donderdag 13 maart 2014

De maskers vallen: Het 'christelijke' opinieweekblad 'Tertio' trekt de vrijmetselaar Luc Van der Kelen aan als columnist...

Het christelijke opinieweekblad 'Tertio' heeft Luc Van der Kelen, gewezen hoofdredacteur en politiek commentator van 'Het Laatste Nieuws' aangetrokken als columnist.

"Voortaan zal ook in Tertio een van de meest gezaghebbende mediastemmen in Vlaanderen regelmatig zijn licht laten schijnen over wat hem in de actualiteit en daarbuiten, dichtbij en verder af, treft. In zijn eerste column die morgen verschijnt, zoomt hij in op de 'moeder aller verkiezingen' op 25 mei", stelt Tertio-hoofdredacteur Geert De Kerpel.

["Gezaghebbend"! Lachwekkend!]

"Tertio wil een diepgravend, kritisch en beschouwend weekblad zijn, vertrekkend van een eerlijke analyse van de (nieuws)actualiteit rond zingeving, cultuur en maatschappij in binnen- en buitenland. Specifiek aan Tertio is de overtuiging dat de christelijke inspiratie - in al haar verscheidenheid en veelstemmigheid [De vrijmetselarij is dus een officieel onderdeel van de 'Vlaamse kerk'!] - op een eigen en onvervangbare manier bijdraagt aan de humanisering van de samenleving en de wereld [Het gaat dus over "de humanisering van de samenleving en de wereld".]. Al wie kritisch-opbouwend zijn stem in het maatschappelijke debat wil verheffen, is welkom", aldus De Kerpel [Allen welkom, behalve de Katholieken!]. Voor hem hoort Luc Van der Kelen, vrijmetselaar en zelfverklaard 'christelijk agnost', in dit rijtje thuis. [Wat is een 'christelijk agnost'? Een Christen is géén agnost!]

In het interview dat Tertio naar aanleiding van Kerstmis met hem had (24 december 2013), verwoordde de gewezen hoofdredacteur en politiek commentator van Het Laatste Nieuws het zelf als volgt: "Uiteindelijk hebben christenen en vrijmetselaars hetzelfde oogmerk: de wereld beter maken; het samenleven tussen mensen gelukkiger, aangenamer en rechtvaardiger maken. We zijn 'two of a kind' [Christenen aanbidden God. Vrijmetselaars aanbidden de duivel!].  Daarin moeten we elkaar toch kunnen vinden. Mijn boodschap is er een van mensen met elkaar te verbinden - 'religare'. Verbinden is per definitie een religieuze opdracht". "Tertio neemt met overtuiging de uitgestoken hand aan", besluit De Kerpel.

Bron: Kerknet


2 opmerkingen:

Anoniem zei

TERTIO TREKT VRIJZINNIGE LUC VAN DER KELEN AAN ALS COLUMNIST

Moeten ze zo iemand binnen brengen in de redactie!!!

Het licht dat zo iemand laat schijnen, zal dan ook een DWAALLICHT zijn, de duisternis van de duivel!!!

Juist op de dezelfde nieuwspagina van de voorstelling van de Nederlandse vertaling ‘Evangelii gaudium’

Waar onze bisschop Luc Van Looy bij de voorstelling oproept tot “bekering en kerkherbronning”!!!

Het beangstig mij toch sterk!!!

“God kom ons ter hulp, Heer haast U ons te helpen”

Bidden wij om de genade van bekering!

“Red ons, Heer, door uw genade”

(Ps. 31)

Anoniem zei

"Uiteindelijk hebben christenen en vrijmetselaars hetzelfde oogmerk: de wereld beter maken;..."

Dat is zo een opmerking die evenveel inhoud heeft dan de bewering dat bij het bouwen van de pyramides in Egypte geen bulldozers gebruikt zijn.

Heeft er iemand dan het oogmerk de wereld slechter te maken?

Allemaal heel "diepgravend, kritisch en beschouwend".

Maar Tertio "neemt met overtuiging de uitgestoken hand aan" - van een maconniek, christelijk agnost.

"Met overtuiging"

Niet te verwonderen dat ze zelf niet kunnen inzien hoe inhoudsloos en absurd het allemaal niet klinkt.

Toch moet ik Tertio gefiliciteren met het aanwerven van de gewezen hoofdredacteur en politiek commentator van 'Het Laatste Nieuws', maar Van Der Kelen is ook maar laag gevallen als hij na zijn pensioen geen betere hobby vindt dan bij Tertio.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer