donderdag 12 juni 2014

Bad imam in Vaticaan voor 'overwinning op ongelovigen'?

Heeft de islamitische geestelijke op de 'vredesbijeenkomst' met Pinksteren in het Vaticaan gebeden voor een "overwinning op de ongelovigen"? Ja, zegt de politicoloog Hamed Abdel-Samad.

Diens bewering wordt echter [eerder] weersproken door pater Bernd Hagenkord SJ, hoofd van de Duitstalige afdeling van Radio Vaticana. Ten bewijze toont hij op zijn blog een Engelse vertaling van alle gebeden van zondag, waarin een dergelijke zinsnede niet voorkomt.

Hamed Abdel-Samad, een in Duitsland wonende islamkritische politicoloog en auteur liet zondag al op zijn Facebook weten: "In de tuin van het Vaticaan besluit de islamitische geestelijke zijn gebed met het Koranvers: Moge Allah ons aan de zege over de ongelovigen helpen! Dat noem ik een vredesgebed!"

Maandag heeft de Arabische nieuwszende Al Arabiya Video een item gebracht over de bijeenkomst in het Vaticaan, onder de kop 'Imam citeert voor het eerst de Koran in het Vaticaan'. De video toont het gebed van een islamitische geestelijke met Arabische ondertitels, maar geeft verder geen concrete gegevens.

Dinsdag bevestigde de in Egypte geboren en getogen Hamed Abdel-Samad nog eens wat hij zondag bericht had. Naar aanleiding van de ontkenning door Radio Vaticana citeert hij vers 286 uit de tweede sura van de Koran, dat eindigt met de woorden: "Gij zijt onze beschermer, help ons tegen het volk der ongelovigen!"

Abdel-Saman sluit niet uit dat de islamitische geestelijke het goed bedoeld heeft, omdat op dezelfde plaats ook gezegd wordt dat alle profeten gelijke rechten hebben (in de visie van de islam is Jezus een profeet). Het laat echter wel zien hoe problematisch voor de vrede het citeren uit de Koran is.

Historicus en schrijver Michael Hesemann meent echter dat de moslims de organisator van de vredesbijeenkomst "sluw bedrogen" hebben. Hij verklaart de ontkenning van Radio Vaticana uit het feit dat men daar de Koran niet kent, noch het Arabisch beheerst. De uitspraken van de imam staan hoe dan ook op video en zijn dus te controleren.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link:

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5827-bad-imam-in-vaticaan-voor-overwinning-op-ongelovigen


"Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien."

"Wie met pek omgaat, wordt er er mee besmet."

1 opmerking:

Anoniem zei

P. Bernd Hagenkord S.I. heeft ondertussen zijn eerste uitspraken gecorrigeerd en is teruggeroeid: inderdaad werden deze voor christenen beledigende koranverzen uitgesproken bij deze gemeenschappelijke
"gebedsamenkomst"; ondertussen vinden ze het in het vaticaan"spijtig" en werd er zelfs een islamoloog gevonden die dit "natuurlijk dom"("doof" in het duits)noemde.
Uiterst typisch voor het totaal amateuristische knutselen en prutsen in het vaticaan dezer dagen: eerst grote stommiteiten uitsteken, ze dan luidkeels loochenen, en als alles dan toch waar is en met de moderne informatiemedia overal te zien is, alles betreuren, vergoelijken, andere zondebokken zoeken en beledigd zwijgen.
Echte krotters, van hetzelfde niveau als de vlaamse bisschoppen (de uitspraken van De Kesel bij de massamoordende diaken van Wevelgem zijn er het beste voorbeeld van)
(Overigens: zei AB Léonard ooit niet dat de selektie van de kandidaten (voor een gewijd ambt)essentieel was?)
(NB. Weer een wijding door Roger vGheluwe- en tegelijkertijd weer eens een bewijs dat de geloofsafval levensgevaarlijk is)

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Raymond Kardinaal Burke

Raymond Kardinaal Burke
Curie-Kardinaal en Prefect van de 'Hoogste Rechtbank van de Apostolische Signatuur', zei op 13 december 2013: "Het 'Evangelii Gaudium' van Bergoglio behoort NIET tot het Pauselijke Magisterium"

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer