vrijdag 10 januari 2014

Lieven Boeve, de nieuwe baas van het VSKO, zegt: "'Ik denk niet dat er een nood bestaat om het onderwijs katholieker te maken..."

WAT SCHRIJFT DE STANDAARD?

"Lieven Boeve: 'Katholieke identiteit van onderwijs belangrijk'"


HET IS DUIDELIJK DAT ZE OOK ALLEMAAL SAMENSPANNEN!

Lieven Boeve, decaan theologie aan de KU Leuven, volgt Mieke Van Hecke op aan het hoofd van de koepel van het Katholiek onderwijs. Boeve is de kandidaat die door de KU Leuven van rector Rik Torfs naar voren is geschoven. Hij is nu ook officieel voorgesteld.

[Boeve is de kandidaat die door de KU Leuven van rector Rik Torfs naar voren is geschoven. Je kan je nu de vraag stellen, wat de bisschoppen in ruil hebben gekregen?]

De bisschoppen en het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) (de ‘Guimardstraat’) hebben vrijdagochtend Lieven Boeve voorgesteld als opvolger van Mieke Van Hecke.

'We zochten een consensusfiguur [!], en dat was Boeve', klonk het. Boeve voelt zich erg vereerd: 'Belangrijk is de vraag hoe we de katholieke identiteit gestalte zullen geven in de toekomst', zei Boeve aan de VRT. 'Ik denk niet dat er een nood bestaat om het onderwijs katholieker te maken, maar ik ben er wel van overtuigd dat het katholiek onderwijs een toekomst heeft. Het is niet nodig de eigen identiteit af te bouwen om deel te nemen aan de dialoog in een plurale wereld.'

Lieven Boeve: "Ik denk niet dat er een nood bestaat om het onderwijs katholieker te maken."

Boeve gaat ervan uit dat dialoog in een pluralistische samenleving enkel mogelijk is als iedereen zich bewust is van de eigen identiteit. 'Vanuit die invalshoek heb ik ook de master Islamitische theologie helpen inrichten aan de universiteit. Om moslims in staat te stellen over hun eigen traditie te reflecteren, zodat ze aan de dialoog kunnen deelnemen.' [!]

Boeve krijgt een mandaat voor vijf jaar, dat verlengbaar is. Aan de procedure - kandidaten worden gecontacteerd en gekozen door de bisschoppenconferentie - verandert voorlopig niets. 'Het gaat om een lange traditie met betekenis', zei Johan Bonny, referent-bisschop voor het onderwijs. 'De beslissing wordt genomen na ruim overleg en na afloop zijn wij er ook aansprakelijk voor.'

[Daar houden wij U aan, Vlaamse Bisschoppen!]

Bron: De Standaard

Link:
 
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140109_063


ENKELE BEDENKINGEN:

Lieven Boeve, de nieuwe baas van het VSKO en de kandidaat van rector Rik Torfs, zegt: "'Ik denk niet dat er een nood bestaat om het onderwijs katholieker te maken..."

Wat denken de ouders?
LEES HET HELE DOSSIER IN TERTIO (PDF-FILE OPENEN):

www.kuleuven.be/thomas/page/download/374307/

JE VRAAGT JE TOCH AF WAT DEZE LIEDEN BEZIELT, AANGEZIEN ZE HUN EIGEN ONDERZOEK AFVALLEN!!!

HET IS DUIDELIJK DAT LIEVEN BOEVE DE KATHOLIEKEN EEN 'KATHOLIEK' PROFIEL ZAL MOETEN AANSMEREN, DAT NATUURLIJK NIET KATHOLIEK IS.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

We weten al jáááren dat het 'katholiek' onderwijs in Vlaanderen even 'katholiek' is als de DDR 'democratisch' was.

Anoniem zei

Dat een katholiek het VSKO leidt, dat zou pas echt nieuws zijn...

Anoniem zei

Als Lieven Boeve evenveel onzin uitkraamt als in zijn cursussen - om nog maar te zwijgen over spel- en taalfouten- dan belooft dat niet veel goeds.

Anoniem zei

Men verwacht van het VKSO dat het de kinderen leert lezen en schrijven. Men verwacht van een faculteit theologie aan een katholieke universiteit dat het theologen aflevert die iets van katholike theologie weten. Waar denk je dat Mr Boeve meer kwaad kan?

Anoniem zei

Je slaat daar de nagel op de kop.

Omdat uit onderzoek blijkt dat de mensen willen dat het katholiek onderwijs katholieker mag zijn, hebben ze iemand gekozen die zo ongeveer als katholiek kan overkomen zonder het te zijn. En dan een beleid gaat voeren dat katholieker klinkt op papier maar het in de praktijk niet is.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Raymond Kardinaal Burke

Raymond Kardinaal Burke
Curie-Kardinaal en Prefect van de 'Hoogste Rechtbank van de Apostolische Signatuur', zei op 13 december 2013: "Het 'Evangelii Gaudium' van Bergoglio behoort NIET tot het Pauselijke Magisterium"

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer