woensdag 15 oktober 2014

4. De voorzitter van de Poolse bisschoppenconferentie, aartsbisschop Stanislaw Gadecki, heeft zich dinsdag openlijk gedistantieerd van het tussentijdse rapport van de bisschoppensynode

De voorzitter van de Poolse bisschoppenconferentie, aartsbisschop Stanislaw Gadecki, heeft zich dinsdag openlijk gedistantieerd van het tussentijdse rapport van de bisschoppensynode over het gezin. "Dit tussentijdse rapport is voor vele bisschoppen onaanvaardbaar. Het breekt met de leer van paus Joannes Paulus II en het mist een duidelijke visie. In de plaats daarvan vindt een tegen het huwelijk gerichte ideologie ingang in de tekst."

De Poolse aartsbisschop zegt dat de synodevaders zich de vraag moeten stellen of het op deze synode erop aankomt om de gezinnen pastoraal te ondersteunen. "Of willen zij individuele gevallen bestuderen? Het is onze belangrijkste doelstelling om de gezinspastoraal te steunen en niet om die te beschadigen als wij aandacht hebben voor moeilijke situaties. Die situaties bestaan, maar zij vormen niet de kern van de gezinnen. Zij mogen ons niet van de noodzaak afbrengen om de gezinnen te steunen, die niet zozeer een strijd voeren om te overleven, maar wel om vast te houden aan de trouw." Aartsbisschop Gadecki verduidelijkte: "Het tussentijdse rapport is zowel interessant door wat het zegt, als door wat er wordt verzwegen. Uiteraard kan er over uitzonderingen worden gesproken. Maar in eerste instantie moeten wij de waarheid voorstellen."

Pater Lombardi [jezuïet en beroepsleugenaar] benadrukte dinsdag tijdens een ontmoeting met journalisten dat de eigen aard van het tussentijds rapport goed moet worden begrepen. "Vaak wordt dit document een waarde toegekend die het niet bezit. Dit is een werkdocument met een samenvatting van de tussenkomsten tijdens de debatten van vorige week."

Bron: Kerknet

1 opmerking:

Anoniem zei

"... hetgeen er niet gezegd wordt ... "

Het rapport praat niet over het hetero-huwelijk.

Dus gaat de Kerk vanaf nu hetero's discrimineren. Niet langer homofoob dus, maar heterofoob. Zelfde pot nat.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer