woensdag 15 oktober 2014

10. Bergoglio als 'Il Puparo' - 'De Poppenspeler' van de 'Duivelssynode'

Bergoglio woont de synode-vergaderingen zeer trouw bij. Zo nu en dan schrijft hij een briefje, dat hij aan Lorenzo 'kardinaal' Baldisseri, de secretaris-generaal van de Synode, laat bezorgen. Baldisseri leest het briefje en schrijft zelf een notitie die hij vervolgens aan Bergoglio laat bezorgen. Deze steekt het briefje dan in zijn broekzak.

Het is een scène die zich de voorbij dagen herhaaldelijk heeft afgespeeld tijdens de algemene vergaderingen van de Synode. Verscheidene kardinalen en bisschoppen hebben dit opgemerkt en zijn ervan overtuigd, dat Bergoglio geheime instructies gaf aan de secretaris-generaal van de Synode. Waarlijk, de wandaden van de Borgia-pausen verzinken in het niets bij de machinaties van anti-paus Bergoglio.


Iedereen vraagt zich natuurlijk af WAT Bergoglio op die briefjes schrijft...

La Stampa: "Sinodo: i bigliettini del Papa"

Link:

http://www.lastampa.it/2014/10/14/blogs/san-pietro-e-dintorni/sinodo-i-bigliettini-del-papa-hMUiNay07uwbj7VVb097sJ/pagina.html1 opmerking:

Anoniem zei

Oh ja, inderdaad. De Borgia pausen en zeker Alexander VI mogen wel zeer zondige mensen geweest zijn, maar daar tegenover behoren zij tot de vurigste verdedigers van het geloof.

Borgia Paus, Sixtus V, heeft het College van Kardinalen zwaar afgeslankt, om misbruiken te verminderen en Arbortus en Contraceptie verstrengd met de toegevoegde straf van excommunicatie. Het is aan hem dat we de notie denken dat de foetus leeft, vanaf het moment van conceptie.

Van Urbanus VIII weet ik het niet zo goed, ook al heeft hij de Jezuïeten ingetoomd. Aan de ene kant de Jezuïeten in Zuid-Amerika bevestigd, zolang slavernij afgeschaft werd. (heel strategisch, hij was dan ook paus tijdens de 30 jarige oorlog) maar ook het Jezuïeten monopolie in Azië beëindigd.

Maar neem nepotisme; als je niemand kan vertrouwen is het niet zo een slecht idee de familie erbij te betrekken. Kardinalen die familie van de paus zijn, lopen minder kans tegen de paus samen te zweren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer