zaterdag 21 juni 2014

Nog meer nonsens van Bergoglio: "Maffiosi worden geëxcommuniceerd"

Paus Franciscus heeft zaterdag zwaar uitgehaald naar de maffia in Italië. Hij noemde hen een voorbeeld van ‘de aanbidding van het kwaad’ en vindt dat leden van de maffia geëxcommuniceerd moeten worden.

Bron: De Standaard

Link:


http://www.standaard.be/cnt/dmf20140621_01150104Enkele bedenkingen:

Waarom zegt Bergoglio niet dat alle zondaars geëxcommuniceerd zijn?

Dit soort van belachelijke uitspraken gaat helemaal in tégen het Kerkelijk Recht.

De enigen die als groep zijn geëxcommuniceerd, zijn de vrijmetselaars...

Maar, dat zal Bergoglio niet zeggen!

8 opmerkingen:

The Guardian Angel zei

In de regel worden alleen maar ketters, schismatiekers en afvalligen geëxcommuniceerd.

Men kan het Kerkelijk Recht niet toepassen op louter burgerlijke misdrijven.

Een moordenaar is niet geëxcommuniceerd. Een zelfmoordenaar wél, omdat die geen berouw meer kan betonen.

Het ontbreekt aan elke juridische basis om de maffia in zijn geheel te excommuniceren.

Anoniem zei

Een echte paus zou de maffiosi integendeel uitgenodigd hebben om nog méér naar de kerk te gaan, om daar berouw te tonen en vervolgens boete te doen. Hij zou zelfs een samenwerking kunnen opzetten met het gerecht om berouwvolle maffiosi strafvermindering of zelfs kwijtschelding te garanderen als ze hun volledige vermogen aan Caritas schenken en verder in armoede leven, b.v. in een klooster. De Kerk zou hier een prachtige rol kunnen spelen, maar idioot Bergolgio duwt de zondaars nog verder in de hoek, hij laat uitschijnen dat ze niet welkom meer zijn. Dat gaat niet alleen in tegen het Kerkelijk Recht, het is vooral onchristelijk.

Anoniem zei

Men kan toch ook niet zeggen dat alle zondaars geexcommuniceerd zijn want Jezus zegt zelf dat Hij voor hen gekomen is, om hen te redden..Niet de gezonden hebben een dokter nodig maar wel de zieken...Maar ik geef toe dat het een foute uitspraak is van Bergoglio om zo te spreken over de maffia, en alleen over de maffia...

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 08:21,

De zogenaamde 'excommunicatie' van de maffiosi is inderdaad géén 'pastorale' oplossing.

Bergoglio kan trouwens niemand excommuniceren, want hij is zélf geëxcommuniceerd.

Anoniem zei

Hij zou beter eerst opkuisen in zijn eigen huis, en dan gaan schoonmaken bij de buren! Want, zijn kerk zit vol met vuile beestjes. Als christen wil ik graag een propere kerk, want met een vuile kerk geraak je geen stap vooruit. Kuist de boel op Paus Fransiscus, zodat we ons geloof terug naar de ware bron en pure waarheid kunnen brengen, en het evangelie naar de zuiverste graad van belevenis! Gedaan met groot vertoon en vele mooie woorden, gewoon terug naar de kern waar het begonnen is! De apostelen hebben niet zomaar de opdracht gekregen om Gods woord op te schrijven, maak er geen circus en één grote leugen van door het woord te misvormen tot iets wat God nooit bedoeld heeft. Kuist op die vuile boel en gaat daarna poetsen bij de buren!Dan ben je in mijn ogen een waardig man die in zijn hart bezield is van het geloof! Je kunt niet iets buiten de bron opkuisen als intern alles nog onrein is. Zo werkt dat niet.

Anoniem zei

Der Papst hat das Wort "Exkommunikation" nicht im kirchenrechtlichen bzw. strafrechtlichen Sinne gebraucht. Allerdings wünschte ich mir, dass der Papst mit manchen Äußerungen und Begriffen vorsichtiger umginge. Er sorgt schon für Verwirrung. Man vermisst zuweilen die Präzision des Ausdrucks seines Vorgängers. Das kann sich negativ und gegen die Intention des Papstes auswirken. Die Franziskus-Euphorie der (progressiven) Medien rührt zum großen Teil aus der ungenauen Rhetorik und Diktion des Papstes. Die Medien interpretieren dadurch etwas in seine Aussagen und Gebärden hinein, was der Papst nicht gemeint hat.

Anoniem zei

So, they are not canonically excommunicated in a strict sense -- they are in a state in which, without confession and permanent resolution not to sin, they must refrain from receiving Holy Communion. Like many others in a permanent state of grave sin (though, admittedly, some mafiosi may not be so public about their sinful activity).

In this situation, perhaps the mafiosi should call upon Cardinal Kasper to act as their canon lawyer and/or theologian in their attempt to receive Communion while in a permanent state of public sin -- he knows all the shortcuts to accomplish this.

Anoniem zei

De losse praat van Bergoglio heeft eenmal meer veel deining uitgelokt:
slechte woordkeuze, onnauwkeurige uitdrukkingen, platte gedachtengang en extreme zwart-witschildering dwingen de persmensen van het Vatikaan steeds weer tot nieuwe verklaringen, interpretaties en correcties.
"Le style, c'est l'homme"(Buffon);
"Vorm en inhoud zijn één".
Deze twee aforismen tegronde gelegd is alles over Bergoglio gezegd.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer