zaterdag 12 april 2014

Over de anti-katholieke Universiteit Leuven: Vlaamse universiteiten luiden alarmbel: 'Stamcelonderzoek mag niet in gevaar komen'

De Vlaamse universiteiten maken zich bijzonder ongerust, omdat de Europese commissie een burgerinitiatief ontvankelijk heeft verklaard dat financiering van wetenschappelijk onderzoek met menselijke embryonale stamcellen wil verbieden. Veelbelovende onderzoeken naar mogelijke medische behandeling met stamcellen van ziekten zoals parkinson en diabetes lopen daardoor gevaar.

Vandaag 10 april is de hoorzitting van het burgerinitiatief “One of us” voor de Europese commissie. ‘One of us” vraagt de EU een verbod uit te vaardigen en een einde te maken aan de financiering van activiteiten die de vernietiging van menselijke embryo’s veronderstellen, in het bijzonder met betrekking tot de domeinen van onderzoek, ontwikkelingshulp en volksgezondheid. Recent heeft de Europese commissie het burgerinitiatief “One of us” officieel ontvankelijk verklaard. Als de Europese commissie gehoor geeft aan het initiatief dan zet dit de Europese fondsen voor wetenschappelijk onderzoek van humane embryonale stamcellen zwaar ter discussie.

Bron: KULeuven

Link:

http://nieuws.kuleuven.be/node/13270

STOP DE MOORD-SUBSIDIES!

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer