dinsdag 30 september 2014

Tweehonderdste verjaardag heroprichting jezuïeten

Paus Franciscus heeft zaterdagavond met een vesperdienst in de Il Gesù-kerk in Rome, waar de heilige Ignatius van Loyola begraven ligt, de tweehonderdste verjaardag herdacht van de heroprichting van de jezuïetenorde.

In zijn homilie loofde hij de vastberadenheid en de trouw van de leden van de orde, te midden van vervolging en verbanning in de tweede helft van de 18de en het begin van de 19de eeuw. Paus Franciscus: “Een jezuïet is iemand die slechts God aanbidt en die zijn broeder liefheeft en dient. De vervolging van de jezuïeten toont dat zij zich niet met een compromis laat afschepen [Net zoals de Franciscanen van de Immaculata!]. Jezuïeten hebben nood aan onderscheidingsvermogen om te herkennen wat de wil van God is [Zeer cynisch van Bergoglio!].”

De Sociëteit van Jezus of de jezuïetenorde werd in 1540 door de Spaans-Baskische edelman Ignatius van Loyola opgericht. De orde werd in 1773 door de toenmalige paus Clemens, vooral onder druk van de toenmalige Franse en de Spaanse koningen afgeschaft. Met de bulle ‘Sollicitudo omnium ecclesiarum’ werd ze zo’n veertig jaar later door paus Pius VII op 7 august 1814 opnieuw opgericht. Vandaag de dag is de orde met 17.000 leden wereldwijd de grootste mannelijke kloosterorde van de katholieke Kerk. Paus Franciscus is de eerste paus uit de geschiedenis die lid is van de jezuïeten.

Bron: Kerknet

De geperverteerde jezuïeten in Amerika betaalden al méér dan 166.000.000 dollar aan schadevergoedingen naar aanleiding van het seksueel misbruik aldaar:

Northwest Jesuits reach $166 million sex abuse settlement

Link:


http://www.reuters.com/article/2011/03/25/us-jesuits-sexabuse-idUSTRE72O67S20110325

Schaamt Bergoglio zich niet?


Een apostolische visitatie of zo?

Forget it! 

Alleen Katholieken worden gevisiteerd en geviseerd!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit zijn spijtig genoeg reeds voorbijgestreefde getallen.

De jezuietenprovincie "Oregon", beînhoudend de USA-staten Alaska, Washington, Oregon, Idaho en Montana, is indrdaad total failliet en heeft toevlucht gezocht onder de beschuttingsparagraaf Chapter 10.
De betaalde sommen zijn enorm.
Ganse bisdommen, vooral in Alaska waar de jezuieten traditiewijze ganse hiêrarchieên stelden, liggen ondertussen op de vloer.
Vele katholieke gelovigen, vooral bij de indianen en eskimo's, zijn ondertussen tot de orthodoxe confessie overgetreden- in Alaska uit historische redenen (ooit een deel van Rusland) niet klein.
Zeer veel bisschoppen moesten hun hoed nehmen, werden voor het gerecht gesleept; de nieuw ingezette (meestal modernistische softies) blijven ook niet lang maar proberen stante pede weer weg te geraken (bvb. bisdom Fairbanks, nu ook bisschop Cupich uit Spokane (Washington, eveneens failliet), nu hooggeparachuteerd door P. Franciscus naar Chicago)
De vroeger zeer beroemde Rocky Mountains -missie (ik denk hier aan Pater Desmet uit Dendermonde) is totaal gestopt; de laatste update van de Homepage dateert van 31 december 2008.
De jezuieten blijven toch steeds jezuietische hoormoedigen: op de Homepage van de provincie Oregon ("Northwest") moet men inderdaad de verlinking met het kindermisbruik met een vergrootglas zoeken.
Daar de ganse boel bankroet is en ook personeelmatig niet te houden, wordt nu tot een hergroepering van de resterende effektieven overgegaan (Bonny doet ook zoiets):
de totnutoe 11 jezuietenprovincies in de USA worden tot 4 hersmolten, waarbij de verregaand afgewrakte prov. "Oregon" gefusioneerd wordt op de prov. "California".
De jezuietenprovincie "California" is echter zelf ten zeerste verstrikt in de misbruiksgevallen: de hoogste schadevergoeding in de USA wrrd overigens hier toegekend aan 2 mentaal en lichamelijk gehandicapte mannen, die meer als 35 jaar (ttz bijna hun gans leven) door tenminste 3 jezuietenpaters misbruikt werden (we kunnen hier gerust zeggen: als sexslaven gehouden werden)
Voor de rest zijn er zeer weinig roepingen, meestal geen indigene. Wel is er jezuietisch natuurlijk een speciale bekommerheid in de gay state voor gay, trans, gender enz. en wel zeer speciaal bij een jezuiet-professor aan de Santa-Clara-University.
De jezuieten zijn ondertusen wel trots dat ze nu goed verzekerd zijn tegen het verdere risiko van misbruik door hun leden.
Spijtig genoeg heeft Nicolaas Sintobin daarover nooit iets geblogd en nu ondertussen zijn matten in Belgie opgerold.
Het totaal bedrag aan uitgekeerde schadevergoedingen ligt ondertussen bij ca. 2,5 miljard Dollar(ttz ongeveer 2 miljard €)
Vae victis

Anoniem zei

Ook in Canada speeldezich dergelijks af:
Bijzondr berucht de in Roeselare geboren pedofiele Oblatenmissionaris Eric Dejaeger, voor einige weken veroordeeld in Nunavut wegens massamisbruik aan Eskimo's en- eenmalig in de geschiedenis van de katholieke kerk- ook met een hond.
Het arme dier is ondertussen van het grootste belang, wird toch de uitlevering van Dejaeger uit Belgiê naar Canada zeer lang uitgesteld en gecontesteerd, totdat opeens het misbruiken van de hond voor de pinnen kwam.
Daarop wird Dejaeger sztante pede uitgeleverd;
Conclusie: 1 hond telt meer als 76 mensen.
Dat er hier een financiêle tornado over de OMI (Oblaten der Maria Immaculata)gaat waaien, is nog meer zeker als het amen in de kerk (bij Danneels was alles mogelijk).
Het geweldig lange doofpotten, het verstoppen van deze misdadiger, het laten meereizen met de Lourdesbedevaarten en het vlijtig dienst in de biechtstoel laten schuiven, tot en met de totale empathieloosheid- schuins tov. de oblatenvilla in de Rooiekapelstraat in Blanden werd er nog voor kort een kapelletje voor de Hl. Maria gezet en ingewijd- terwijl ze over de direkte hulpverlening en het bekennen van hun schuld in dit debakel niets, maar dan ook niets zeggen: het is erbarmelijk!
Quos deus perdere vult, prius dementat.
Dit spookbeeld zal alleen maar voorbij zijn als al deze tisten en al de centen opgebruikt zijn.
Het is een schande dat op kerknet dit alles-motto: hoe Vlaanderen zijn beer in de wereld verspreidde- vertwegen werd.
Vergeten we echter niet: kerknet behoort tot Halewijn en aan de top daarvan zit de oude bekende Toon Osaer, die tegen het protest van het Roeach-boek ook een bijzonder ongoede rol speelde.
Tibi Christe splendor Patris

Anoniem zei

Men kann zich afvragen hoe de pater-generaal der jezuiten Adolfo Nicolas hierbij gereageerd heeft:
Antwoord (en gestaafd door het regelmatige lezen van de boekjes der jezuieten): eigenlijk niets.
De jezuieten hadden 1966 34000 leden, ondertussen ruim 17000 (50% van vroeger), daarvan bijna 8000 ouder als 70 jaar (dwz statistisch in 15 jaar overleden).
Nieuwe roepingen hoodfzakelijk in de ontwikkelingslanden.
Conclusie: in 20 jaar zijn de jezuieten niet meer de grootste orde van de kerk (over de kwaliteit wil ik hier zedig zwijgen)- dat zouden dan de benediktijnen en de franciscanen zijn (waarbij hier vooral de Franciscanen der Immaculata snel groeiden); dat is hhogstwaarschijnlijk ook de verklaring van de vernietigingsveldtocht, door een jezuietenpaus verordonneerd.
Niet te vergeten: Custer heeft de slag aan de Little Big Horn verloren.

Anoniem zei

Alcohol ... het is een regelrechte pest!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer