zaterdag 11 januari 2014

Lieven Boeve in gezelschap van de schismatieker Rowan Williams; de leek die zich valselijk 'De Aartsbisschop van Canterbury' noemde...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Boeve staat daar eigenlijk als Lutheraan verkleed.

Anoniem zei

Uiterst opvallend aan de vertegenwoordigers van de "vlaamse kerk" is toch hoe dikwijls ze met drank en eten afgebeeld worden.
De Homepages van de vlaamse parochies bestaan voor een groot deel uit verhalen en foto's van eten en drinken (ik denk hier bijzonder aan Kortrijk, het roeselaarse, het leuvense en het gentse, aan Warm-Antwerpen...
Lieven Boeve heeft inderdaad de "stalgeur"!
Om na de vele postings over de vlaamse jezuieten nu ook eens de vlaamse dominikanen te gedenken:
deze twee mannen zijn wel nog niet bezig hun "duimen en vingers af te likken" (sic de homepage der dominicanenparochie in Schilde) Maar in elk geval "de stembanden aan het smeren"(woordelijk citaat).
Rowan Williams drinkt wel nog geen "Duvel"- tja, zoals de internisten zeggen: de lever wordt groter met de opgelegde taken.

The Guardian Angel zei

De Faculteit Theologie is gehuisvest in het Maria-Theresiacollege; het voormalige Jezuïetencollege waar Maria-Theresia in 1778 het Seminarie voor Godgeleerdheid in onderbracht. De straatgevel is die van het voormalig Jezuïetencollege (17de E.).

Weer jezuïeten...

Anoniem zei

ja, 't is toch wel heel jammer voor jou dat al jouw fundamentalistische vriendjes die alleen meer met uiterlijke pracht en praal bezig zijn aan de kant gezet worden door een paus die echt weet wat er in het evangelie staat en ernaar handelt.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Ik denk dat Bergoglio omwille van populistische redenen nog veel méér met zijn uiterlijk bezig is, dan de 'fundamentalisten' die inderdaad ook met het uiterlijke bezig zijn. Dit echter, als eerste stap naar het diepere en dit ter meerdere Eer en Glorie van God.

Anoniem zei

Aan Anoniem 2014 01:03

Wat het uiterst sobere habijt van de franciscanen der Immaculata en de monniken van Wisques, Fontgombault, le Barroux of van de Transalpijnse Redemptoristen nu met "uiterlijke racht en praal" te doen heeft, mag U en joost weten.
SploDeo Gloria.
U schijnt hier de onderscheiding tussen de roem en eer van God en van de mensen anderzijds niet te (willen) verstaan.
Vele bietekwieten klaarblijkelijk ook niet.
Het niet onderscheiden voert overigens indirekt daarheen dat "de mens" in dit geval zich met God identificeren kann of er zich zelf voor houdt- dat is nu juist het grondeuvel van Lucifer.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer