zaterdag 12 april 2014

De vier 'Kardinalen' in 2003 in Wenen: Christoph Schönborn, Jean-Marie Lustiger (†, Parijs), Godfried Danneels (Brussel) en Jose da Cruz Policarpo (†, Lissabon)

Kardinaal Schönborn van Wenen is bekend door zijn gebrek aan karaktersterkte: steeds strevend naar irenische vriendschap en vrede, goede stemming en wellness voor iedereen was hij in de voorbije jaren nooit een voorbeeld van trouw en dapper geloof.

Zeer bekend het startsein voor de nieuwe evangelisatie in de grote steden van West-Europa in 2005, waar hij op het plein voor de Stephansdom in Wenen naast Kard. Lustiger (Parijs, zeer modernistisch, kort nadien overleden), Kard. Policarpo de la Cruz (Lissabon, eveneens zeer modernistisch, voor kort overleden - Hij kreeg wegens domme uitspraken over het celibaat enz. een geweldige bolwassing van het Vaticaan en Kard. Danneels (ons allen welbekend als supermodernist) vanvoor op de tribune stond.

Naar het resultaat en de efficiëntie van dit bekeringsoffensief moet men beter niet vragen - het is alles nog veel slechter geworden!

Na geweldig veel kritiek aan zijn vicaris-generaal wegens diens totaal on-katholieke en spijtig genoeg antikatholieke uitspraken en tendensen, moest hij hem dan toch ontslaan. Uit grote schrik en angst deelde hij dit de betreffende niet persoonlijk mee, hoewel ze op dezelfde verdieping woonden, maar legde, 's nachts om middernacht, in alle stilte, het ontslagschrijven voor diens deur en verdween vervolgens op vakantie met onbekende bestemming om niet lastiggevallen te kunnen worden.

Van 'christelijk' soldatendom (om van ridderlijkheid te zwijgen) geen spoor.
Om het eufemistisch te zeggen: de paljas en de clown Gods - de foto's spreken boekdelen.

Link:

http://kavlaanderen.blogspot.be/2014/04/de-arme-kerk-van-bergoglio-of-hoe-de.html

Die Wiener Stadtmission
Met Schönborn
Schönborn en Père Gilbert hand in hand...

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer