dinsdag 21 oktober 2014

Na de ontelbare vulgariteiten van Bergoglio, zijn niet alleen hij, maar alle post-conciliaire 'pausen' van hun voetstuk gevallen.

Bergoglio staat in zijn blootje!

Verslagen door de Traditie en de Catechismus van de Katholieke Kerk!

De aanval op de ketterijen in de documenten van het Tweede Vaticaans Concilie kan nu ingezet worden: deze ketterijen zijn niet langer sacrosanct!

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat heb je met die overmaatse soutanes met plissé.

Of zoals Shakespeare het in Macbeth zegt (Act 5, Scene 2)

“ ... now does he feel his title hang loose about him, like a giant's robe upon a dwarfish thief.”
______
Macbeth had de Thane van Cawdor gevangen genomen, waarna Macbeth de titel voor zichzelf eiste. ( Thane = oude Schotse feodale adellijke titel. Tegenwoordig = Earl)

Toen Macbeth ‘officieel’ tot Thane van Cawdor benoemd werd vroeg hij aan Angus waar hij “geleende gewaden” kon krijgen. Macbeth vraagt niet of hij de oude kleren van de vorige Thane van Cawdor kon lenen. Hier wordt ‘gewaden’ een metafoor voor de titel van het graafschap Cawdor die Macbeth onrechtmatig opgeëist heeft en niet kan regeren.

Op het einde van Scene 2 is er een dialoog tussen de graven van Caithness, Angus en Menteith, die de metafoor van de overmaatse kleding verderzet.

De Graaf van Caithness zegt dat sommigen beweren dat Macbeth gek is, terwijl anderen die hem iets minder haten beweren dat het strijdlustige, ongebreidelde ambitie is, maar wat volgens Caithness zeker is, is dat Macbeth zijn verraderlijk gedrag (overmaatse kleding) niet met de “riem van de wet” kan omgorden.

De Graaf van Angus zet het nimisme verder en stelt dat het moorden aan de vingers van Macbeth plakt (dat hij controle over zijn handen verloren heeft en zijn kleren niet meer kan aantrekken), terwijl er constant revoltes oprijzen tegen zijn verlies aan geloof (verraad). Diegenen die hij beveelt, gehoorzamen alleen het bevel maar handelen niet uit liefde of trouw. “now does he feel his title (het graafschap) hang loose about him (te grote kleren), like a giant's robe upon a dwarfish thief.”

De Graaf van Menteith, gaat een stap verder en beschrijft het verraderlijk gedrag van Macbeth als een duivelse bezetenheid, door zich af te vragen hoe men Macbeth kan verbeteren (“recoil and start" doet aan een duiveluitdruiving denken) wanneer alles (elke duivel waarmee Macbeth bezeten is) zichzelf vervloekt dat ze Macbeth bezitten. (cf. Act 4, Scene 3, 19 : “... and bursting out in wild fits of passion.”)
______
In het toneelstuk staat het zo:

CAITHNESS:
Some say he's mad; others that lesser hate him do call it valiant fury:
but, for certain, he cannot buckle his distemper'd cause within the belt of rule.

ANGUS:
Now does he feel his secret murders sticking on his hands;
Now minutely revolts upbraid his faith-breach;
Those he commands move only in command, nothing in love:
now does he feel his title hang loose about him, like a giant's robe upon a dwarfish thief.

MENTEITH:
Who then shall blame his pestered senses to recoil and start, when all that is within him does condemn itself for being there?
______
Bergoglio is waarlijk een hedendaagse Macbeth.

Dat krijg je met iemand die de titel van Paus onrechtmatig opeist – te vergelijken met zijn te grote soutane – zijn geloof verloren heeft – zijn titel als vicaris van Christus niet met de riem van de geloofsleer kan omgorden – zijn troepen alleen kan dwingen orders te volgen – iemand die zoals de Macbeth van Shakespeare nadat hij de troon onrechtmatig bestegen heeft geteisterd wordt met schuldgevoelens en paranoia en snel tot een tirannieke heerser vervalt die gedwongen wordt steeds meer mensen uit de weg te ruimen om zichzelf te vrijwaren. Het bloedbad hij teweeg gebracht heeft – of nog teweeg gaat brengen – zal tot arrogantie, krankzinnigheid, en uiteindelijk de dood leiden.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer