BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 7 augustus 2014

Over het 'spreken in tongen': "Het mag eigenlijk niet..."

1 Co 14 : 27  Wanneer men in talen spreekt, dan geschiede het door twee, hoogstens drie, en op de beurt; en één moet het vertolken.

1 Co 14 : 28  Zo er geen tolk aanwezig is, dan moet men zwijgen in de gemeente, en slechts spreken voor zichzelf en voor God.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heel grappig. Maar ik hecht liever aandacht aan hetgeen Copeland op verstaanbare wijze zegt.

Minuut 2:39

“Holy Glory Go”. wanneer Copeland het podium betreedt, dan wijst Copeland naar Tony Palmer;

“Tony, Tony... Thank you sir. Come on! The man asked us to pray for him.”. Tony Palmer heft dan zijn hand op wanneer hij weet dat hij in beeld is.

“Father, we answer his request. And since we know not how to pray for him as we ought, other than to agree with him in his quest and his heart for the unity of the Body of Christ. We come together in the unity of our faith. Hallelujah.”

“So, Father, we just, all of us now... According to scripture, when we know not how to pray as we ought, we pray for him in the spirit. We receive utterance in the Holy Ghost. We receive prayers of faith. We receive, sir.... We receive words that are not our own.”

---

Dat is dus inderdaad onbeschofte taal. Totaal gebrek aan respect.

“The man asked us to pray for him.”

Naar de paus verwijzen als “the man” is niet meer informeel, dat is onbeschoft. Zelfs de uitdrukking van afkeurende verbazing die je vaak in de Amerikaanse films hoort “Come on man”, is onbeschoft. Je zegt dat niet.

Nergens noemt Copeland the paus bij naam. Hij had misschien gezegd kunnen hebben “His Holyness asked us to pray for him”, of “The Pope asked us...”, of misschien zelfs “Jorge asked us ...”, maar Copeland zegt “The man”. Indien Copeland gezegd zou hebben; “The mug (de sukkel) asked us to pray for him”, dan had hij tenminste een feit vernoemd. Maar de paus “the man” noemen is het laagste van het laagste.

Copeland gaat verder:

Hij zegt dan heel duidelijk, en hij herhaalt het, “aangezien we niet weten hoe we voor hem horen te bidden, kunnen we alleen akkoord gaan met zijn zoektocht naar eenheid in de Lichaam van Christus.”

Het ‘akkoord-gaan’ is heel belangrijk in het Evangelicanisme. Evangelicalen gaan altijd akkoord met elkaar en iedereen, en iedereen doet dan zijn eigen zin. Dat is natuurlijk handig wanneer je leden wil werven; ze gaan met hun leden akkoord, hetgeen hen welkom doet voelen, in plaats van ze richting en zin te geven, of hen de les te lezen wanneer ze het nodig hebben. Het ‘akkoord-gaan’ is ook centraal in hun theologie. De H. Geest komt alleen wanneer je akkoord gaat met de H. Geest wanneer de H. Geest wil komen. Je kiest of de H. Geest mag komen of niet. (Hetgeen natuurlijk theologisch gezien een zware fout is)

Copeland gaat verder:

“So, Father” Copeland heeft het over God ... moet er nog zand zijn. “So, Father...” Beeld het je in. “So, Father...”

“Wanneer we niet weten hoe we horen te bidden...” zal de H. Geest ons wel de woorden geven.

Pure blasfemie.

Anoniem zei

Copeland: "Wij krijgen woorden die niet de onze zijn: Lord of darkness, I pray for Maximus ..."

--- Volgend commentaar komt van:
http://remnantnewspaper.com/web/index.php/articles/item/885-religious-liberty-for-all-except-satanists

Psalm 96(95):5
Ja, alle goden der volkeren zijn niets,
Maar Jahweh heeft de hemel gemaakt.
1 Korintiërs 10:20-22 (Afgodisch gebruik van offerspijzen)
20. Neen, maar wat ze offeren, offeren ze aan duivels en niet aan God. En ik wil niet, dat gij in gemeenschap staat met duivels. 21. Gij kunt de kelk des Heren niet drinken en de kelk der duivels. Gij kunt geen deel heben aan de Tafel des heren en aan de tafel der duivels. 22, Of zouden wij de Heer soms willen uitdagen ? Zijn wij soms sterker dan Hij ?

Satan aan een verraste Calvinistische predikant die niet geloofde aan de Werkelijke Tegenwoordigheid:
"... Een dienaar van Christus, inderdaad !" zei Satan, sarcastisch. "Wat ! Ik zeg je, gij zijt erger dan ik ben. Ik geloof en gij wilt niet geloven ..."
Zie: https://olrl.org/stories/exorcism.shtml (over het befaamd exorcisme van Nicola Aubrey met het Heilig Sacrament)

Het gaat er hier om de "sensus Catholicus" te wekken: wanneer men de volle logische consequentie overziet dan is godsdienstvrijheid een grove fout dat zware consequenties heeft voor zowel individu's als voor hele naties.

--- Met andere woorden: Heer Bergoglio, wordt wakker; uw ziel slaapt in duisternis !

Met dank aan http://remnantnewspaper.com/

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------