woensdag 1 oktober 2014

Kardinaal Betori van Firenze verbiedt de Oude Mis - Het dilemma van de "Conservatieven" onder Bergoglio

Kardinal Betori verbietet Alte Messe – Das Dilemma der „Konservativen“ unter Papst Franziskus

Manetti: Wie der Kardinal selbst in seinem Brief erklärte, sind die Gründe dafür nicht doktrineller, sondern pastoraler, politischer, ideologischer Art. Heute, nach der Thronbesteigung von Papst Franziskus, sind die „gefährdesten“ Prälaten genau die sogenannten „Konservativen“, wie der Fall von Kardinal Piacenza beispielhaft zeigte: der erste vom neuen Papst durchgeführte Fenstersturz.

Manetti: Alles bisher Geschehene läßt darauf schließen, daß die gezielte Absicht besteht, den Orden der Franziskaner der Immakulata zu „liquidieren“, sowohl den männlichen als auch den weiblichen Zweig. Alle Maßnahmen, manchmal beschleunigt, manchmal gebremst, zielen darauf ab. Man kann unumwunden feststellen, daß der Fall der Franziskaner der Immakulata das gewalttätige Gesicht des Modernismus enthüllt und zeigt, wohin der von Gramsci postulierte Vorrang der Praxis vor der Theorie führt.


Bron: Katholisches.info

Link:


http://www.katholisches.info/2014/09/23/kardinal-betori-verbietet-alte-messe-das-dilemma-der-konservativen-unter-papst-franziskus/

Kardinalen, pausen noch bisschoppen hebben het recht om de Oude Mis te verbieden!

Het is duidelijk dat ook Kardinaal Betori een vrijmetselaar is:


Betori geeft een maçonnieke handdruk aan Giorgio Napolitano, de grootmeester...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Kardinalen, pausen noch bisschoppen hebben het recht om de Oude Mis te verbieden! Maar u mag wel de Nieuwe Mis beschimpen? Twee maten, twee gewichten...

The Guardian Angel zei

De 'Novus Ordo Missae' is een schismatieke rite, die in de meeste gevallen ongeldig is!

The Guardian Angel zei

De 'Vetus Ordo' is dé Heilige Mis van de Latijnse tak van Kerk.

Anoniem zei

Zelfs indien we aannamen dat de Novus Ordo Missae, net zoals de Vetus Ordo, ook een Heilige Mis was, blijft er een gigantisch probleem; de 'mis' zoals die tegenwoordig in de parochiekerken ‘gevierd’ wordt, lijkt niet eens op de Novus Ordo Missae en is daarom kerkrechtelijk illegaal.

De concilievaders hebben tijdens het concilie de Novus Ordo Missae goedgekeurd – en de details kan je in de publicaties bestuderen. Maar na het concilie is men blijven sleutelen aan de nieuwe rite. Handcommunie of het eindeloos herschrijven van het eucharistisch gebed zijn maar een paar voorbeelden, maar de lijst hervormingen en verbasteringen van de Novus Ordo sinds Vat ii is eindeloos en de ‘mis’ zoals die vandaag overal – en zeker in België - gevierd wordt, moet daarom kerkrechtelijk als illegaal bestempeld worden, want ze is op geen enkel concilie en zelfs op geen enkele synode goedgekeurd.

Daarenboven verdrukken diegenen die de verbasterde vorm van Novus Ordo Missae ‘vieren’, de kerkrechtelijk legale Vetus Ordo Missae.

Stel je voor dat indien de politie diegenen die de wet volgden ging vervolgen en diegenen die de wet niet volgden vrijuit liet gaan, en zelfs zou helpen, dan zou je het niet betwisten dat er iets niet in orde was. Wel, dat is precies de situatie in de Kerk van vandaag.


Ik wil me niet eens uitspreken of de Novus Ordo Missae een geldig sacrament behelst – een sacrament dat God welgevallig is. Dat laat ik aan God over. Ik moet ook de rechtsgeldigheid van het Tweede Vaticaans Concilie aanvaarden, anders zou elk concilie rechtsongeldig kunnen zijn. Zelfs in het licht van de invloed van de vrijmetselarij op Vat ii heb ik daar geen probleem mee, want de officiële Kerk volgt hetgeen er op Vat ii ‘rechtsgeldig’ beslist is, toch niet. Ze zijn na Vat ii blijven hervormen, en we zijn op een punt aangekomen dat ‘het hervormde’, zó zeer hervormd is, dat het origineel er niet meer in de herkennen is.

Daarom twijfel ik er sterk aan of de ‘mis’ zoals die vandaag gevierd wordt, geen geldig misoffer is.

Naar het schijnt was het groot feest in mijn parochiekerk om het einde van Ramadan te vieren. Dat is niet meer schismatiek, dat is niet meer ketters, dat is niet meer blasfemish; dat is met de beste wil in de wereld, met een overmaat aan fantasie, simpelweg niet meer christelijk te noemen. Je maakt je belachelijk om zo een mis nog katholiek te noemen. De ongeldigheid als sacrament volgt uit het feit het niet meer katholiek is.

Anoniem zei

Het probleem in het aartsbisdom Firenze, en in de rest van Italië, is dat de priesters MASSAAL naar Pius X en Sint Peter aan het overlopen zijn – het Bergoglio effect.

Het probleem met de Franciscanen van de Immaculata is dat zij roepingen hebben en de modernisten niet – het Bergoglio effect.

Een ander probleem is dat rijke katholieke donors hen hopen geld geven, en niet aan de modernisten – Bergoglio zegt zelf toch dat hij arm wil zijn.

Anoniem zei

Als je eens wil lachen; kijk naar de foto van de voorganger van de huidige maconnieke aartsbisschop van Firenze:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ennio_Antonelli

Dat is de voormalige Aartsbisschop van Firenze, Ennio Kardinaal Antonelli, die in 2007 ter gelegenheid van de opening van de Nationale Conferentie van het Gezin president Napolitano verwelkomt aan het Palazzo Vecchio in Firenze.

Ze staan daar onder het balkon van het Palazzo Vecchio, waar zich in 1478 de wilde taferelen van de Pazzi Samenzwering, tegen de de’ Medici, afgespeeld hebben.

Anoniem zei

Tijdens de consecratie van de Hoogmis van 26 April 1478, heeft Francesco de’ Pazzi in het wilde weg Giuliano de’Medici in de kathedraal van Firenze beginnen neer te stekken. Ze driest ging hij tekeer dat hij zichzelf in zijn dij gestoken had. Tegelijkertijd, op het priesterkoor, trok één van de priesters een mes van onder zijn kazuifel en probeerde Lorenzo de’Medici die op het priesterkoor geknield zat de keel over te snijden, maar heeft gemist.

Ondertussen in het Palazzo Vecchio probeerde de Aartsbisschop van Pisa, Francesco Salviato, met een troepje gewapende huurlingen Gonfaloniere Cesaro Petrucci te vermoorden, maar dit mislukt ook. Nadat de autoriteiten de situatie weer onder controle hadden, is Francesco de’ Pazzi, die ondertussen thuis zijn eigen steekwonde aan het verzorgen was, naakt uit zijn bed en naar het Palazzo Vecchio gesleurd. Nog steeds naakt, met een bebloed been, werd er een strop om ze nek geworpen, het andere einde aan het raam vastgebonden en over het balkon gekieperd, toegejuicht door de menigte op het plein. Aartsbisschop Salviato is ook voor de Gonfaloniere gesleurd, en nog steeds in zijn purperen gewaden, heeft ook hij een strop rond zijn nek gekregen en aan het raam uitgegooid.

De twee priesters die Lorenzo de’Medici hebben willen neersteken, zijn een paar dagen later in een Benedictijner Abdij kortbij het Palazzo Pazzi ontdekt. Prompt werden ze naar buiten gesleurd, de kleren van het lijf gerukt, gecastreerd en opgehangen.

Paus Sixtus IV was woedend toen hij het nieuws van de mislukte samenzwering hoorde en dat zijn aartsbisschop nog steeds aan het balkon te bommelen hing. Sixtus IV heeft de de’Medici geëxcommuniceerd en Bulla uitgevaardigd die het celebreren van de mis in de hele Florentijnse Republiek verbood. Daar bovenop heeft Paus Sixtus IV samen met de Koning van Napels oorlog verklaard aan Firenze.

Bernardo Bandini was de leider van de samenzwering, die nadat de samenzwering mislukt was naar Constantinopel is kunnen vluchten. Toen de de’Medici een paar jaar later hun macht herbevestigd hadden, hebben ze de uitlevering van Bandini geëist. Bandini is terug naar Firenze gebracht en opgehangen.

De hoofd-leider van de samenzwering was het neefje van Paus Sixtus IV, Raffaele Kardinaal Riario. Een ander neefje van de paus, Girolamo Kardinaal Riario zou, indien de samenzwering succes gehad zou hebben, de nieuwe prins van Firenze geworden zijn.

Sixtus IV had het monopolie in het uitvaardigen van vergunningen om slaven te verhandelen. Niet voor niets dat de man wat wisselgeld had rondslingeren waarmee hij zijn bouwwoede kon bevredigen. Sixtus IV heeft geweldig veel paleizen, infrastructuur, musea, bruggen, bibliotheken en allerlei gebouwd. Alleen de meest immorele handel kan je de nodige fortuinen opleveren om dat allemaal te betalen.


Ik zeg maar zo, de Franciscanen van de Immaculata komen er in vergelijking nog gemakkelijk van af.

1478 of 2013 – verschillend jaar – zelfde samenzwering

Bergoglio mag misschien wel geen samenzwerende, slavendrijvende, nepotistische, megalomane, geopolitieke dirigist zijn (of misschien wel), Sixtus IV beweerde tenminste niet dat de H. Schrift ongelijk had, en dat de doctrines verkeerd waren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer