donderdag 23 oktober 2014

CD&V-senator Steven Vanackere wordt columnist bij Tertio - LACHWEKKEND!!!

Het christelijke [???] opinieweekblad Tertio verwelkomt vanaf deze week CD&V-senator Steven Vanackere als columnist in zijn rangen. Voortaan zal hij in het blad regelmatig zijn licht laten schijnen over wat hem in de actualiteit en daarbuiten, dichtbij en verder af, treft. [Lachwekkend! Wat interesseert ons nu de mening van Steven Vanackere?]

Hoofdredacteur Geert De Kerpel: “Steven Vanackere, met zijn veelzijdige bagage, rijke loopbaan en christelijke oriëntatie [Luther ook!], past als gegoten in het profiel van Tertio dat een diepgravend, kritisch en beschouwend weekblad wil zijn, vertrekkend van een eerlijke analyse van de (nieuws)actualiteit rond zingeving, cultuur en maatschappij in binnen- en buitenland, met specifiek de overtuiging dat de christelijke inspiratie [???] – in al haar verscheidenheid en veelstemmigheid [Ketterij dus!] – op een eigen en onvervangbare manier bijdraagt aan de humanisering [Vrijmetselarij!] van de samenleving en de wereld.’’

Bron: Kerknet


Steven Vanackere (CD&V) in het gezelschap van enkele 'drag-queens' op de 'Belgian Gay Pride' 2013

Hoofdredacteur Geert De Kerpel: "Steven past als gegoten in het profiel van Tertio"

4 opmerkingen:

Anoniem zei

"... zijn licht laten schijnen."

Vrijmetselaarspraat van voor tot achter.

Anoniem zei

Tertio wil een “diepgravend” blad zijn.

Mmhh... bedoelen ze dat ze diep onder het fundament van de Kerk willen graven?

Ik ben bang dat de woordkeuze inderdaad niets anders kan betekenen. Maar iemand die vreest (of hoopt) dat Tertio de fundamenten van de Kerk kan uitgraven mag verder dromen; Tertio heeft nu eenmaal geen zware graaf- en boormachines ter beschikking.

Neem bijvoorbeeld dit artikel op Rorate-Caeli:

http://rorate-caeli.blogspot.com/2014/10/its-essential-to-understand-stakes-no.html

Dat is het soort artikel van een kwaliteit dat Tertio ook zou willen schrijven. Diepgravend, kritisch, ondersteund met argumenten en observaties die zo vlijmscherp zijn dat het bloed er vanaf druipt. Maar een modernist kan iets van dergelijke kwaliteit niet schrijven. Waarom?

Indien men het huwelijk kan ontbinden, kan God ook het huwelijk tussen Christus en Kerk ontbinden en daarmee zouden de poorten van de hemel gesloten worden. Ach, tijden veranderen, zo redeneren Kasper, Marx en Danneels. Wel, als de tijden kunnen veranderen, waarom dan ook niet de eeuwigheid?

Maar het is ernstiger dat dit;

Indien een huwelijk ontbonden kan worden, kunnen de andere sacramenten ook ontbonden worden.

Uit het huwelijk (1) komen de kinderen voort die gedoopt (2) worden, dan gevormd (3) worden, tot het priesterschap (4) gewijd worden, de biecht (5) horen, de mis celebreren en communie (6) ontvangen en het Laatste Sacrament (7) ontvangen. De zeven sacramenten hangen samen en zijn dogmatisch zeer sterk, maar tegelijkertijd ook fragiel, want als je één van de sacramenten kan ontbinden, vallen de andere 6 mee om.

Indien het huwelijk ontbonden kan worden, kan het huwelijk tussen priester en God (het priesterschap) ook ontbonden worden, en daarmee ook de bisschoppen, inclusief de bisschop van Rome en daarmee het pausschap ook. Dan vallen ook alle Concilies uit elkaar. De Orthodoxen hebben dit al sinds 1054 gezegd. Luther trouwens ook. Bergoglio heeft ons in de laatste paar weken BEWEZEN dat de suprematie en de onfeilbaarheid van de paus zwaar overdreven zijn. En Bergoglio heeft het aan Kardinaal Burke te danken, dat hij (voorlopig) nog kan doen alsof hij paus is.

Allez, Claerhout en Vanackere; probeer eens om op “onvervangbare manier” een “diepgravend, kritisch en beschouwend ” tegenargument te leveren, zonder in een ad hominem te vervallen waarin zij de geloofsleer verdedigen beschuldigd worden star vast te grijpen aan de strohalm van de traditie.

Ik kan de synode vaders geen theologie les geven. Ze weten het zelf veel beter als ik. Maar het zijn saboteurs, die precies weten wat ze doen.

Anoniem zei

Nu hebben we de nobelprijs verdiend!
Voor de erste keer in de wereldgeschiedenis wordt het bestaan van een "zwart gat" op de aarde gedemonstreerd:
nadat zich in deze theolische spelonk reeds zoveel bietekwieten samengevonden hebben om tesamen in de ondergrond te verzinken, komt nu ook Steven Vanackere, de westvlaming van de CD&V, de hoop vervolledigen om tot in het niets te verdwijnen.
Quos deus perdere vult, prius dementat.
Deze ongelooflijke hoop brol verdient al zeer lang deze moie latijnse spreuk niet meer.

Welke krotters!
Voortdoen, mannen, jullie zijn niet goed bezig maar het is dan toch om zo sneller uit met deze zaak.

Anoniem zei

Quintus Horatius Flaccus (65-8 v. Chr.):

Amica luto sus
(Het zwijn is de vriend van het slijk)

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer