het is niet direct de grootste krant in Italië, dus, waar maakt hij zich moe mee?

Voor Schönborn knelt het schoentje dat Il Foglio, Berlusconi en Benedictus steunen. Il Fiolgio is de krant opgericht door mensen in de entourage van Berlusconi. Het aftreden van Benedictus en de Bonga Bonga van Berlusconi zijn één en het zelfde verhaal. Dat is de vrijmetselarij die een staatsgreep gepleegd heeft in Italië toen het failliet gegaan is in 2012.

Het veroorzaakt kortsluiting in de hersenen van een vrijmetselaar wanneer een krant iets schrijft dat niet in hun kraam past.

Ook interessant dat Schönborn alleen naar de Duitstalige pers holt. Hij heeft internationaal dus niets te zeggen. Ook de percentages katholieken in Duitsland spreken boekdelen.

Anoniem zei

Kard. Schönborn is -sine ira et studio- één der grootste lafaards bij de hoge prelaten.
Hij wil nooit iemand pijn doen, hij wil geen ruzie, geen discussie, hij wil eigenlijk helemaal niets.
Van adellijke afkomst- het adellijk geslacht der Schönborns stelde zeer vele bisschoppen en kardinalen, vooral bekend door hun "Bauwurmb" (de "Bouwworm", parodie op de lintworm en op hun neiging om steeds zeer veel en zeer mooi en ook zeer duur te bouwen (bvb. Würzburg)- kreeg hij eerst een zeer degelijke theologische vorming, studeerde zelfs bij Prof Joseph Ratzinger, studerrde ook patristiek en promoveerde over Cyprianus van Carthago.
Zeer slap in de verkondiging van de kerkelijke leer, uiterst vriendelijk met iedereen, grote amaterur van laissez-aller, was hij de gedroomde Partner van Godfried Danneels bij vele zotte toeren- o.a. de "nieuwe evangelisatie in de grote steden" vanaf 2006 in Wenen, Brussel (jaja, alles vergeten jongens?), in Parijs (door de dood van Lustiger dan voortijdig totaal gestopt) en in Lissabon (ook geen grote renner).
De wisiki-beweging ("Wir sind Kirche"), tegenhanger in Oostenrijk en Duitsland van de beweging "Gelovigen nehmen het woord" in Vlaanderen, liet hij betijen; liturgische frevels werden niet vervolgdof de kritiek direkt neergeslagen.
Toen zijn naaste medewerker in het aartsbisdom Wenen te ketters en te wild werd, en door zeer gezouten konservatieve kritiek, ondersteund door video-en fotobewijzen, door getuigen, door de persartikels enz.(l'histoire se répète)zwaar onder vuur kwam en ook het vatikaan zich met de zaak wou moeien, moest Schönborn tegen heug en meug dan toch een beslissing treffen- ongeveer het ergste wat men een angsthaas kann aandoen:
Hij schreef aldus de ontslagbrief en legde deze dan om middernacht in de gang voor de deur van de kamer van de medewerker (ik meen de generaalvicaris), om dan direkt met voorlopig onbekende bestemming te vertrekken om toch maar geen telefoontje of reclamatiebriefje te krijgen.
De hele geschiedenis is in kerkelijke kringen in Oostenrijk en Duitsland zeer goed bekend- er wordt daar zeer zedig over gezwegen en hoogstens dan de bemerking gegeven dat de deugden onderscheidelijk verdeeld zijn en nie iedereen moedig kann zijn.
Dat is natuurlijk juist, mMaar even juist is het dat de moed tot de 4 kardinale deugden behoort en een kardinaal rood draagt om het bloed van de martelaren te evoceren.
Dat nu juist deze oudbekende angsthaas één der 4 leiders der synode was, is natuurlijk uit zijn homovriendelijke attitude en de daarmee overeenstemmende gezinning van P. Franciscus te verklaren;
maar dat deze angsthaas nu op 16 oktober 2014 om 09:00 hr nu midden in de kerkelijke slag van Langemark in de erste lijn zou terechtkomen, was wel het laatste van zijn wensen.
Hij sloeg een uiterst belabberde figuur en werd door de afrikaanse,de poolse, oekraîense en noordamerikaanse bisschoppen van de kaart geveegd.
Men kann niet anders dan aan de dappere tirailleurs sénégalais, aan de poolse en zuidafrikaanse brigades, aan de outbacks van Australiê en de prairies denken- Merci mes braves!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer