zaterdag 20 september 2014

De moord op Franz Ferdinand van Oostenrijk

De moord vond plaats op 28 juni 1914, toen de Oostenrijkse troonopvolger
samen met zijn echtgenote, Sophie Chotek Gräfin von Chotova, hertogin von Hohenberg,
een bezoek bracht aan Sarajevo, de hoofdstad van de Oostenrijk-Hongaarse
provincie Bosnië en Herzegovina.

Gavrilo Princip loste de fatale schoten.

De foto toont de arrestatie van Gavrilo Princip.


Het moordwapen...

En de identiteit van de producent...
Misschien daarom dat het 'Monument voor de Intergeallieerden' zich in Luik bevindt...
Gedurende het proces van Gavrilo Princip en Nedeljko Čabrinović kon men vaststellen, dat  de aanslag werd gepland in 1912 door de Franse loge “Le Grand Orient” gevestigd in de 16, rue des Cadets in Parijs, en dus niet door de Servische nationalistische organisatie “De Zwarte Hand“. Le Grand Orient de France” stond toen onder invloed van Koning Edward VII van Engeland.

Čabrinović onthulde tijdens het proces hoe de loge Franz-Ferdinand had ter dood veroordeeld. Hij had dit vernomen van een andere vrijmetselaar Ziganovic (die aan Princip het pistool had overhandigd). Princip was een jood en vrijmetselaar.

Deze gegevens komen uit het stenografische verslag van  het proces, en werden ook opgenomen in het boek: “L’Attentat de Sarajevo” van Alfred Mousset, Paris, 1930. Dit boek verdween nadien uit de “belangstelling”!

In 1912 verscheen in het Franse tijdschrift “Revue Internationale des Sociétés secrètes” een tekst waar verwezen werd naar een uitspraak van een hooggeplaatste vrijmetselaar betreffende de troonopvolger, ik citeer : “Er ist ungewöhnlich hervorragend: schade, dass er verurteilt is. Er wird auf dem Weg zum Thron sterben”. (Bron : Das Schwarze Reich – E.R. Carmin – pagina 55).

De voormelde elementen, beschikbaar in open bronnen, werpen dan ook een totaal ander licht op de aanslag van Sarajevo, met onder andere de doorslaggevende rol van de Franse loge “Le Grand Orient”.

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer