vrijdag 9 mei 2014

De vuiligheid van 'Thomas', de website van het zogenaamde 'Katholiek Godsdienstonderwijs' in Vlaanderen...

LINK:

http://www.kuleuven.be/thomas/page/zin-in-sport/

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zin in Sport:
“1. Beginsituatie
Binnenkort gaat het WK voetbal weer van start. Brazilië is het gastland van dit twintigste Wereldkampioenschap. Onder het motto ‘all in one rhythm’ wordt de wereld verenigd in voetbalgekte.”

Ja, dat zullen we wel zien wanneer België op 22 juni een potje wereld-verenigend voetbal mag spelen tegen Rusland. Rusland is al uitgejouwd omdat ze het tot de finale van het Eurovisie gebracht hebben.

Anoniem zei

Ik moet bekennen dat ik, tot mijn zeer grote schade en schande, in mijn jonge jaren, de sixties en de seventies, ook met dergelijke gedachten rondliep al hoefde het toen gelukkig nog niet noodzakelijk homofiel te zijn; het werd ons door alle media ingelepeld: taboe's doorbreken en hartsgrondig deelnemen aan de niet te stuiten vooruitgang. Alle genot kan niet anders zijn dan geluk en 'niets is nog vies'.

Dit afstotelijke tafereeel herinnert ook aan het ontstaan van de Satansbijbel dat een soort negatieve H.Schrift is en tot nog toe beperkt bleef tot zeer duistere 'broederschappen'. Nu echter moet de hele wereld 'er aan geloven'.

En de wereld laat er zich door vangen.

Ook is dit misschien de plaats om te wijzen naar een ander verschijnsel dat misschien minder gekend is.
Wanneer men eenmaal begonnen is met het uitpuren van alles dat geluk kan produceren komt men onvermijdelijk in de wereld van de kunsten terecht. Voordat men het beseft hoort daar ook bij het beluisteren van religieuze klassieke muziek.

Welnu, het summum is een zelfgebouwde stereo installatie, zelfontworpen luidsprekerboxen, zomogelijk een zelfgebouwde platendraaier en dan de grootste klassiekers van religieuze muziek zo luid mogelijk laten schallen. Dwaze ik.

Na zovele jaren kan ik slechts zeggen dat mijn engelbewaarder me zonder ooit op te geven steeds weer aanmaande toch rekening te gaan houden met de inhoud van de religieuze teksten.
Wat men dan krijgt is een tijdelijke mix van technisch en kunstig en religieus genot. Kortom de hemel op aarde. Eigenlijk pure zelfbevestiging.

Welke prijs dit heeft, zowel geestelijk als aards, durf ik hier niet te beschrijven.

Maar een engelbewaarder zou geen engel zijn als hij nu zou opgeven.
Welke zeer lange en pijnlijke weg men moet gaan voordat die zelfbevestiging transformeert naar zelfopoffering, waarbij men voortdurend beseft: dit ben ik niet zelf; ik ben niet in staat mezelf uit die mesthoop weg te leiden.
Zo komt men tot de ontdekking van een klein deel van het Mysterie van de Heilige Eucharistie:
Het besef van zichzelf op te geven. Alleen nog maar het besef - nog niet de daden.

Anoniem zei

Anoniem 19:17 maakt een heel goede opmerking.

"...al hoefde het toen gelukkig nog niet noodzakelijk homofiel te zijn."

Dat is het grote verschil.

Tegenwoordig, MOET men dit of dat zijn. Het is zwart of wit, niets er tussen in.

Ook al zit iedereen op het spectrum tussen hetero en homo. Niemand is extreem hetero of homo.

Maar de homolobby dwingt mensen zicht te 'outen'. Ze noemen mensen met homofiele tendenzen "hypocriet" wanneer ze zich niet willen 'outen', of wanneer ze niet voluit homo willen worden.

Tegenwoordig probeert men mensen in categorieën te drukken, en deze categorieën zijn extreem en radicaal.

En de ene categorie beschrijft het karakter in zijn geheel. Zo kan men niet een beetje racistisch zijn in bepaalde toestanden, wanneer men niet totaal anti-racistisch is, zonder conditie, is men totaal racistisch.

Zo hebben ze de Kerk totaal anti-homo gemaakt, door de Kerk te dwingen een standpunt in te nemen.

Homoseksualiteit heeft altijd bestaan. En nooit heeft iemand er een probleem mee gehad. Seksuele geaardheid is een persoonlijke kwestie. Dat zijn niemands zaken. Maar omdat men zich meer en meer met persoonlijke kwesties is gaan bemoeien, moeten mensen zich uitspreken, en dan zeggen ze dit of dat, en ze zeggen natuurlijk het verkeerde.

De homolobby is meer geïnteresseerd in hetgeen een hetero in zijn bed doet dan de Kerk Zich ooit bemoeit heeft met hetgeen een homo in zijn bed doet.

Homoseksuele activiteit is zonde. De Kerk heeft nooit meer gezegd. De rest is tussen de zondaar en God.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer