vrijdag 17 oktober 2014

18. Kardinaal Pell: 'Kritiek geeft goed beeld van Synode'

De kritiek van de synodevaders op de tussenreportage geeft de gelovigen een goed beeld van de visie van de meerderheid van de deelnemers. Dat zegt de Australische kardinaal George Pell in een interview met CNS.

Geruststelling
"Wij willen de Katholieken wereldwijd laten weten wat er feitelijk gaande is in de gesprekken over huwelijk en gezin. Al met al denk ik dat mensen zeer gerustgesteld zullen zijn", aldus Pell, lid van de Raad van Kardinalen die door paus Franciscus in het leven is geroepen.

Niet het einde
"Wij geven niet toe aan de seculiere agenda, we laten de boel niet instorten. Wij zijn niet van plan om die radicale elementen na te volgen die je in alle christelijke Kerken ziet, in de katholieke van een of twee landen, en de boel op te doeken."

'Proefballon'
Volgens Pell is de kwestie van de hertrouwd gescheidenen een "proefballon" van een "zeer klein aantal [!][!][!][!][!] en zeker niet de meerderheid van de synodevaders". "Zij willen grotere veranderingen, erkenning van geregistreerde partnerschappen, erkenning van homoseksuele partnerschappen." [!][!][!][!][!]

Diep ademhalen
"De Kerk kan die kant niet op [!][!][!][!][!]. Het zou een capitulatie betekenen van de schoonheid en de kracht van de Katholieke Traditie waar mensen zichzelf al honderden, duizenden jaren voor opgeofferd hebben. Het is nu onze taak deze mensen te vragen even stil te staan, te bidden, op adem te komen en zich te realiseren dat de Katholieke Leer niet gaat worden verlaten [!][!][!][!][!]. En wij moeten eraan werken de verdeeldheid weg te nemen en voorkomen dat verschillende facties of visies gaan radicaliseren."

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/6412-kardinaal-pell-kritiek-geeft-goed-beeld-van-synode

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer