woensdag 15 oktober 2014

6. Intussen weet de Belgische schandaal-kardinaal Godfried Danneels van geen ophouden en doet de ene dwaze uitspraak na de andere:

“De synode zal goed eindigen maar ik weet nog niet hoe. We zijn nog maar in de fase van de discussies”. Dat zegt kardinaal Godfried Danneels, die door paus Franciscus als speciale gast werd uitgenodigd op de bisschoppensynode over het gezin in een interview dat de Franstalige katholieke nieuwssite InfoCatho.be dat vandaag publiceerde.

Kardinaal Danneels heeft vertrouwen in de goede afloop van de bisschoppensynode. Voor hem staat het vast dat het gaat om één van de belangrijkste synodes die hij heeft gekend [Een flauwe kopie van het Tweede Vaticaans Concilie met dezelfde bedrieglijke praktijken! Met secretarissen die de teksten vervalsen!].

Hij wijst er ook op dat de besprekingen zeer sereen verlopen en dat de deelnemers aan de synode zeker niet tegen de leer van de Kerk ingaan [Grappig!]. De antwoorden die de synode zal aanreiken, zullen een zekere marge toelaten wat hun toepassing betreft, zegt de kardinaal maar er zullen zeker ook gelovigen zijn die ontgoocheld zullen zijn. “Alles is niet mogelijk, vooral betreffende de hertrouwde gescheidenen. Het is een moeilijke kwestie en momenteel is er wat dit betreft geen eensgezindheid bij de synodevaders. De deelnemers uit Azië, Latijns-Amerika en Afrika hebben daarover andere opvattingen dan hun confraters uit Noord-West Europa”, aldus kardinaal Danneels.

Bron: Kerknet

5 opmerkingen:

Anoniem zei

"... andere opvattingen dan hun confraters uit Noord-West Europa."


Confraters. Het is natuurlijk weer een ongelukkige woordkeuze.

Wat bedoelt hij?

Dat de aziatische bisschoppen geen vrijmetselaars zijn?

Anoniem zei

"...besprekingen zeer sereen verlopen en dat de deelnemers aan de synode zeker niet tegen de leer van de Kerk ingaan."

Dat is toch het minste dat ik van een synode zou verwachten.

Wat had hij dan verwacht?

Anoniem zei

"De antwoorden die de synode zal aanreiken, zullen een zekere marge toelaten wat hun toepassing betreft..."

Ja, dat is nog zo een open deur die ingetrapt wordt.

Anoniem zei

"Alles is niet mogelijk, vooral betreffende de hertrouwde gescheidenen..."

Als de synode zelfs geen hetrouwde gescheidenen de communie gaat geven zal er NIETS, maar dan ook HELEMAAL NIETS uit de bus komen.

Aangezien vele hertrouwden toch de communie ontvangen lijkt dit de gemakkelijkste overwinning die de progressieven zouden moeten boeken. Als ze zelfs dit niet erdoor geramd krijgen, zullen ze maar heel weinig erdoor krijgen.

Anoniem zei

Niets toont beter de hang naar theatraal gedrag dan de zotte woordmeldingen van deze bietekwiet, internationaal als één der meest met pedofilie en homofilie omgeven bisschoppen v.d. wereld bekend.
Een langzame dikkerd heeft in de vuurlijn niets verloren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer