zondag 29 juni 2014

Liefdesverklaring van Johan Bonny aan Mieke Van Hecke. Klopt, liefde maakt blind!


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Mieke "aka" kiekemieke...

Anoniem zei

Bonny is toch zo een 'ei'!

Anoniem zei

Is dit de leider van ons volk, Mozes die zijn volk uit Egypte zal leiden, de gezalfde des Heren...

Moest dezen slijmbal toen geleefd hebben, die had ook nen deal met Farao gemaakt, zoals hij op de foto bij paus Franciscus staat over de knollekes in de grond te vertellen.

Dit is echt een typeke van de slijmbal die de Heer God verraadt voor een postje.

Jongens, wat had ik graag eens een gesprek met die kwast gehad.

Zo ne kwast moest in de politiek gegaan zijn, bij de CDV natuurlijk, die zou ook de abortuswet getekend hebben...

Het bisdom verdient de Miekes van deze wereld, soort zoekt soort zei mijn brave Moederke, en Moederke had altijd gelijk...

Anoniem zei

De ene ketter die de andere bewierookt.

Anoniem zei

Bonny heeft de leer niet zo goed begrepen! Toen ik het artikel las dat hij het toneelstuk kon appreciëren waar Jezus bespuugd en bekogeld werd met handgranaten!De media roept wanneer men kinderen met oorlogstuig ziet mee vechten in de meest vreselijke oorlogen! Ik denk maar aan Syrië, Irak, enz.. De organisatie kerk in Nood strijd tegen zulke praktijken. Maar Bonny geeft applaus wanneer kinderen met handgranaten naar Jezus zitten te gooien. Onbegrijpelijk! Goed zo kindjes zegt Bonny, gooi maar met handgranaten, maak de wereld mooi met oorlog! Dat is de Leer van Christus verkondigen? En deze man zit dan aan het hoofd van de Katholieke kerk van België! Aan iedere hostie die deze Bisschop uitdeelt, hangt voor mij "vanaf toen" kinderbloed!

Anoniem zei

Weinig is zo boeiend als God's schepselen bestuderen en trachten te begrijpen. Dat is ook een vorm van liefde. Het volgende schreef ik uit pure bezorgdheid.

Dat Johan Bonny ahw Godfried Danneels 'be-leeft' lijkt wonderlijk. Beiden beschikken over een zeer groot en helder verstand. Iets waar ik hen om benijd. Intuïtie is zeer sterk aanwezig, maar volgens mij verschillen zij daar in.

Bij G.Danneels kan men het zeer heldere verstand als een fundament beschouwen en dat wordt verlicht door een bijzonder fijne intuitie. Resultaat is een superieure intelligentie, maar deze is ook van een ijzig koude nuchterheid; dit maakt hem tot een wakkere reus. Het innerlijk gevoel 'hangt' ergens onbereikbaar. Hij verbergt het wellicht achter zijn "zo"-woordje. Behoorlijk suggestief.

Bij J.Bonny zijn de verhoudingen anders. In zekere zin omgekeerd.
Hij bezit een flinke dosis warmte en zijn intuïtie zou wel eens veel groter en fijner kunnen zijn dan die van G.Danneels. Ik ben zo goed als zeker dat hij veel geestkracht heeft. Maar alles wordt gedomineerd, grondig overschaduwd, door een zekere verstandelijkheid dat ahw als een veel te zwaar gewicht op zijn innerlijk gevoel ligt.

Waar ik bij G.Danneels weinig hoop heb dat hij ooit tot enig innerlijk voelen zou in staat zijn, tenzij God hem helpt, vermoed ik zeer sterk dat J.Bonny die mogelijkheid wel in zich heeft. Waarom het verdrukt is weet ik niet. Maar zolang dat niet wakker wordt is hij een slapende reus. Een bravere koning Filip.
Ik vind het dramatisch dat hij zich zo laat domineren ... door alleen maar dat verstand (?), hoe maatschappelijk nuttig het ook mag zijn, want op die wijze lijkt het dat hij niet zichzelf is, een beetje snob. (Herken ik: had ik zelf ook last van toen ik ooit een groot persoon verving.)
Hij spreekt bijvoorbeeld over wat Mieke Van Hecke "voor ons maatschappelijk kerkelijk leven heeft gedaan". "... dat zij goed intuïtief aanvoelt waar het in ons Katholiek onderwijs om gaat". Zij zou een Christelijke geloofsovertuiging hebben, die te maken heeft met haar zicht op de samenleving ... en de kerkgemeenschap eventjes ook ...
Onwaarschijnlijk. Een bisschop met een verdrukte ziel. Hoe triestig. Gewoonweg ongelofelijk ! Dit klopt niet. Moet men daar iets anders achter gaan zoeken ? Een duister complot ? Een bewuste aanval op het geestelijk leven van de Vlaming ? Ik kan dat niet geloven. Dat zou te erg zijn. Door zich braaf en gehoorzaam te houden maakt hij het meeste kans op een promotie ... ? Nee, niet aannemelijk. Ik denk dat hij zich nog wel eens zou kunnen bekeren. Wedden, dat hij dat niet begrijpt ? Monseigneur Bonny; laat uw ziel spreken aub !!! Wij hebben uw GEESTKRACHT nodig.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer